• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2017

Jak rodziłam Jaska to lewatywe z zasady robiono każdej rodzącej. Teraz trzeba się dowiedzieć w swoim szpitalu bo niektóre w ogóle juz tego nie prakrykuja i często bywają zdziwieni ze ktoś chce. Co do popuszczenia w trakcie porodu to w sumie najczęściej się nawet o tym nie wie. Ja nic nie wiem :D jedyne co to osikalam położna w jednym momencie zanim zaczęły się skurcze parte a ona powiedziała tylko żeby się zupełnie tym nie przejmować i się śmiała :D

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie proponują czopki glicerolowe i w sumie one się sprawdzają, zawsze można wziąć dwa w odstępach i działają:)
Drzewo genealogiczne - praca dla chętnych) gotowa. Dzieciaki zjadły naleśniki i poszli z babcią na podwórko, od 15 minut odśnieżają;) Muszę jeszcze obiad dla mnie i męża zrobić, ale pewnie poczekam na niego, chyba, że mnie zacznie skręcać z głodu;) Jutro idę do fryzjera, mam nadzieję, że tam wysiedzę. Miałam nie obcinać, bo już kucyka mogę zrobić wreszcie, ale od czerwca rosły jak chciały i nie da się tego ułożyć Korci mnie też lekkie sombre, zobaczę co mi zaproponuje mój fryzjer.

Jagódka u ciebie śnieg a u nas deszcz, który zapewne w nocy przymarznie i będzie ślizgawica :szok: a tak obiecali w pogodzie, że będzie ładnie i biało.
Ja włosów już nie ścinam bo chcę mieć możliwość je spokojnie spiąć w trakcie porodu. Także następną wizytę mam dopiero po porodzie

No właśnie co do tej lewatywy to zdecyduję się na nią o ile mi się sam organizm nie oczyści

A ja zupełnie zmieniając temat od kp chciałam zapytać: może coś wiecie: czy w ciąży mogą pojawić się nowe pieprzyki? Doczytałam, że tak, ale czy powinnam coś z nimi robić, dermatolog powinien je oglądać czy sama mam je obserwować?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nowa kurde zjeździliśmy dziś wszystkie możliwe sklepy w mieście w poszukiwaniu śrub do łóżeczka. W połowie sklepów patrzyli jak na idiotów w drugiej połowie twierdzili że właśnie się skończyły, do ostatniego sklepu małżonek poszedł sam i kupiłam ale 80mm a nie 60 i jeszcze badał że takich jak chcemy nie produkuje się (ta). Wkurzyłam się i zadzwoniłam do kolegi z pracy żeby mi odłożył 12 sztuk takich i takich i będę miała jak tylko z lini zejdą. Przynajmniej będę wiedziała że są dobrze ocynkowane. U nas w firmie robimy tego tonami tyle że idzie to do ikeii i innych dużych sieci i my nie używamy nazw (bo podobno to śruba szwedzka) tylko oznaczeń literówki cyfrowych.

reklama
1481741961-1d1mld.jpeg

Zdążyliśmy w ostatniej chwili, a właściwie chłopcy zdążyli, ja tylko do pieca włożyłam [emoji6]

5djy3e3kpgua6zwe.png

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry