• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Może to nie do końca rutyna, ale wcześniej mi mały spał kiedy chciał. Widziałam że np ziewał, dałam do wózka i o dziwo bez większych problemów zasypiał, spał max pół godziny i za kolejną godzinę znowu senny. Teraz pilnuje że jak wstaje o 6, to idziemy na pierwszą drzemkę między 8:00 a 8:30. I jak zaczęłam tak robić to śpi mi czasem nawet 2h. Jak wstaje to znowu mniej więcej 2.5 - 3 h aktywności i usypiam. Ostatnia drzemka nie później niż o 17, bo o 19 kąpiel, mleko i do łóżeczka. Jak obudzi się ok 18 to zaśnie całkiem szybko, trochę się pokręci, ja jestem blisko jak mu smoczek wypadnie to mu podam. Jak pośpi np do 18:30 to albo go ciut później kąpiemy itd albo dłużej zasypia :p Planowane wyjazdy np do teściów czy rodziny staram się tak ułożyć żeby jechać między jego drzemkami i u nich też pilnuje czasu czuwania. Ogólnie od tygodnia dokładnie śpi mi właśnie po 3 razy dziennie. Jedynie w sobotę trochę nam się to zaburzyło bo pierwsza drzemka trwała tylko 40 min i wyszły przez to 4 na cały dzień. Bardzo mi pomaga aplikacja dziecko + w której włączam odliczanie snu i sprawdzam kiedy ostatnio spał, kiedy jadł itd :)
To u nas w zasadzie bardzo podobnie :)

Zazdroszczę 😀 u mnie ślini się ciągle, wszystko do buzi (wiem że to taki etap rozwoju) i wszyscy do mnie że pewnie zęby idą 😆 i tak od dwóch miesięcy 😆
U nas też chyba od 4 miesiąca się ślinił, jak już sam na brzuszek się obracał i tam spędzał większość czasu, a ząb dopiero dzisiaj😁 ale tutaj już dużo dzieci ma ząbek, śmiem twierdzić, że mój Alek ma jako jeden z późniejszych 🤣

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry