• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
To raczej ze względu na zmianę sytuacji. Dziecko jest coraz większe, jest go wszedzie coraz więcej i kot pewnie wyczuwa szybko zachodzące zmiany. Mieszkacie w mieszkaniu więc przestrzeń nie jest duza. Nowe zapachy, nowe dźwięki. Dużo i szybko bo młody szybko rośnie.
Miałam kotke 16 lat, pożegnana w zeszłym roku i kocurka, ale on został z rodzicami moimi i w sumie teraz jesteśmy u nich to on jest też.
Będziesz musiała uzbroić się w cierpliwość 😐 poświęcasz mu czas? Trzeba by spróbować znalezc dla niego chwilę i go "wymasować" pod brodą albo na karku. Przejedź mopem z octem miejsca, w których się już zesikal. Koty bardzo octu nie. Lubią,. A jednocześnie jest bezpieczny dla dzieci. Niektórzy mają high need baby, a inni high need cat 🤪
No on sika tylko jak coś jest na podłodze, na puste panele nie nasika, więc to kwestia naszych rzeczy..
On jest miziany i ukochany. Kot z nami śpi, a dziecko nie. W dodatku w ogóle go od małego nie separuje, nawet bawi się jego zabawkami, żeby właśnie nie czuł zazdrości. Fakt, że przez ponad pół roku byłam z nim ciągle w domu, a teraz ciągle wychodzę, więc może czuje się samotny.

Chociaż tyle, że młody raz wstał w nocy na mleko i jestem wyspana jak nigdy 😎 o 23 tak głośno zapłakał, ale weszłam do pokoju i płakał przez sen, więc coś mu się musiało śnić złego :(

Nie mam słuchawek dla młodego, ale mam pieluchę 😂 potrzeba matką wynalazków :D na górze tną panele, a młody kima

Załączniki

• IMG_20210803_105832.jpg
    IMG_20210803_105832.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 96
Dziewczyny kp, czy tylko mój taki cycek? Odnoszę wrażenie że cofamy się do czasów noworodkowych jak nie gorzej.. Usypiam na leżąco zawsze przy cycku i zaczął tak robić, że musi mieć cały czas cycka w buzi a jak uda mi się go wyjąć albo sam wypluje to chwyta ręką sutek, sobie pomiętoli, i zasypia trzymając a jak próbuje wstać to się budzi i wścieka 😪😩 a potem jak czekam az głębiej zasnie to potrafi się przebudzić i sobie wlozyc cycka do buzi spowrotem.. 🥲 i kilka- kilkanascie razy tak próbuje wstać i nie działa ok godzine sie z nim męczę
Mój też się pogodził z cycusiem. Wcześniej przez wyjściem zębów był na cycek obrażony, ale teraz znów cycus jest remedium na wszystko. Natomiast ja jak już widzę, że usypia i nie ssie efektywniw to wyciągam cycka i od razu wkładam smockz.a działa, zawsze śpi dalej chyba że śpiący nie jest i tylko tak chillowal. No ale my się karmimy na leżąco :D

reklama
Super, spróbowałam smoczka(chociaż nigdy go nie akceptował), to chwycił go łapki i szarpał i gryzł jak gryzak,czym oczywiście się rozbudził 🙄 chyba mocno go te żeby męczą, pewnie zaraz górne będą szły 🥲 a do kiedy zamierzasz karmić? Będziesz przechodzić na modyfikowane czy nie?
Ja jak najdłużej chce bo biedni jesteśmy 😂 wszystko idzie na wykończenie a mleko modyfikowane to dodatkowy wydatek 😂😂 nie no, śmieje się (chociaż to na pewno jest plus), zawsze chciałam karmić minimum rok, nawet do 2 r.z. lub samoodstawienia jeśli się wcześniej sam zdecyduje nie jeść już cycka. Ale mój z tych kopiących podczas jedzenia, więc nie wiem ile wytrzymam 😂 chociaż ostatnio, odpukac, jest nawet jakoś lepiej.i się nie szarpie. Może to faktycznie przez te żeby się działo.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry