reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U mnie też problem.z zelazem.. wrr mam.11.3 A biorę żelazo staram.się odżywiać zdrowo aa dalej problem
U mnie na podniesienie żelaza najbardziej chyba działają buraki i pietruszka. Tez teraz staram się codziennie jeść albo buraki albo pietruche albo brokuł;D ale coś czuje ze po porodzie patrzeć na to nie będę mogła;p

reklama
Ja jak jadłam więcej buraków to nic mi nie pomogło, chociaż nie miałam poniżej 12. A teraz jakoś samo się podniosło 🤣
Nie mam teraz anemii w ciąży, nawet tym razem mam morfologię lepszą od poprzedniej, ale ze względu na dietę wegetariańską staram się pilnować kwestii podaży żelaza. Polecam picie koktajli z owoców + szpinaku/natki pietruszki. Suplement diety dla kobiet w ciąży z żelazem w składzie zawsze łączę z czymś bogatym w witaminę C, by ułatwić wchłanianie żelaza. Unikam też czarnej herbaty - szczególnie w okolicach posiłków bogatszych w żelazo. Podobnie jest z nabiałem - jak jem coś bogatego w żelazo lub przyjmuję suplement, to staram się by w danym posiłku nie było zbyt wiele wapnia.

Nie mam teraz anemii w ciąży, nawet tym razem mam morfologię lepszą od poprzedniej, ale ze względu na dietę wegetariańską staram się pilnować kwestii podaży żelaza. Polecam picie koktajli z owoców + szpinaku/natki pietruszki. Suplement diety dla kobiet w ciąży z żelazem w składzie zawsze łączę z czymś bogatym w witaminę C, by ułatwić wchłanianie żelaza. Unikam też czarnej herbaty - szczególnie w okolicach posiłków bogatszych w żelazo. Podobnie jest z nabiałem - jak jem coś bogatego w żelazo lub przyjmuję suplement, to staram się by w danym posiłku nie było zbyt wiele wapnia.
No u mnie hemoglobina 12,6 to nie jest źle :) a co do herbaty to ja do śniadania muszę mieć, uwielbiam herbatę 😏

A ja mam 10.6 i tez mam problem z przyjmowaniem zelaza moj oragnizm nie akceptuje wogole ani tabletek ani jakis kropli w formie zelaza...juz wcześniej pisalam ze mialam takie zejscia po tabletkach kolatanie serca jak bym miala zaraz zejsc z tego swiata... Jem to co ma zelazo bo nie mam innego wyjscia
No u mnie hemoglobina 12,6 to nie jest źle :) a co do herbaty to ja do śniadania muszę mieć, uwielbiam herbatę [emoji57]

A ja mam 10.6 i tez mam problem z przyjmowaniem zelaza moj oragnizm nie akceptuje wogole ani tabletek ani jakis kropli w formie zelaza...juz wcześniej pisalam ze mialam takie zejscia po tabletkach kolatanie serca jak bym miala zaraz zejsc z tego swiata... Jem to co ma zelazo bo nie mam innego wyjscia
O matko 🙈 współczuję 😏

U nas dzisiaj ciężki dzień. Od nocy meczy mnie palacy bol żołądka. Nie wiem czy jestem tak skopana na gorze czy to od zgagi ale nawet jedzenie dzis nie idzie i po wszystkim mam taki mega dziwny smak w ustach. Takze dzisiaj u nas lekka dieta bo inaczej to ciężko;D

No to tez niezle...jeszcze ta pogoda sniegu u nas dosc jest
U nas dzisiaj ciężki dzień. Od nocy meczy mnie palacy bol żołądka. Nie wiem czy jestem tak skopana na gorze czy to od zgagi ale nawet jedzenie dzis nie idzie i po wszystkim mam taki mega dziwny smak w ustach. Takze dzisiaj u nas lekka dieta bo inaczej to ciężko;D

Ja tez mam gorszy dzien. Zaczelo mi sie pod wieczor. Brzuch mnie bolal, parlo mnie na odbyt. Myslalam, ze urodze 😂 a dzisiaj jakos brak mi sil. Ciezko mi chodzic 😂jakbyn mięśni nie miala

Ja tez mam gorszy dzien. Zaczelo mi sie pod wieczor. Brzuch mnie bolal, parlo mnie na odbyt. Myslalam, ze urodze 😂 a dzisiaj jakos brak mi sil. Ciezko mi chodzic 😂jakbyn mięśni nie miala
To jest nas więcej, bo ja tez wieczorem jakąś tragedię przechodzilam i myślałam że urodze zaraz 😅 skurcze i brzuch mnie bolal a oczywiście nospa się skończyła 🙄

reklama
Haha widzę że nie tylko dla mnie ta końcówka ciazy nie jest łaskawa;p dobrze wiedzieć ze jest nas więcej;D walizki popakowane? U mnie ciagle coś przekładam i sprawdzam ;p
Ktora z dziewczyn dzis wizytuje ? Dajcie znać po;)

Do góry