2 dni temu nie moglam wstac, płakałam... Mąż sie śmiał a ja serio nie moglam. Każdy jakiś wtedy ruch powodował u mnie taki bol że nie da się go opisaćTak czytam jakie macie problemy z tymi szczepieniami i podziwiam. Ja sie ciesze ze u nas bez problemu. Kolejne szczepienie dopiero jak mloda skonczy rok.
A pytanie do Was. Tez Was tak bola kregoslupy?
Ja coraz więcej mam małą na rękach. Jest ciekawa wszystkiego. Ale moj kregoslup lędźwiowy totalnie wysiadł.... klade sie spqc z łzami i tak samo wstaje
reklama
G
gość _199
Gość
Ale co mu jest ? Jak dla mnie szuka na siłę czegoś złego u dziecka.jejku a my po fizjo dzisiaj,
znowu musimy chodzićmasakra powiedzieliśmy, że wyjeżdżamy wakacje a dziecko też musi odpocząć to mi powiedziała dziecko odpoczywa jak śpi a jak nie śpi to powinno ćwiczyć obroty
chyba zmieniam fizjo
![]()
Moja koleżanka ma takiego samego fizjo, dziecko ma z grudnia, siedzi z podporem, staje, a babie ciągle coś nie pasuje.
U mnie na szczęście póki co nie jest najgorzej. Owszem codziennie boli, ale do zniesienia, rano zwykle jest ok, a później się zaczyna. U mnie najbardy obrywają nadgarstkiTak czytam jakie macie problemy z tymi szczepieniami i podziwiam. Ja sie ciesze ze u nas bez problemu. Kolejne szczepienie dopiero jak mloda skonczy rok.
A pytanie do Was. Tez Was tak bola kregoslupy?
Ja coraz więcej mam małą na rękach. Jest ciekawa wszystkiego. Ale moj kregoslup lędźwiowy totalnie wysiadł.... klade sie spqc z łzami i tak samo wstaje

przewracając się na brzuch zawsze to robi lewa strona i skraca sobie bok przez co bark po jednej stronie mu się obniża a próbuje wrócić z brzucha na plecy prawa strona tylko że my nie wychodzi bo rękę na wyprostowana a dupe podnosi aż do taczkiA Próbowałaś vojte sposób? A co młodemu jest? Przecież z tego co piszesz to spryciula maly!

jestem załamana jak był mały walczyliśmy bo miał asymetrię na prawa stronę teraz wszystko robi lewa i źle. jestem

Moze spróbuj udać się do innej fizjo, skonsultuj sięprzewracając się na brzuch zawsze to robi lewa strona i skraca sobie bok przez co bark po jednej stronie mu się obniża a próbuje wrócić z brzucha na plecy prawa strona tylko że my nie wychodzi bo rękę na wyprostowana a dupe podnosi aż do taczki
jestem załamana jak był mały walczyliśmy bo miał asymetrię na prawa stronę teraz wszystko robi lewa i źle. jestemi chce mi się
![]()

U mnie wlasnie dzos tak. Coagle łzy z bólu. I kazde poruszenie sie przy mlodej czy podnoszenie to tragedia. Chyba kapituluje ;D2 dni temu nie moglam wstac, płakałam... Mąż sie śmiał a ja serio nie moglam. Każdy jakiś wtedy ruch powodował u mnie taki bol że nie da się go opisać
G
gość _199
Gość
Vanes ja wiem, że to twoje pierwsze i bardzo wyczekane dziecko, ale naprawdę nie ma co przesadzać. Alek pierwszy miesiac przewracał się na brzuch tylko na lewą stronę, potem zakumał, że ma też prawa stronę. Ogólnie woli lewą stronę, ale jest zdrowy, silny i nie doszukuje się w nim niedoskonałości. Fizjo to teraz taki zawód, że u każdego coś potrafią znaleźć i trzepać na tym niesamowitą kasę, ja widzę, że moje dziecko rozwija się doskonale i zrezygnowałam z zajęć, bo zabieram w ośrodku miejsce dzieciom, które naprawdę potrzebują pomocy.przewracając się na brzuch zawsze to robi lewa strona i skraca sobie bok przez co bark po jednej stronie mu się obniża a próbuje wrócić z brzucha na plecy prawa strona tylko że my nie wychodzi bo rękę na wyprostowana a dupe podnosi aż do taczki
jestem załamana jak był mały walczyliśmy bo miał asymetrię na prawa stronę teraz wszystko robi lewa i źle. jestemi chce mi się
![]()
Z resztą moja fizjo powiedziała, trzeba dziecku też samemu dać się rozwijać, a nie ciągle go ćwiczyć, stymulować, bawić się z nim. On musi mieć chwilę dla siebie, dla swojego rozwoju. Jedz na wakacje i odpocznij od rehabilitacji.
Ja chodzipam do fizjo bo mloda byla tylko na prawo. Wqlczylam na lewa stronę z nia. Potem jak podłapała to wszystko lewa. I obroty i pełzanie. Fizjo kazala dac mi jej czas. No i dalam. Trwalo to miesiąc prawie. Przy czym kazda zmiana pieluchy to przekładałam ja właśnie na ta nielubiana stronę. Zabawki tez podawalam z tej. No i mloda wkoncu podłapała ze ma tez ta stronę. I obraca się w obie.przewracając się na brzuch zawsze to robi lewa strona i skraca sobie bok przez co bark po jednej stronie mu się obniża a próbuje wrócić z brzucha na plecy prawa strona tylko że my nie wychodzi bo rękę na wyprostowana a dupe podnosi aż do taczki
![]()
Spróbujemy ale to już chyba na miejscu. może wychodzi z założenia że wszędzie są lekarza więc w niedzielę zgodnie z planem jedziemy.Moze spróbuj udać się do innej fizjo, skonsultuj sięmoże nie jest źle jak mówi! Silny chlopak
reklama
No wiem czasem sobie też to powtarzam że za dużo czasu poświęcam za dużo z nimi ćwiczę oddechu nie ma. Ale wiesz po co chodzisz do takiego fizjoterapeuty żeby cię trochę nakierował mnie zrzynał a z ciebie Hajs. No na wakacje i tak pojedziemy już straciliśmy Łebę i kasę bo mały rehabilitacja ale niestety dzisiaj mąż się zbuntował i powiedział że jedziemy. Trudno poszukam gdzieś tam na miejscu chociaż konsultacji.Vanes ja wiem, że to twoje pierwsze i bardzo wyczekane dziecko, ale naprawdę nie ma co przesadzać. Alek pierwszy miesiac przewracał się na brzuch tylko na lewą stronę, potem zakumał, że ma też prawa stronę. Ogólnie woli lewą stronę, ale jest zdrowy, silny i nie doszukuje się w nim niedoskonałości. Fizjo to teraz taki zawód, że u każdego coś potrafią znaleźć i trzepać na tym niesamowitą kasę, ja widzę, że moje dziecko rozwija się doskonale i zrezygnowałam z zajęć, bo zabieram w ośrodku miejsce dzieciom, które naprawdę potrzebują pomocy.
Z resztą moja fizjo powiedziała, trzeba dziecku też samemu dać się rozwijać, a nie ciągle go ćwiczyć, stymulować, bawić się z nim. On musi mieć chwilę dla siebie, dla swojego rozwoju. Jedz na wakacje i odpocznij od rehabilitacji.