• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2017

Grabcia, trzymaj się dzielnie, tak jak piszą dziewczyny-dzidziuś już da sobie rade, nie zawsze układa się tak jak chcemy i co ważne: jesteś pod opieką dobrych lekarzy a oni wiedzą co robią.. ściskam!
Rozmaryn-no zaszalałaś, z samego rana tyle energii na ubieranie taaakiej choinki ;-)

Ja bez pomysłu na obiad. Najchętniej upiekłabym muffiny, lub pierniki a nawet myślę o pączkach i jadłabym je do wieczora :)
Na pewno coś upichcę a na obiad to nie mam pojęcia!:/
A ostatnio tak mam, ze głodna chodze, a niewiele mogę zjeść, takie malutkie porcyjki bo od razu jestem pełna i czuję jakby mi miało wszystko wylecieć:D

reklama
Monsku też tak mam, chodzę po kuchni i szukam nie wiem czego po szafkach :P

No ja po choinkę chyba jutro pojadę, bo już mam ochotę posiedzieć przy świecącej i pachnącej choince :)

A ja na obiad robię spaghetti.
Pierniki też muszę upiec a nawet nie wiem kiedy.. może na weekend, bo na szczęście mam takie, że pod lukrem od razu miękną

Turluturlu ja też pączki wcinam na sniadanie :) a ostatnio odkryłam takie pyszne z musem malinowym :)
U mnie jednak zwyciężyło lenistwo i będę golabki, te które ostatnio na swieta mrozilam :D
Monsku, pewnie kolo 20/30 będzie (uzbieraly sie z prezntow) plus mam kilka różowych hehe w razie potrzeby, ja się jeszcze zastanawiam nad tymi pieluszkami wielorazowymi z wkładami bambusowymi, podobno bardzo wygodne, tylko też musialabym trochę na nie wydać na poczatek.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, ja się zabieram za ciasteczka owsiane, mam jakieś dwa kotlety akurat dla mnie i dla męża żeby nie chodził naburmuszony, coś do tego dorobię i będę sobie piec:D
A dziś mi z Allegro przyszła taka cudna sukienka w kwiaty, w moim retro stylu (używana), wszystko mi się w niej mieści - i cycuchy i brzucho, powiem Wam, że dawno się tak atrakcyjnie nie czułam:)
Do lutego może mi posłuży, a potem (daj boże) sobie zwężę:D
Ja też mam mnóstwo pieluch tetrowych, też ze 20 czy 30, nawet nie wiem kiedy ja ich tyle kupiłam.. W ogóle mam wszystkiego za dużo powiem Wam jeśli chodzi o ubranka, gromadziłam od 5 msca i teraz mam tego mnóstwo, no ale lepiej więcej niż mniej.
Zamówiłam sobie na próbę przez Allegro stanik ciążowy (akurat kupowałam u tego Sprzedawcy inne gadżety) --> Link do: Biustonosz Stanik do karmienia D85 kolor do wyboru
i jakby co, to polecam Wam. Bawełniany, wygodny. Może za piękny nie jest, no ale może którejś z Was wpadnie w oko ;-)

ja się jeszcze zastanawiam nad tymi pieluszkami wielorazowymi z wkładami bambusowymi, podobno bardzo wygodne, tylko też musialabym trochę na nie wydać na poczatek.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

powiem Ci, że zaczęłam używać wielorazówek przy starszaku (jak miał jakieś 1,5 roku), młodszego od 3 miesiąca życia pieluchowałam wielorazówkami i teraz mam również taki zamiar :)
ja osobiście jestem mega zadowolona :) cudownie pupcia takiego malucha wygląda w tych wielorazówkach :) co do wydatków to i owszem na początku jest to niemały wydatek, ale mi się zwróciło :) teraz właśnie jestem na etapie dokupowania 3-4 szt., bo z tych co mam to jedna się rozsypała, a te trzy to raczej takie 100% chłopięce są :D jeśli macie jakieś pytania w tej kwestii pytajcie postaram się Wam odpowiedzieć :)

image.png image.png Tak czytam was co gotujecie i mam pustke w glowie.... W lodowce juz chyba 3 kurczak z rozna i 3 opakowania gotowych salatek ( mam po tym niski cukier ) na poczatku bylo ok ale teraz nie moge patrzec ...
Agatucca mam identycznie w nocy !!! Chociaz dzisiaj tez prawie cala przespalam wiec wg moich obliczen to 3 lub 4 noc przez cala ciaze ktora przespalam...
Zamowilam przez internet prezenty dla meza, dzieciakow z pracy, dla tesciowej jest pomysl no ale dla meza siostry i jej faceta zaczyna sie problem... Moj maz kupuje co roku prezenty przed sama wigilia ( jak jest na 7 to jedziemy o 6 ) ale ja chce miec w tym roku z glowy... Siostra meza ma jest w 33 tyg ciazy jak ja i myslalam o pizamach do karmienia po porodzie bo to zawsze sie przyda ale nie wiem czy to dobry pomysl... Co sadzicie?

Załączniki

• image.png
    image.png
    92,2 KB · Wyświetleń: 73
  • image.png
    image.png
    65,6 KB · Wyświetleń: 75
  • image.png
    image.png
    65,6 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Ja bym chciała dostać ładną piżamkę do karmienia:) Z drugiej strony trochę to taki prezent ni dla dziecka ni dla mamy;) Wkurzyłabym się gdybym na urodziny dostała coś dla bobasa, a nie dla mnie,w końcu w ciąży będę jeszcze chwilę, a kobietą do końca życia. Ale pod choinkę - czemu nie?:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry