reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2017

Ją mam zazwyczaj ciśnienie w okolicach 80/50 a też często robi mi się ciemno przed oczami i słabo zwłaszcza jaksą jakieś skupiska ludzi. Tylko ja tak miałam też przed ciążą i zazwyczaj w kościele na święta, już mnie nie raz wynosili na świecie powietrze.
Ja też tak miałam w kościele zawsze, za dużo ludzi, za mało tlenu itp
U nas ok, lezymy, może jutro na wypisza, zobaczymy po usg.

reklama
ja po wizycie ;) szyjka trzyma dobrze, mała waży ok. 1200 - co mnie cieszy :D ułożenie głowa w żołądek, nogi na pęcherzu - co tłumaczy dyskomfort pęcherzowy o_O wyniki ponoć doskonałe i gin stwierdził, że dawno nie widział tak dobrych ;) wizyta 12.12, czyli w urodziny mojego starszego, a wezmę go ze sobą na USG - niech zobaczy siostrę :D no i mam zacząć myśleć o porodzie :o
a mi wczoraj pod prysznicem się ciemno przed oczami zrobiło 8-)

Ja już w domu uff... co prawda jest ok ale nic nie mogę przełknąć... A co do pokoju dzieciątka to dopiero co skończyliśmy domek A tu już pokój małego urządzać.. mamy go pomalwoanego wczoraj byliśmy meble pooglądać dziś łóżeczka Ale jednak łóżeczko i wózek zamowie na Internecie... też zaczynam się trochę martwić... zostało nie wiele powyżej 10tyg A mam kilka ubranek

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Rodosek super ze wszystko w porządku [emoji5] i jaka dużą już [emoji5] zazdroszczę wizyt ja to bym co tydzień chciała chodzić podgladac malego[emoji5] ostatnio znów Się mniej rusza..nawet dziś po tej glukozie jakoś nie szalał [emoji22]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

większość rzeczy już mam - jeszcze kilka ciuchów na rozmiar 62, kosmetyki i to będę miała ogarnięte
u mnie problemem jest zabranie się za wysprzątanie i pomalowanie pokoju dla Niuńki - wchodzę do niego, popatrzę i wychodzę :o ponad moje siły jest ogarnięcie tego bałaganu o_O

Czyli widzę, że nie tylko mnie łapie przeziębienie. Mam nadzieję, że się wybronię bo mimo braku temperatury zazwyczaj przechodzę je fatalnie jakbym co najmniej grypę miała :( mój chłop zażyczył sobie Flegaminę i Polopirynę. Oby mu pomogło i mnie dalej nie zarażał..
Ja na szczęście też dzisiaj mam wizytę, bo mały coś mało ruchliwy od dwóch dni i przynajmniej się trochę uspokoję.
A ja znowu ostatnio fatalnie śpię. Jak w porę nie przerzucę się z jednego boku na drugi to łapie mnie tak potworny ból biodra, że aż promieniuje na całą nogę i plecy :( jak tak dalej pójdzie to będę chodziła jak zombie z niewyspania

Grabcia123 moja Niunia przespała całą tą glukozę, więc się nie martw ;) Niunia najwięcej szaleje w nocy, a gin mi dziś mówił, że większość dzieci aktywna jest, jak my śpimy, bo wtedy mają ciszę i spokój :D

Moja tez spala a myslalam ze bedzie szalala po takiej dawce cukru. I tez najbardziej aktywna jest wieczorem. Wczoraj po 23 urzadzila sobie dyskoteke i tak do 3. Ja zasnęłam dopiero po trzeciej i o szostej juz pobudka.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

A co do wyprawki to wiekszosc rzeczy juz mam. Wozek ma przyjsc na dniach. Lozeczko czeka w kartonie. Tylko ze pokoiku brak. Kupilismy niedawno mieszkanie i robimy generalny remont. Jak dobrze pojdzie to na poczatku roku sie skonczy. Watpie zebysmy wyrobili sie z umeblowaniem do poczatku lutego. Pewnie bedziemy musieli na poczatku pomiescic sie w trojke w jednym pokoiku :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to wrzuciłam pierwszą pralkę Wiktora, niech się pierze. Trochę tego jest, trzeba zacząć ogarniać, żeby na święta nie zostawiać. Potem sobie podliczę ile czego mam i co jeszcze muszę kupić. Tylko nie wiem gdzie mam czapeczki, niedrapki itp, muszę przekopać schowek pod dachem, ale nie mam na to weny..
Widzę, że ta pełnia generalnie nam nie sprzyja i nie tylko ja źle spałam.
Muszę kotlety schabowe zrobić na obiad i marcheweczkę chyba zasmażę, dobrze żeby mi na jutro coś zostało, to sobie zrobię szpinak z fetą, bo mam ochotę, a nikt go nie chce jeść oprócz mnie.
Drusiu i tak na początku pewnie będziesz wolała mieć bobasa obok siebie, niż na drugim końcu mieszkania.

Do góry