• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Padam na twarz. Pół dnia stękania i drugie pół rykow. Mam nadzieje, że to przejściowe - sprawdziłam kalendarz skoków rozwojowych i w tym tygodniu czyli 26 jest chmurka i pioruny 🙈 ewentualnie jest szansa, że idą kolejne zeby bo trochę powtórka z rozrywki jak przed pierwszymi. 🙄 Trzymam kciuki żeby jutro było łatwiej 🥺

Boziu dziewczyny dopiero Was nadrobiłam. Mloda u mnie teraz mega wymagajaca, wszystko ja nudzi. Mi siadł kregoslup az drętwieją rece jak klade sie spac. Ledwo zyje, mega przemeczona. A na dodatek maz wziął urlop, myslalam ze mnie trochę odciąży a on sobie tyle nawymyslal ze tylko nerwy psuje. Jak się nie pozabijamy w ten jego urlop to będzie dobrze ;/ juz dawno tak źle nie bylo. A mloda chyba czuje atmosferę bo maruda jak nie wiem.

Ja marzę też żeby mój facet jakiś urlop miał, trochę bym miała może wolnego czasu. W sumie odkąd młody się urodził to nie miał w ogóle wolnego, cały czas w robocie od rana praktycznie do nocy, ledwo wejdzie do chaty, a dziecko zaraz kąpiel i do spania. Jeszcze teraz przez tą chałupę to w ogóle często wracal po nocy 😐 ostatnio próbowałam poczytać książkę... Udało mi się zrobić całe 28 stron 😂 aż zaczęłam jeździć do rodziców swoich ostatnio żeby chociaż na chwilę się młodym zajęli 🙄 @olga.1 a co mąż nawymyślał? Oni to też są często agenci tacy, że ja nie wiem 🙄🙄

Ja marzę też żeby mój facet jakiś urlop miał, trochę bym miała może wolnego czasu. W sumie odkąd młody się urodził to nie miał w ogóle wolnego, cały czas w robocie od rana praktycznie do nocy, ledwo wejdzie do chaty, a dziecko zaraz kąpiel i do spania. Jeszcze teraz przez tą chałupę to w ogóle często wracal po nocy 😐 ostatnio próbowałam poczytać książkę... Udało mi się zrobić całe 28 stron 😂 aż zaczęłam jeździć do rodziców swoich ostatnio żeby chociaż na chwilę się młodym zajęli 🙄 @olga.1 a co mąż nawymyślał? Oni to też są często agenci tacy, że ja nie wiem 🙄🙄
U mnie pomagał na początku jak zmagałam się z depresja. To fakt. Jak wyszłam na prosta to olal temat. Tez viagle w pracy itp. Juz nie pamiętam kiedy mialam czas na spokojna kapiel chociażby. Teraz mial mnie odciążyć ale a to ogródek, a to podwórko, a to coś musi zrobić innego i tak w kolo a ja dalej sama.... porazka. Juz padam na twarz czasami.

A co do maluchów. Zmagała się juz ktoras z Was z plesniawkami? Idzie to jakoś zlikwidować bez ingerencji lekarza ?
Przecieram mlpdej buźką w środku rano i wieczorem. I mlpda od dwóch dni zaczyna dostawać białych plamek na języku i ustach. Wlasnie podejrzewam plesniawki

U mnie pomagał na początku jak zmagałam się z depresja. To fakt. Jak wyszłam na prosta to olal temat. Tez viagle w pracy itp. Juz nie pamiętam kiedy mialam czas na spokojna kapiel chociażby. Teraz mial mnie odciążyć ale a to ogródek, a to podwórko, a to coś musi zrobić innego i tak w kolo a ja dalej sama.... porazka. Juz padam na twarz czasami.
Znam to. Oczywiście wymęczony po pracy i nic mu się nie chce, w weekend zero wejść bo odpoczywa, a ja mam dość czterech ścian :(

Ja też czasami mam dość wszystkiego 😓cały czas jest robota jak nie w domu to na podwórku 10worow zielska 120litrowych zrobiliśmy....zaraz przedszkole się zacznie jeszcze pełno rzeczy trzeba kupić

reklama
Znam to. Oczywiście wymęczony po pracy i nic mu się nie chce, w weekend zero wejść bo odpoczywa, a ja mam dość czterech ścian :(
Otóż to. U mnie na początku pomagał bo wiedzial ze ciezko mi po szpitalu itp. A teraz stwierdzil ze przeciez pracuje wiec jest gorzej zmęczony ode mnie.
A mloda 10 kilo A ja 50 niecałe. Pranie, sprzątanie gotowanie. I tak wkolo. 4 ściany mnie juz doprowadzają do białej gorączki. Jak gdzies ide to targam ze sobą wszedzie mloda. Bo tata ma zawsze problem zostać. Szczerze ? To padam na ryj ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry