reklama

Lutowe mamy 2017

Airfix a jak Twoje ciśnienie?
Edit: AAAAAaa pomyliłam gestozę z cholestazą, sorry...
Nom sa właśnie te dwie cholery hehe... ciśnienia nie mam..więc gestoza odpada. Myślę ze ta cholestaza też po wynikach odpadnie bo mnie stopy pod spodem i dłonie nie swedzą. A jedynie całe nogi są w grudkach ,ręce. .szyja nawet gdzieś. Wieczorem jest koszmar. Drape sie do krwi.

reklama
Hej dziewczyny widzę ze się u was dziś dzieje!
Ellie co do glukozy to może być roznie jak widze. Dla mnie to jest bezproblemowe badanie. W PL smak mi trochę nie odpowiadał ale tu dostałam jakaś taka buteleczke z czymś o smaku czarnej porzeczki, normalnie jakbym soczek piła, bez żadnego problemu.

Cześć Dziewczyny, zaraz zaktualizuję wszystkie forumowe dane:D
Słuchajcie, byłam na IP, młoda ginekolog niechętnie mnie przyjęła twierdząc, że mogę iść do lekarza na kontrolę z takim czymś jak ból pochwy i kłucie...ale koniec konców mnie przeprosiła, zbadała.
Wg niej wszystko ok. Co najważniejsze, z Małą wszystko ok.
Ale dopiero jak wróciłam do domu, zerknęłam do swojej karty ciąży - długość szyjki 4,7 cm.
A w wypisie z IP - długość szyjki 3,4 cm !!!!
W poniedziałek miałam wizytę. Czy to możliwe/normalne, że się tak skróciła przez dwa dni???

Bardzo możliwe, ale też bardzo niepokojące. Zadzwoń do ginekologa na spokojnie, bierz magnez tonami i no-spe forte 3x1, no i dużo lez, bo już masz szyjke jak ja..

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wszystkie lutóweczki :)

Jagódka sukienka śliczna masz talent naprawdę :)
Turluturlu mi przez dwa dni poleciała 5 mm a szyjka błyskawicznie potrafi się skracać także obserwuj i uważaj.
Nie pamiętam która z Was miała problem z sąsiadka a raczej sąsiadka jakiś miała do błota co za babsztyl ludzie są nienormalni czasami.
Sojnabig dobrze ze juz masz za sobą glukozę :)

A my leżymy grzecznie plackiem w łóżku w szpitalu oczywuscie przyjmujemy masę leków i mamy nadzieję trzymać się dzielnie jeszcze dlugo. Jakieś infekcje wyszły wiec musimy wszystko wyleczyć bóle jeszcze są ale bez porównania do tego co było a potem mam nadzieje ze jeszcze porządek z szyjka zrobimy i będzie dobrze.
Pozdrowionka dla wszystkich lutóweczek :)

Kurde, może ja coś popierdzieliłam. Może 4,7 to nie zapis szyjki w karcie ciąży bo np. na wypisie z IP z września mam długość 4 cm.
A dziś 3,4.
No nie..pojechałam się uspokoić, a weszłam do domu i już siwieję. Szkoda, że nie doczytałam tam na miejscu.
Densik-trzymaj się!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry