reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Chyba i ja do Was powoli dołączę.. Wczoraj zrobiłam test i wyszły dwie grube kreseczki :) tak na Dzień Dziecka :D do tej pory jestem w szoku i nie mogą w to uwierzyć. Nie wiem jak sobie poradzimy, ślub mamy zaplanowany na lipiec 2017...Dzieci były w planach, ale zdecydowanie później :) jednak widać miało być inaczej. Ja mam 22 lata, właśnie kończę 3 rok studiów.. Myślicie, że to za wcześnie? Takich reakcji spodziewam się od moich bliskich.. Objawów narazie żadnych, poza bolącymi piersiami, wizytę mam 9 czerwca.. Pozdrawiam Was wszystkie ! :)
Asiczek jesteśmy w tym samym wieku :) gratuluję :) terminu ślubu nie musicie zmieniać chyba że chcesz urodzić jako żona :)

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

Airfix ile czasu minie od pierwszej bety jak idziesz druga jutro robić?

Jakie witaminy bierzecie ?czy tylko kwas foliowy?
Anetka 48h minie od pierwszej :) No zobaczymy. To jest ciąża po 5 latach staran z przerwami i 6 wczesnych poronieniach :) i wyjątkowo dobrze się czuje teraz:)
Ja biorę tylko kwas foliowy, dziś kupiłam multivitamine zwykła o ten brak apetytu i szukam witamin bez jodu.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Asiczek jesteśmy w tym samym wieku :) gratuluję :) terminu ślubu nie musicie zmieniać chyba że chcesz urodzić jako żona :)

Dziękuję :* raczej nie będziemy już nic zmieniać, niech będzie tak jak miało być, bo wszystko zarezerwowane :) widzisz, mi się wydaje że to tak wcześnie, chociaż wiem że są i młodsze mamy. mam tylko nadzieję że wszystko się jakoś ułoży i rodzinka w miarę to przyjmie i zaakceptuje :)

Asiczek wiek super na dziecko :) jesteście dorośli a przecież i tak chcecie założyć rodzinę :) na pewno wszyscy się ucieszą :) a nawet jak nie to róbcie tak żebyście Wy byli szczęśliwi bo wszystkim się nie dogodzi :)

Peri - super wyglądał Wasz ślub , zazdroszczę :) - jak w filmie ,

Magdziocha- ale podpada ten twój mąż, że też tak się naraża Tobie hehe :). Masakra z taką praca ze ciągle opiłki w oczach - biedny.

Marzycielkaaa- szczerze powiem ze nie wiem czy nie za szybko, mam nadzieję że coś zobaczysz ale nie raz te kilka dni robi różnicę , trzymam kciuki :) , w poprzedniej ciąży na mnie działała Cola, łyczek i po sprawie , tylko niestety niezdrowa twój sposób zdrowszy :)

Airfix - no w końcu zawitalas :) , jak zobaczyłam twój skok temp to od razu wiedziałam że będziesz na lutowkach hehe :D . U mnie masakra z samopoczuciem, chyba autem przestanę jeździć bo się nie czuje ze mam jaki kolwiek refleks hah, a jakie witaminy kupiłaś bez jodu?

Asiczek - witaj , wiec wszytskiego najlepszego na dzień dziecka dostałaś od swojej fasolki hihi ;) , ale prezent :D . Witaj w klubie tez mam ślub zaplanowany na lipiec my chyba przesuniemy go (nie wiemy jeszcze w którą stronę ) ;). Najważniejsze że chcieliście być razem, a dziecko to mały cud i nigdy nie czuje się ze to jest właściwy moment , zawsze jest coś, studia praca, wycieczki , zdrowie , kredyty - zawsze ! Napewno dasz rade i ogarniesz wszytsko :)

Anetka - ja biorę kwas foliowy plus witaminy dla ciężarnych pregnacare,

Swoją drogą naskrobałyscie ze hoho, ja dzis z małym pielgrzymka , plac zabaw, rower piłka hulajnoga, zakupy, pierdoły - jeszcze mi cyrki odstawiał dobrze że W. Daje rade I pomaga dużo bo mnie coś plecy bolą masakrycznie a to przecież jeszcze ciąża bez balastu z przodu - aż się boję co będzie później - dziś czuje się nadmuchana ostro buahha

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Asiczek Kochana to jest najlepszy wiek na dziecko,też tyle samo miałam kiedy byłam w ciazy z synkiem:) potem zawsze będzie czas na to drugie maleństwo bo pierwsze sie odchowa.

Miciur-ka Ja kupilam wczoraj najzwyklejsza multiwiramine w Biedronce,sięgnęłam ręką,sprawdziłam czy jodu nie ma i wzięłam. Bo ileż można nie jeść. A wiem ze są w aptece jedne,jedyne bez jodu dla kobiet w ciazy; ok 50zł kosztują, ale zabij mnie mam pustkę w głowie co do nazwy. Poszukam na wolnej chwili. O mój W. też zaczął pomagać więcej, choć do niego chyba nie dociera bardzo jeszcze i zupełnie nie wie po co mam jechać na wizytę akurat 16-tego,a czemu nie teraz. Krzyż mnie czasem strasznie pobolewa i już wiem ze będzie ciężko potem bo ja z nim mam problemy po pierwszej ciąży.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Asiczekk Ja miałam 23 lata jak zaszłam w ciąże z Hanią i nie żałuję, szybko będziemy miały z głowy pieluchy :) Studia to trochę problem.... Masz inżynierskie czy licencjat? Skończysz pierwszy stopień i zrobisz sobie przerwę, albo odrazu zaczniesz zaocznie, nie ma tragedii :) Masz blisko rodzinę? będzie miał kto wam pomóc? Ja akurat kończyłam inżynierkę w ciąży, ale nie miałam zamiaru kontynuować. Trochę dało nam to w kość że mieszkamy daleko od rodziny, cieżko było na początku jakoś się wyrwać z domu, podrzucić dziecko babci i pojść na jakiś wieczór ze znajomymi. Ale na szczęście moje koleżanki też szybko dorobiły się dzieci i z trybu wieczornego piwka przeszliśmy w tryb rodzinnych spotkań w dzień. :)

Ja biorę narazie tylko kwas foliowy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry