reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja rozumiem, że wzrokowo, ale trochę sobie z tego smieszkuje 🙈na ten artykuł, który ty udostepnilas natknęłam się już dawno temu jak młody był malutki. Z tym, że nadal nie widzę problemu jak dziecko polezy czasami na macie zwłaszcza, że fajnie stymuluje to brzuszkowanie bo na macie są obrazki i on po prostu je oglada, nie potrzrbuje zabawek ani naszych twarzy. Każde dziecko potrzebuje czegos innego i trzeba patrzeć indywidualnie, jak dla mnie warto też pamiętać, że każda mama ma intuicję, a nie tylko setki artykułów w internecie 🤪
Ja generalnie nie wierzę artykułom które zawierają w sobie reklamy jakichś produktów konkretnych firm.

reklama
Nie widzę żeby moje dziecko było ograniczone w jakikolwiek sposób, wręcz przeciwnie 😂 pewnie dlatego, ze zwykle leży na kanapie albo na dużym łóżku i po prostu gada do siebie 🤣
A co do karuzeli no to musiałabym chyba ja ciągle przewieszac bo młody wędruje po całym łóżeczku... Ale wydaje mi się, że ta wysokość pępka dotyczy głównie maleńkich dzieci typu noworodek bo przecież wieksze dziecko zawsze się rusza, więc ciężko żeby ciągle było pod karuzela na odpowiedniej wysokości
To ja u góry mam karuzele i sporadycznie jej używamy kręci się i swieci

Ja rozumiem, że wzrokowo, ale trochę sobie z tego smieszkuje 🙈na ten artykuł, który ty udostepnilas natknęłam się już dawno temu jak młody był malutki. Z tym, że nadal nie widzę problemu jak dziecko polezy czasami na macie zwłaszcza, że fajnie stymuluje to brzuszkowanie bo na macie są obrazki i on po prostu je oglada, nie potrzrbuje zabawek ani naszych twarzy. Każde dziecko potrzebuje czegos innego i trzeba patrzeć indywidualnie, jak dla mnie warto też pamiętać, że każda mama ma intuicję, a nie tylko setki artykułów w internecie 🤪
Mój mały sam umie poleżeć na macie i się pobawi🤣

🤗

Załączniki

• IMG_20210622_141556248.jpg
    IMG_20210622_141556248.jpg
    864,7 KB · Wyświetleń: 94
  • IMG_20210621_123139744.jpg
    IMG_20210621_123139744.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 95
Nie bała się głosnej muzyki? No Hania to złote dziecko 🤗. Chociaż my też byliśmy na grillu od 16 do 22 i moja Ola była taka grzeczna jakby dziecka nie było 🤭
Na początku siedziala z nami tańczyła. A o 21 poszla spac to jej dalam koreczki do uczu i opaskę i spala jak aniolek w wozku nawet nie drgnęła przy jakiejś zmianie tonu 😀

chyba o tym pisałam po pierwszej wizycie u fizjo mówiła że karuzela powinna wisieć nas brzuszkiem wys pepek nie niżej nie wyżej
jak masz takiego skoczka 😜 to raczej marna szansa. ja niebawem też zdejmuje bo podnosi tyłek i nogami się odpycha 😱

u mnie to wyglada tak
Zobacz załącznik 1287772
U mnie jest tak samo tylko tetra pod główkę i pluszowy lewek w rogu 😅

znalazłam ten artykuł Link do: Mata edukacyjna nie wspiera rozwoju dziecka
pałaki chamuja wzrokowo przestrzeń dziecka, ograniczają go.
Ja tam nie wiem, mój jak leży na macie, zwłaszcza na brzuszku, to patrzy na mnie co robię. Jak leży na plecach to wiadomo, nie ma za dużego pola widzenia, to chwyta i patrzy na zabawki, które ma pod ręką, ale jak leży na kanapie to też patrzy na... sufit? Dla mnie ta mata to super sprawa (zabawki na macie ustawiam mu nad pępkiem albo po bokach, nigdy nad twarzą), żeby młodego trochę zająć, zresztą poza tą matą praktycznie nie ma zabawek, więc leży i ssie kciuka (przez tetrę) 😂

Ja tam nie wiem, mój jak leży na macie, zwłaszcza na brzuszku, to patrzy na mnie co robię. Jak leży na plecach to wiadomo, nie ma za dużego pola widzenia, to chwyta i patrzy na zabawki, które ma pod ręką, ale jak leży na kanapie to też patrzy na... sufit? Dla mnie ta mata (ale ja mam matę z pałąkami, a w artykule było coś drewnianego tylko nad głową, ja zabawki na macie ustawiam mu nad pępkiem albo po bokach, nigdy nas twarzą) to super sprawa, żeby młodego trochę zająć, zresztą poza tą matą praktycznie nie ma zabawek, więc leży i ssie kciuka (przez tetrę) 😂
Ja tam nie analizuje tylko klade ja na mate i tyle 😂i tak się przemieszcza takze nie ma co się rozdrabniać. Ja tam dużo rzeczy nie czytam o dzieciach bo i po co? Połowa rzeczy to już takie wymysły. Najlepiej polozyc na deskach dziecko i niech leży bo twardo.... Wczoraj na weselu kuzynka stomatolog uświadomiła mi że nie wolno karmic dziecka łyżeczka która np się miało w buzi. Niektórzy tak robią że najpierw biorą papkę do buzi i sprawdzają czy ciepłe (ble). Bo dla dziecka przenosi się peochonice.

reklama
Ja myślę, że w internecie (nie wątpię, że czasem nawet w obrębie jednego źródła) można znaleźć wykluczające się informacje, tam jest wszystko. Jak ktoś chce coś znaleźć, to znajdzie, dlatego ja za dużo nie czytam tak o, tylko jak potrzebuję jakiejś konkretnej wiedzy 😉

Do góry