reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U mnie będzie Pola !:) Ale Amelia też mi się bardzo podoba , u nas długie nazwisko więc imię krotkie
[/Q
Bo mąż chciał Jasmine :D ahahaha
Jasmine :tak: lnie slyszalam ;)
u mnie bedzie chlopczyk przystało na Ignasia. Mąż chciał Euzebiusz ( po dziadku ) :confused2::confused2: Tłumaczył " Zebek fajneeee, wyobraz sobie takiego malego chlopczyka, lobuziaka w kaszkiecie i ogrodniczkach a w reku bedzie proca " takze tegoo .... haha

reklama
Czytałam że dziąsła są bardziej nabrzmiałe i delikatniejsze niż przed ciąża, dlatego mogą ktwawić :)
wooow przeraziłaś mnie. Tez nigdy nie miałam problemów z próchnicą, dbam o ząbki. niestety w ciąży strasznie krwawią mi dziąsła ;( zmieniłam szczoteczkę pastę i troszkę się poprawiło ale dalej czuje dyskomfort.
Musze sie wybrac do dentysty a co najgorsze czuje ze cos sie dzieje.. wspomnę ,ze nigdy nie odczulam bólu zeba a teraz sa mega wrazliwe ;/

70 kg piekna waga 😁😁 ja zaczynam z 82 kg wzrost 169 takze chodzacy klusek. Dziwie sie ze tak malo przytylam bo pizza mi sie sni po nocach moglabyn jesc pizze w kazdej postaci 😁ale mam duze zapasy wiec dzidziuś ma z czego zyc 😂 brzuch tez mam juz wielki
Ktory to tydzien?
ja w 1 msc wazylam 56 kg przy wzroscie 172. teraz jestem w 26 tyg nawet sie nie wazylam bo boje sie wejsc na wage. u mnie zawsze idzie w uda i biodra a rece ramiona az kosci widac dziwna faza ;D ciagle chce mi sie na słodko albo fast fooda wrrr cwiczysz cos?

Dziewczyny czy Wy też jesteście ciągle głodne ? :p U nas zaczynamy 6msc i jak pierwszy trymestr dał nam w kość przez ciągłe wymioty, tak teraz ciągle mam wrażenie uczucia głodu. Staram się kontrolować i jeść co 2-3h ale po godzinie już ssie mnie w żołądku :D !
Mam to samo.. tez 6msc i dziwne ze teraz apetyt jest okrutnie duzy :D az sie boje co bd pozniej ...

Ja też tak mam, a na pocieszenie powiem, że wadze już 77kg, więc chyba moje lustro jednak nie kłamie, no ale co zrobić - trzeba będzie zrzucić po porodzie 😉
a jesli chodzi o celulit.. zmora kobiet ;( zwiekszył sie ? ja przed ciąża nie miałam wyleczylam sie z niego i brakiem celulitu cieszylam sie jakies 2 lata aaa teraz znowu tylek uda wygladaja okropnie. ..

• łagodny płyn do kąpieli
  • olejek, oliwka do natłuszczania skóry
  • krem do pupy / na odparzenia
  • sól fizjologiczna w ampułkach do przemywania oczu
  • gaziki jałowe do pielęgnacji kikuta pępowinowego i przemywania oczu
  • Octenispet lub spirytus rozcieńczony (70%)
  • patyczki dla dzieci
  • chusteczki nawilżane lub duże waciki
  • pieluchy jednorazowe w najmniejszym rozmiarze
  • szczotka do włosów
  • nożyczki do paznokci
  • aspirator do nosa
  • płyn do prania dziecięcego
Dziekuje Ci bardzo;) Zalezalo mi na konkretnych polecanych firmach...

Ja tez w 1 ciąży takze trzeba się wspomagać;) Lista z jakiegoś bloga które przeglądam, prosta i na temat, generalnie listę musisz pod siebie zrobić bo niektóre listy np zawierają pół apteki do wykupienia, ja np nie kupuje typowo leków, jak bedzie potrzeba bedzie się kupowac na bieżąco. I ponoc warto podawać dziecku od.urodzenia wit D tak czytalam takze się tez nad tym zastanawiam..
Kochana 🤗
Kolezanka wpominała wlasnie o wit D w kropelkacg dla dzidziusia ;) trzeba bedzie zakupic

Dziewczyny jak wygląda u Was temat wyprawkowy? Co już macie, a może jeszcze w ogóle się za to nie zabrałyście? Od czego zaczynacie, a co zostawiacie sobie na koniec? Ja póki co (27 tc 2 dni) kupiłam kilka ciuszków i wyprawkę kosmetyczno-higieniczną dla siebie i maluszka. W pierwszej kolejności chciałabym mieć moją torbę porodową skompletowaną na tip top tak, żeby nie martwić się jeśli akcja mnie zaskoczy :)
moglabys wyslac liste swojej wyprawki kosmetyczno - higieniczna? wraz z marka jaka kupilas?

Dziewczyny jestem załamana. Właśnie dowiedziałam się że szpital w mojej miejscowości zostaje przekształcony na szpital przeznaczony dla pacjentów z COVID-19. Najbliższy możliwy szpital od domu mam prawie godzinę drogi. Nie dość że już zaczynam myśleć o porodzie i zaczynam się go ewidentnie bać bo to pierwsza ciąża, to jeszcze dochodzi stres bo nie wiadomo który szpital akurat będzie wolny jak zacznie się akcja... Mam nadzieję że przez te 3 miesiące jeszcze się to jakoś unormuje.
Mam to samo.. 1 ciaza i szpital w ktorym mialam rodzic zostal przeksztalcony ;( mam nadzieje ze do lutego sytuacja sie zmieni..
I JAK TU SIE NIE STRESOWAC?:)

reklama
Mam to samo.. 1 ciaza i szpital w ktorym mialam rodzic zostal przeksztalcony ;( mam nadzieje ze do lutego sytuacja sie zmieni..
I JAK TU SIE NIE STRESOWAC?:)
Co ma byc to będzie 😁i tak porodu sobie zaplanować nie można. Zawssze cos moze pojsc inaczej. Takze spokojnie. Dzisiaj moja siostra urodzila synka przez cc, lekarze co chwile maja covida to pewnie i ona juz ma 😁

Do góry