• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Tzn zr mieszkalas ale nie musialas uzywac w trakcie za duzo angielskiego :) moja kuzynka pracowala tam ale wsrod polakow i tez wrocila bez jezyka ;) generalnie mowienie w obcym jezyku jest najtrudniejsza umiejetnoscia ;) pamietam jak lata temu w pracy rozmawialam z angolami przez telefon to mnie paraliżowało 🤣 a angielski mialam na wysokim poziomie. I naprawde duuuuzo takich rozmow musialam odbyc zeby wreszcie poczuci sie komfortowo ;) ale tez nie kazdy potrzebuje, wiec nic na sile.
Miesiąc pracowałam Duzo z Polakami to fakt. Później przeszłam do Angoli, i wtedy się rozkręciłam. Duzo błędów pewnie popełniałam ale angole są tępi więc luzik 😂

U nas za to ostatnio przy kazdym zasypianiu darcie japy. Trwa juz to jakos od miesiaca... zupelnie nie wiem o co jej biega. Tym bardziej ze nieraz zasypia po 10min, ale afera musi byc. Czasem mnie juz szlag chce trafic na to darcie.
takie marudzenie i krzyki
były u nas kilka dni zanim wyszły z dziąseł zęby

Ostatnia edycja:
Przerąbana to jest sytuacja, a nie dziecko. Cóż, trudno, rzeczywiscie mamy sporo roboty teraz, ale ja np tez bylam ponoc wymagajaca i generalnie dosc emocjonalna, a uwazam ze ten charakter dobrze mi wyszedl na pozniejsze lata, potrafie siegnac po to czego chce i postawiac sobie tak zycie zeby byc szczesliwa osoba, mam w sobie bardzo duzo inocjatywy co swietnie przeklada sie na wszystkie dziedziny w moim zyciu: kariere, malzenstwo, relacje z innymi i moje wlasne pasje. A poznalam w zyciu wielu ludzi-nemo, ktorzy przyjmuja to co im zycie przyniesie i nie siegaja dalej - takie wlasnie grzeczne przytulaski. Generalnie uwazam ze lepiej jak dziecko jest energiczne. A to ze jakos sobie trzeba z tym poradzic na tym etapie to druga kwestia. Ale nie wkem czy bylabym zadowolona gdyby mi sie dziecko gapiło przez godzine w sufit i nic nie robilo 🤷‍♀️
Energiczne do czasu 😅 mój Filip się nie zatrzymuje. Non stop hyc na brzuszek, rolowanie, podskakuje do przodu i do tyłu, w zasadzie jak nie śpi to ciągle jest w ruchu, chyba się się go włoży do fotelika samochodowego. Nawet w wózku robi fikołki 🙃 czasem jak jestem już taka mega zmęczona, a on obok mnie wywija dupką to idzie zwariować ☠️
Ale co do temperamentu dziecka to wiele rzeczy się zmienia z czasem... Energiczne dziecko nie oznacza osoby obrotnej. Ja jako dziecko byłam spokojna, nieśmiała, jako niemowlak też - mama mówi że w ogóle nieporównywalna do Filipa. Raczej chill i sobie leżałam. A teraz jestem pierwsza klasa, wszystko załatwię i łeb do biznesu też mam :D 😂

Energiczne do czasu 😅 mój Filip się nie zatrzymuje. Non stop hyc na brzuszek, rolowanie, podskakuje do przodu i do tyłu, w zasadzie jak nie śpi to ciągle jest w ruchu, chyba się się go włoży do fotelika samochodowego. Nawet w wózku robi fikołki 🙃 czasem jak jestem już taka mega zmęczona, a on obok mnie wywija dupką to idzie zwariować ☠️
Ale co do temperamentu dziecka to wiele rzeczy się zmienia z czasem... Energiczne dziecko nie oznacza osoby obrotnej. Ja jako dziecko byłam spokojna, nieśmiała, jako niemowlak też - mama mówi że w ogóle nieporównywalna do Filipa. Raczej chill i sobie leżałam. A teraz jestem pierwsza klasa, wszystko załatwię i łeb do biznesu też mam :D 😂
no i skromniachy z nasz pierwsza klasa, no nie? :D

z mówieniem wiele ludzi ma problem. To zupelnie normalne jesli nie ma sie okazji do praktykowania. U mnie w pracy wszyscy bardzo dobrze znaja angielski, a jesli zaczyna się rozmowa to widać, że ludzie się denerwują. To przychodzi z praktyką ;) też kiedyś się bałam odezwac po angielsku.
Teraz niestety w każdej pracy oczekują języka, więc kłamie, że nie znam 🤣
Pierwszy raz mówiłam na ustnej maturze, bo przed maturą nawet nie uczyliśmy się mówić po ang.

U nas jeśli chodzi o jazdę samochodem to jest różnie. Ale przeważnie jest niezadowolona , tak siedzi w nim jak zbity pies, nawet się nie usmiechnie 🤭. Ogólnie to nie lubi ale czasem przejedzie bez jęczenia.

Małej wychodzi pierwszy ząbek 💪, tak czułam coś ostrego jak zaczęła mi zjadać ręce 😁, poświeciłam latarką i już coś widać. Długo wychodzi taki ząb jak już się przebił?

Ostatnio jestem zmęczona bardzo, Olusia nie chce sama się bawić i zrobić obiad to nie lada wyzwanie 😑. Jest tego plus, schudłam 2 kg 😁

reklama
Jakbym czytała o sobie. Też większość mówi, że masz ciężki charakter?

Jesli chodzi o jeżdżenie, to u nas zazwyczaj nie ma problemu. Tyle, że mamy lusterko i ja nie jeżdżę z tyłu. Tylko muzyka musi grać i trzeba gadać do Małego a on sobie obserwuje przez okno albo właśnie patrzy w to lusterko. W rodzinie, gdzie też były akcje podczas jazdy i mama przesiadła się do przodu po roku, a dziecko zaczęło jeździć z lusterkiem to się polubiło z samochodem [emoji2]
Moj maz nie lubi zamawiać pizzy [emoji23]a musi np iść do ludzi i mówić że tu będzie stał słup [emoji23] ja np jestem bardzo otwarta osoba, potrafię szybko odnaleźć się w nowej sytuacji. Jestem optymistka i twierdzę, że wszystko da się zrobić. Moja najgorsza wada jest szczerość [emoji23]bo czasami powinno się przemilczeć pewne kwestie a ja nie umiem

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry