reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny, czy ktorys Maluch ma tez problem z anemia jak my? Hemoglobina nam spada i jest obecnie 8,8, wiec dostalismy skierowanie do szpitala😭
Ja to nawet nie wiem jakie wyniki na mój maluszek, bo nikt nie dawał nam skierowania 🤷 jedynie w szpitalu miał pobierana krew na początku i wtedy wszystkie wyniki były ok. A u was anemia od początku, czy później robiliście jeszcze badania?

A ja juz sobie wmawiałam ze mala moja za duzo jje bo przecież 68 to u mnie w rodzinie dzieci nosiły kolo 4msc :p a u nas 2,5
Z tymi rozmiarami to zazwyczaj tak jest, że podają jakiś wiek, a nijak się to ma do rzeczywistości. Dzieci mojej siostry są drobniutkie, a noszą rozmiary o wiele większe, np. synek 5,5 roku a na 7 lat ubranka, a córeczka skrajny wcześniak 2,5 roku na 3-4 lata 😅

Dziewczyny, czy ktorys Maluch ma tez problem z anemia jak my? Hemoglobina nam spada i jest obecnie 8,8, wiec dostalismy skierowanie do szpitala😭
U nas 9,4 więc dużo gorsza niż miesiąc temu 😔 Ale żelazo mamy już w porządku, bo ferrytyna wyszła nam 349. Więc przyczyną nie jest niedobór żelaza. Na razie dostaliśmy zestaw witamin+kwas foliowy. A we wtorek mamy usg brzuszka. A u was żelazo w normie?

reklama
Widzę piszecie o anemii. Mój Ignas ma 2 msc i nikt nam nie dał skierowanie na badania krwi. Wy na własną rękę takie badanie robicie?
Nam na pierwszej wizycie u pediatry zlecili morfologię. I wtedy już nam wyszło. A teraz musimy kontrolować. Pewnie gdyby nie te badania to nie miałabym pojęcia że coś jest nie tak. Ale u nas pediatra jest bardzo skrupulatna jeśli chodzi o badania.

Do góry