A czemu nie 6 w 1? Jak już płacić za mniejszą ilość wkłuć to chyba lepiej jeszcze to jedno też zredukowaćMi wczoraj pielęgniarka mówiła że ona poleca 5w1 i teraz większość rodziców się na nie decyduje
reklama
marta18691
Fanka BB :)
Szczepienia to temat rzeka mozna gadac i gadac
Dzięki za odpowiedź! W takim razie muszę sprawdzić jak to u mnie jest i czekać, myślałam, że nie ma szans, że to samo zniknie po połogu, szczególnie, że mięśnie brzucha zawsze miałam słabeRozejscie to sprawa fizjologiczna, zależy jak duże jest, ale można to łatwo sprawdzic. Trzeba się położyć plackiem najlepiej na podłodze, lekko uniesc szyję i głowę do klatki piersiowej napinajac górne mięśnie brzucha i przyłożyć palce w to rozejscie, zwykle jest na dwa-trzy palce tuż po porodzie i stopniowo zanika. Dobrze ćwiczyć mięśnie głębokie i dna macicy poprzez "przytulanie" brzucha do kręgosłupa w pozycji leżącej. Jeśli po 6tyg rozejscie się nie zmniejszy do pomoże fizjoterapeuta uroginekologiczny![]()
No wlasnie ja nie pamietam czemu wybralam opcje 5w1 ale cos mi sie nie pdoobalo w 6w1 tylko co. Wiem ze jest problen czasami z dostepnoscia 6w1 bo trzyma sanepid je dla wczesniakow i sa opoznienia w szczepieniachJa jak już mam kupować, to wolę 6 w 1, bo mniej wkłuć. W sumie nie wiem czemu jest to 5 w 1... W necie o szczepionkach jest sporo, często sprzecznych informacji, sama czasem się na coś natknę i potem się zastanawiam, dlatego lepiej nie czytać.
Hm no właśnie ciekawe jak to jest z tym 6 w 1... Pediatra mówiła, że raczej nie ma problemów z dostępnościąNo wlasnie ja nie pamietam czemu wybralam opcje 5w1 ale cos mi sie nie pdoobalo w 6w1 tylko co. Wiem ze jest problen czasami z dostepnoscia 6w1 bo trzyma sanepid je dla wczesniakow i sa opoznienia w szczepieniach
Sylwia99
Ja będę szła do fizjoterapeutki po połoguMy dziś po wizycie patronażowej u pediatry, wszystko ok. Czaruś waży prawie 3800g jużZ tymi szczepieniami podpytałam trochę i jednak zdecydujemy się na 6 w 1, bo za dużo tych wkłuć tak normalnie
Poza tym miałam mieć dziś wizytę doradczyni laktacyjnej, ale auto jej nawaliło, a ja zaczęłam się zastanawiać, czy jest sens
Dzisiaj pierwszy raz mały złapał cyca bez bólu, a głównie z tym miałam problem, minus jest niestety taki, że się nie najada tak jak modyfikowanym. Karmiłam teraz kilka razy w ciągu 2 godzin zanim zasnął a i tak śpi mi teraz na rękach i obawiam się, że próba przełożenia do łóżeczka skończy się jego pobudką. Myślę, że dopóki mam mleko, a on będzie ładnie łapał, to będę go przystawiać, ale mm też będziemy podawać, żeby znów go nie przegłodzić.
A i ogarnęłam dziś, że chyba mam rozejście mięśnia prostego brzucha (taka jakby dziura w okolicy pępka jak naduszę) i tak się zastanawiam do kogo się z tym udać i generalnie co robić, bo jak tak ma wyglądać mój brzuch to załamka totalnaMa któraś z was może taki problem albo wie co robić/do kogo się z tym udać?
No ja właśnie też się chyba przejdę, jak z tym brzuchem będzie wyglądało ok, to tak kontrolnieJa będę szła do fizjoterapeutki po połogu![]()
KarolinaAnna.K
Mnie pediatra mówiła, że jest właśnie taki problem czasem, ale z 5w1...No wlasnie ja nie pamietam czemu wybralam opcje 5w1 ale cos mi sie nie pdoobalo w 6w1 tylko co. Wiem ze jest problen czasami z dostepnoscia 6w1 bo trzyma sanepid je dla wczesniakow i sa opoznienia w szczepieniach
reklama
A ile ma tygodni? I jakie są zmiany w zachowaniu?Moja mała chyba przechodzi skok rozwojowypodmienili mi dziecko.