• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Cześć Dziewczyny,
fajnie że napisałyście o tych czapeczkach ponieważ ja mam ich dużo..i kompletnie nie wiem które szykować do szpitala. Ale teraz już mniej więcej wiem. Mam 4 sztuki o obwodzie 32-34, czy te się nadadzą? Bo reszta to drobinki-30 cm, 25 cm. No i jeszcze jedno pytanie do Was: czy warto brać ładne czapeczki i ciuchy do ubrania noworodka (wiecie, takie lepsze, nowiuteńkie, nie z drugiej ręki), bo czy one przypadkiem nie zaplamią się krwią?
Ja planuję po kąpieli zakładać czapeczkę, ale mamy ręczniczki z kapturkiem, a może Mała własnie będzie kudłata... wyjdzie wszystko w praniu..:) Bo planować to sobię mogę, ale co dziecko moje będzie lubić nie wiem nikt :D

Kobietki, zaczelyscie mnie stresowac troche tym, ze w ogole sie nie przygotowuje teoretycznie do narodzin i opieki nad dzieciatkiem i postanowilam zakupic jakis poradnik/ksiazke, ktora bedzie zbiorem porad i informacji odnosnie opieki :) Co byscie najbardziej polecily? Czytalam o "Pierwszym roku życia dziecka", co o tym myślicie?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Klauduska, ponoć to fajna książka, ale nie miałam nigdy w ręku jej, tylko "W oczekiwaniu na dziecko" tej samej autorki bodajże..
Swego czasu w wakacje ściągnęłam sobie pdf-a "Język niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau i w sumie sporo się dowiedziałam :)

Cześć Dziewczyny,
fajnie że napisałyście o tych czapeczkach ponieważ ja mam ich dużo..i kompletnie nie wiem które szykować do szpitala. Ale teraz już mniej więcej wiem. Mam 4 sztuki o obwodzie 32-34, czy te się nadadzą? Bo reszta to drobinki-30 cm, 25 cm. No i jeszcze jedno pytanie do Was: czy warto brać ładne czapeczki i ciuchy do ubrania noworodka (wiecie, takie lepsze, nowiuteńkie, nie z drugiej ręki), bo czy one przypadkiem nie zaplamią się krwią?
Ja planuję po kąpieli zakładać czapeczkę, ale mamy ręczniczki z kapturkiem, a może Mała własnie będzie kudłata... wyjdzie wszystko w praniu..:) Bo planować to sobię mogę, ale co dziecko moje będzie lubić nie wiem nikt :D
A czemu miałyby się zaplamic krwia? :)
ja do szpitala nie biorę żadnych ubranek bo nie musze i w moim szpitalu nie zakłada się dzieciom czapeczek chyba ze wcześniakom albo bardzo malutkim ze względu na problem z utrzymaniem wlasciwej temperatury

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

z tymi czapeczkami to pytam bo ktoś pisał (chyba supermysz), że ma 20 czapeczek :D ja mam jedną zimową z uszkami a drugą i trzecią po porodzie żeby założyć. Nie planowałam zakładać po kąpieli ( u nas jest ok.19st) ale jak ktoś już poruszył ten temat to się wystraszyłam, że może w lutym trzeba... z drugiej strony ja w czapce po domu nie chodzę a kudłacza się nie spodziewam.
Moja mama "zryła" mi wczoraj beret. Mówię jej, że 13go (ja też się urodziłam 13go) z dużym prawdopodobieństwem będę mieć cc. Ona na to: jaki to dzień? Ja że poniedziałek. Wiecie co mi odpowiedziała? Że w poniedziałek się dzieci nie rodzi i żebym porozmawiała z lekarzem żeby to zmienić :D hahahah rozumiecie? Także dziewczyny, jak wybije godzina "0" i będzie to poniedziałek to nogi zaciskamy bo w poniedziałek się nie rodzi :D

z tymi czapeczkami to pytam bo ktoś pisał (chyba supermysz), że ma 20 czapeczek :D ja mam jedną zimową z uszkami a drugą i trzecią po porodzie żeby założyć. Nie planowałam zakładać po kąpieli ( u nas jest ok.19st) ale jak ktoś już poruszył ten temat to się wystraszyłam, że może w lutym trzeba... z drugiej strony ja w czapce po domu nie chodzę a kudłacza się nie spodziewam.
Moja mama "zryła" mi wczoraj beret. Mówię jej, że 13go (ja też się urodziłam 13go) z dużym prawdopodobieństwem będę mieć cc. Ona na to: jaki to dzień? Ja że poniedziałek. Wiecie co mi odpowiedziała? Że w poniedziałek się dzieci nie rodzi i żebym porozmawiała z lekarzem żeby to zmienić :D hahahah rozumiecie? Także dziewczyny, jak wybije godzina "0" i będzie to poniedziałek to nogi zaciskamy bo w poniedziałek się nie rodzi :D
No nie ja do tej pory nie urodziłam w poniedziałek :D Chyba sobota i wtorek :D pierwsze słyszę :D
Myślę że luty tu nie ma nic do rzeczy bo ja wewnątrz mam ciepło o każdej porze roku a po kapieli na zewnątrz nie wychodze :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
kasia.zosia, mam nadzieję, że nikt nie potraktuje tych słów na serio ale strach się bać ile w Polsce jest jeszcze osób, które wierzą w zabobony i tym podobne przesądy. Moja mama pod tym względem jest wręcz tragiczna. To tak niesamowicie do niej nie pasuje... W lutym kończy 50 lat, jest tzw "kobietą sukcesu", dobrze jej się wiedzie, ma pozycję, łądnie wygląda, dba o siebie, dobrze się ubiera... a wierzy w takie pierdoły, że czasem się za głowę łapię.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry