reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
My mamy też z taką wypustką co prawda nie chicco tylko jakieś innej firmy. Ale jest beznadziejna do niczego nie służy ta wypustka a tylko przeszkadza. Dlatego chyba kupimy jakąś inną klasyczną bez żadnych udziwnień.
Spojrzalam w Google na ta wanienke. Troche bez sensu to zrobili bo to juz dla siedzących dzieci. Musisz moze jakis leżaczek dokupić żeby bylo ci wygodniej, bo w sumie nie wiwm jak umyć tam wygodnie maluszka
Nooo naprawde beznadziejne jest to rozwiazanie. Dziekii wlasnie maz pojedzie dzisiaj po lezaczek, zobaczymy jak nam pojdzie. Wanienka pozyczona i musimy ja oddac w maju, wiec mamy czas sprawdzic czy nam sie sprawdza ten system. Generalnie sprzet jest super wygodny, a ta wypustka niestety psuje caly efekt:/

Dziewczyny ktore odciagaja swoj pokarm, jak szybko podawac mleko z butelki. Zaraz po karmieniu odciagnelam lacznie 60ml. Czy to z butli trzeba dziecku jakos dawkowac? Zeby sie na nahapało za szybko ? 😁 ona by to w minute wsunela najchetniej.

uczymy sie w ten sposob kontaktu z Tata. Jak Wasze dzieciaczki reaguja na Tatusiow? Moja nie bardzo chce przy nim sie uspokoic. Jestesmy dopiero 5ta dobe w domu wiec moze musimy sobie dac czas.

Ja zaczynam sie martwic ze moze mam za malo pokarmu (tak chyba mi sugeruja doradczyni laktacyjna). Z drugiej strony jak sie wczoraj wieczorem przebieralam to az mi kapalo mleko z piersi.... i mala przybiera na wadze prawidlowo....

U mnie od ponad tygodnia kupy są co 2 dni ale po dwie. Generalnie położna twierdzi że zaparcia są od tego że nie dopajam małego wodą ani żadna herbatką . Podawałam mu pierwsze bardzo słabo zaparzoną herbatkę z rumianku ale wyszła mu wysypka. Potem znowu z kopru i to samo a samej wody nie chce pić. Ogólnie czytałam że do szóstego miesiąca życia dziecka nie powinno się dopajać niezależnie czy jest karmione piersią czy mm.
Jeśli chodzi o zaparcia to pediatra polecił mi dicopeg ale dla dorosłych i dawać pół saszetki raz dziennie. Ale w żadnej aptece nie było dla dorosłych to kupiłam dla dzieci. Jeszcze nie podawałam więc nie wiem czy pomaga czy nie. Wrzucam zdjęcie :)Zobacz załącznik 1245857
Ja tez czytalam ze nie powinno sie dopajac. Te polozne czasem takie farmazony pierniczą....

Dziewczyny ktore odciagaja swoj pokarm, jak szybko podawac mleko z butelki. Zaraz po karmieniu odciagnelam lacznie 60ml. Czy to z butli trzeba dziecku jakos dawkowac? Zeby sie na nahapało za szybko ? 😁 ona by to w minute wsunela najchetniej.

uczymy sie w ten sposob kontaktu z Tata. Jak Wasze dzieciaczki reaguja na Tatusiow? Moja nie bardzo chce przy nim sie uspokoic. Jestesmy dopiero 5ta dobe w domu wiec moze musimy sobie dac czas.

Ja zaczynam sie martwic ze moze mam za malo pokarmu (tak chyba mi sugeruja doradczyni laktacyjna). Z drugiej strony jak sie wczoraj wieczorem przebieralam to az mi kapalo mleko z piersi.... i mala przybiera na wadze prawidlowo....
To jak przybiera prawidlowo na wadze to czym sie martwisz? Dzieci roznie jedza jedne 120 drugie 60. Nie ma sie co sugerowac i martwić. Kazde dziecko jest inne to nie sa roboty zaprogramowane 😁 moze masz zla butelke z ktorej za szybko idzie. Dzieci szybko sie przyzwyczajaja a pozniej z piersi jest trudniej i nie chcą. Moze zmien butelke z której ciezej i dluzej trzeba ciagnac. Jaka masz butelke?

To jak przybiera prawidlowo na wadze to czym sie martwisz? Dzieci roznie jedza jedne 120 drugie 60. Nie ma sie co sugerowac i martwić. Kazde dziecko jest inne to nie sa roboty zaprogramowane 😁 moze masz zla butelke z ktorej za szybko idzie. Dzieci szybko sie przyzwyczajaja a pozniej z piersi jest trudniej i nie chcą. Moze zmien butelke z której ciezej i dluzej trzeba ciagnac. Jaka masz butelke?
U nas problem tez 2dzien kupki nie robi bo zelazo musze podawac malemu i wkurzam sie bo jak mam malemu pomoc😣

reklama

Ja odciągnięte mleko podaję tak jak modyfikowane, w sumie ostatnio moim tylko dokarmiam, bo mam mało 😔 Ale nie zawsze daję od razu po odciągnięciu, jak dopiero co jadł, a ja coś odciagnę, to trzymam w lodówce do następnego karmienia 😉 W każdym razie jak daję butlę, to zazwyczaj ciągnie na raz z małymi przerwami, ale z buzi nie wyrzuca, bo jeszcze zabiorą 😁

Mój z tatusiem jest za pan brat, ja nie ogarniam, często się wkurzam, no i nie wstaję w nocy. Generalnie mało się nim ostatnio zajmowałam, ale wciąż mam doła i nie czuję więzi z dzieckiem... mam nadzieję, że nie skończy się depresją. Teraz jeszcze gorzej, bo chłopak dziś wrócił do pracy, a ja już od wczoraj panikuję 😭 Najgorzej, że nawet na spacer nie możemy wyjść, bo zimno, a w tym kombinezonie, co mu kupiłam się topi 🙈 Pewnie dopiero na przyszły tydzień mu coś zorganizuję.

Z tym mlekiem to też mam tak dziwnie, że raz po nocy wkładka mokra i ciężka jak mokra pielucha, co chwilę stanik mokry, a jak odciągam to nie ma za wiele. A jak mu daję cyca, to już w ogóle mam wrażenie, że nic nie leci. Innym razem cyce wielkie, ciężkie i bolesne a nawet na jedno karmienie nie ma 🤷 Napisałam dziś do jakiejś doradczyni laktacyjnej (nawet nie chciało mi się szukać kogoś z dobrymi opiniami, weszłam na pierwszą lepszą stronę po prostu) i zobaczymy, czy da radę ogarnąć wizytę domową, czuję, że to ostatnia deska ratunku zanim całkowicie stracę pokarm 😔

Do góry