• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja to uważam, że wszystko da się przeżyć 😀 i masz rację tez wole jak Hanka trochę wymaga, jak mogę jej świat pokazać, niż patrzec ma w sufit (pewnie już bym jej autyzm wkręcała). Za pół roku pojawia się inne problemy, i tak będzie ciagle. Nie sztuka jest włączyć bajki, sztuka jest wychować dziecko i spędzać z nim duzo czasu, uczyć życia, i dawac ogrom miłości
W punkt! Ja też tak uważam. Ja właśnie chciałam, żeby dziewczyny ode mnie chociaż trochę wymagały bo tak to łatwo tak hodować to dziecko. Znajoma jak miała córeczkę z rok i pytam, czy jest absorbująca, a ona, że nie, ona wcale, jeszcze nigdy się z nią nie bawiła!! Matko Kochana, serio? Po prostu tak puszczona, ona sobie, matka sobie. Ale ona dzieci jak miały pół roku to w foteliku przypinała i przed tv sadzała, więc o czym my rozmawiamy.

reklama
Powiem Ci przerąbane dziecko za bardzo nie lubi jeździć i musi być zmęczona żeby jechać autem i to ona rządzi 😀nie zazdroszczę no potem też kłopot musisz gdzieś szybko jechać a dziecko będzie się darlo 😱moje to aniołki były od małego chwila jazdy i spały mały tak samo nawet lubi jezdzic autem 😁 a najlepsze jak formula jedzie w tv to piszczy i krzyczy 😂
Ciężko chyba powiedzieć, że pół roczne dziecko nie lubi jeździć samochodem z premedytacją i że świadomie rządzi w ten sposób rodzicami 😉

Dokładnie tak. Nawet położna nam mówiła, że takie niemowlaki później wyrastają na bardzo inteligentne dzieciaki - są bardzo ciekawe świata, dobrze sobie radzą w szkole itd. No chyba, że po prostu chciała mnie pocieszyć :D ale ja wybieram w to wierzyć :D :D
Ja byłam takim niemowlakiem, a jestem totalną niedorajdą życiową 🤣🤣

u nas też płacze przy zasypianiu, każdym, czy to drzemka czy na noc i mleczko coś mniej jakby smakuje, przez dzień czasem aż musze mu wciskać. Jutro będzie miał 5 miesiąc, wiec podaję pierwszy słoiczek, boję się ze mleko przestaje mu smakowac🤨
Mój szybko zaczol jeść i mleko naoramlnie piję no chyba że karmisz piersią to inaczej już może być różnie ale mój mm i zmieniałam na inne 🙈

reklama
nie chciałabym mu zmieniać mleka na tym etapie, nic mu sie od niego nie działo, żadne wysypki, zero problemow z kupką itd a pije je praktycznie od urodzenia.
w zasadzie racja - też bym nie ryzykowała w takim razie innego mleka. Ale moja to samo, karmie ją, bo widzę, że marudzi a już pora, ale jak tylko mąż wejdzie do pokoju i coś powie to już sie wyrywa i gapi na niego. 🤪

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry