• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja jak najdłużej chce bo biedni jesteśmy 😂 wszystko idzie na wykończenie a mleko modyfikowane to dodatkowy wydatek 😂😂 nie no, śmieje się (chociaż to na pewno jest plus), zawsze chciałam karmić minimum rok, nawet do 2 r.z. lub samoodstawienia jeśli się wcześniej sam zdecyduje nie jeść już cycka. Ale mój z tych kopiących podczas jedzenia, więc nie wiem ile wytrzymam 😂 chociaż ostatnio, odpukac, jest nawet jakoś lepiej.i się nie szarpie. Może to faktycznie przez te żeby się działo.
Ja jak odstawiłam mloda w dzień czuje się o wiele lepiej psychicznie, wolna 😂😂 teraz tylko cycka w nocy zabiorę i będzie super 😀 pol roku dla mnie np jest wystarczające. Nie wyobrażam sobie karmic do 3 r. Jakoś mnie to obrzydza jak takie duże dziecko ciagnie cycka. Mój mąż jadl tak, i mam to przed oczami 😂

Dziewczyny kp, czy tylko mój taki cycek? Odnoszę wrażenie że cofamy się do czasów noworodkowych jak nie gorzej.. Usypiam na leżąco zawsze przy cycku i zaczął tak robić, że musi mieć cały czas cycka w buzi a jak uda mi się go wyjąć albo sam wypluje to chwyta ręką sutek, sobie pomiętoli, i zasypia trzymając a jak próbuje wstać to się budzi i wścieka 😪😩 a potem jak czekam az głębiej zasnie to potrafi się przebudzić i sobie wlozyc cycka do buzi spowrotem.. 🥲 i kilka- kilkanascie razy tak próbuje wstać i nie działa ok godzine sie z nim męczę
U mnie to samo, wszystko przez ząbki.

Hahaha wiem o czym mówisz, jak kupiliśmy mieszkanie to też pamiętam wszystko szło na wykończenie, pomijając że i tak masz super bo my bez kuchni z pół roku byliśmy, z myciem garów w wannie itp, nigdy więcej 🤣 też chce karmić rok conajmniej po roku nie trzeba już wgl modyfikowanego dawać w razie co chyba nie? bo wtedy wracam do pracy a maly do żłobka musi i chce dokarmiać do 2 r.ż ale nie wiem jak to wyjdzie i czy tak wgl się da 🤔 i jak w pracy dam radę z pełnymi cyckami bo nie wyobrażam sobie na kiblu odciągania albo na socjalu przy ludziach 🤨 chyba że będę lecieć do pokoju matki z dzieckiem w galerii i tam ale dziwnie no nie wiem jak to rozegram xD
Ehm kopanie, teraz cycek zabawka(oby to było chwilowe!) I wgl mały teraz jakby turbodoładowania dostał, już nam z łóżka spadł (na szczęście niskiego u babci i na gruby dywan)ale mam nauczkę ze juz trzeba uważać i nie uleży tam gdzie go położę🥲
Też się zastanawiałam jak ogarnąć kp. Po powrocie do pracy, ale siostra robiła tak, że rano przed robotą cyc, potem młoda dostawała jaglanej, obiadek i jakieś owocni, a po powrocie z pracy znowu cyc, kolację i chyba cyc na noc.
Ja też chcę karmić jak najdłużej, już znalazłam żłobek, który nie będzie podawał mm w jadlospisie i dawał na nim gotowanych owsianej czy kaszek, jeżeli nie będę chciała.

Hmm napewno jak jednozmianowa praca to łatwiej u mnie godzinowo to roznie będzie, raz na rano raz południe, raz na popołudnie.. najlepiej by było przed pracą odciągnąć w razie jakby mały już był w żłobku a po pracy nakarmic. Tylko jak cycki wytrzymają niekarmienie ok 8-10 godz🙄
A masz już miejsce zaklepane w żłobku, już się kontaktowałaś?Bo chyba trzeba będzie dzwonić lada dzień, mam nadzieje ze nie za pozno:o
Wiesz co one przywykną, że dziecko mniej mleka potrzebuje, przez kolejne miesiące jakieś karmienie ci wypadnie, potem kolejne itd.
Wiesz co w tym żłobku jak dzwoniłam ostatnio to caly czas było miejsce. Póki co nie wi m czy wrócę do pracy w styczniu, czy po kolejnych wakacjach, bo czy w ogóle wrócę 🤣🤣 robiłam tylko research 😁

Dziewczyny, mam podłoge!!! 🥳

Załączniki

• received_883937965543500.jpeg
    received_883937965543500.jpeg
    32,6 KB · Wyświetleń: 86
reklama
Właśnie kastrowany, kuweta czysta, kot zdrowy. Wcześniej się tak nie zachowywał, a nie odmawiam mu dostępu do małego, albo jego rzeczy. Śpi w wózku, łóżeczku, więc nie jest przeganiany.
Ja mam psa. Do tej pory potrzeby załatwiane na dworze. Odkąd mloda jest w domu sika we wszystkie możliwe miejsca gdzie są tylko mlodej rzeczy;/ mega to uciążliwe dla nas i problematyczne tak samo

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry