• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ale wydaje mi się, że będą mu szły teraz górne jedynki bo jest tak samo jak było przed dolnymi... Wszystko pcha do buzi aż się denerwuje, doi więcej smoczka i czasami przy karmieniu stęka 😑 boje się, że jak mu już wyjdą też górne to mnie zacznie gryźć 😂

Cześć dziewczyny 🙃
Nie wiem czy mnie pamiętacie jeszcze :) rodziłam jako pierwsza - 25.01
Ulotniłam się z forum na jakiś czas bo nie mogłam sobie poradzić psychicznie z moim Krzysiem. A raczej z samą sobą czytając o waszych dzieciakach jakie spokojnie kiedy mój się darł w niebogłosy. Teraz już jest znacznie lepiej, a przyczyną tych problemów była najprawdopodobniej wit D. Generalnie przejrzałam trochę wpisów i mam jedno stwierdzenie: Marta, twoje dziecko jest mega wyjątkowe. Gdzieś mi się przewinęło że mówi już "tata" a teraz sam je ! No mega wyjątkowy ! Zazdroszczę, musiał przeskoczyć już kilka etapów rozwoju 😉. Mój jest starszy a jedynie potrafi piszczeć i mruczeć niezrozumiale, nie mówiąc o jedzeniu 😋
Jasne, że pamiętamy. Najstarszy z forum! A co z witaminka d? Niedobór czy za dużo?

5w1, pneumokoki i wzw
Rota będziecie mieli pomijane ? Życzę ci, żeby miał po szczepieniu jak mój, wtedy śpi cały dzień i noc 🥰

Ale wydaje mi się, że będą mu szły teraz górne jedynki bo jest tak samo jak było przed dolnymi... Wszystko pcha do buzi aż się denerwuje, doi więcej smoczka i czasami przy karmieniu stęka 😑 boje się, że jak mu już wyjdą też górne to mnie zacznie gryźć 😂
No właśnie, boli cycek jak zęby wyjdą czy nie ?

Cześć dziewczyny 🙃
Ulotniłam się z forum na jakiś czas bo nie mogłam sobie poradzić psychicznie z moim Krzysiem. A raczej z samą sobą czytając o waszych dzieciakach jakie spokojnie kiedy mój się darł w niebogłosy. Teraz już jest znacznie lepiej, a przyczyną tych problemów była najprawdopodobniej wit D. Generalnie przejrzałam trochę wpisów i mam jedno stwierdzenie: Marta, twoje dziecko jest mega wyjątkowe. Gdzieś mi się przewinęło że mówi już "tata" a teraz sam je ! No mega wyjątkowy ! Zazdroszczę, musiał przeskoczyć już kilka etapów rozwoju 😉. Mój jest starszy a jedynie potrafi piszczeć i mruczeć niezrozumiale, nie mówiąc o jedzeniu 😋
O to razem z moim z 25 jest 😁
Już lepiej psychicznie się czujesz ?

Rota będziecie mieli pomijane ? Życzę ci, żeby miał po szczepieniu jak mój, wtedy śpi cały dzień i noc 🥰

No właśnie, boli cycek jak zęby wyjdą czy nie ?
Ta pediatra na pewno na rota nie zaszczepi bo my dopiero pierwsze dawki, nie licząc szczepień szpitalnych. Ale mam jeszcze wizytę w poradni szczepień i tam się dowiem co i jak. Bo w czd doktorka powiedziała, że rota też jak najbardziej 🤷
A z dolnymi zębami na razie póki co nic nie boli, z tym że one są dość małe, więc chyba jeszcze rosną

Jasne, że pamiętamy. Najstarszy z forum! A co z witaminka d? Niedobór czy za dużo?
Problem był raczej z rodzajem witaminy. Dawałam D-vitum w sprayu. Mały płakał i płakał ale nigdy bym nie pomyślała że od tego. Jakoś minęły 3 miesiące i kazałam kupić mężowi vigantol, zrobiłam 2 dni przerwy w podawaniu i dałam ten vigantol. Wydawało mi się że jest spokojniejszy, ale jak zasypiał na noc to ok północy budził się ze strasznym płaczem przez sen i stwierdziłam że pewnie ten vigantol. Kupiliśmy znowu ten D-vitum i koszmar wrócił... Teraz podajemy vigantol i mały płacze tylko jak jest głodny albo śpiący :p

Cześć dziewczyny 🙃
Słyszałam, że właśnie często po Wit D są problemu brzuszkowe itp. moj na początku w pierwszym miesiącu dostawał jakis vigantol czy coś w tym stylu i potem go męczyły bąki. A później dostaliśmy na receptę metabolit Wit D devisol i problem zniknąl.
I witamy ponownie :D zapraszamy na nasz sabat czarownic 😂

Ta pediatra na pewno na rota nie zaszczepi bo my dopiero pierwsze dawki, nie licząc szczepień szpitalnych. Ale mam jeszcze wizytę w poradni szczepień i tam się dowiem co i jak. Bo w czd doktorka powiedziała, że rota też jak najbardziej 🤷
A z dolnymi zębami na razie póki co nic nie boli, z tym że one są dość małe, więc chyba jeszcze rosną
Z tymi szczepieniami dziwne, jedni mówią tak, a drudzy tak, że niby nie działają po 24tyg
Mojemu się chyba przebił ząb, ale tak nieśmiale. Póki co ciągle się cyckujemy, odpływa na 15 minut i znowu cycek, więc jest super 👍👍👍
Zdjecia na pół roku wyglądają tak że pół przeplakał :( gdybym mogła to bym na swoje barki wzięła ten ból.

reklama
O to razem z moim z 25 jest 😁
Już lepiej psychicznie się czujesz ?
O której rodzilas ? 😀 Ja miałam CC o 19:43 :D
Psychicznie świetnie, spotykam się z koleżanką która ma kilka dni młodszego syna i ona też przechodziła takie załamanie więc się wspierałyśmy 😀 mam czasem momenty załamania ale chwilowe 😀 właśnie od tygodnia wprowadzam mu rytm dnia ( sen po 3h aktywności, mm co 3h ) i dzięki temu ma 3 drzemki po 1.5-2h a nie 6 drzemek po 20-30 min... I je co 3h a nie 2 😆 wcześniej jakoś na to nie wpadłam i męczył się i on i ja bo nawet wyjścia żadnego nie mogłam zaplanować bo jak gdzieś jechałam to mi zasypiał w samochodzie 😆

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry