reklama
rosenberg
Fanka BB :)
Mi to fizjo odradzała. Mówiła, że dziecko wtedy nie może przybrać swobodnej pozycji, poduszki są produkowane masowo a musiałyby być szyte na konkretne dziecko, co jest niemozliwr. I że lepiej zwinąć w rulon kocyk i podłożyc dziecku jak się je umieści na boczku. A zastanawiałam się nad kupnem jak był maleńki i dużo ulewal bo te poduszki to chyba raczej dla noworodków i malutkich dzieci. Ile prawdy w tym co mówiła fizjo to nie wiem bo to jeszcze ta ze szpitala, nie ta. Nasza obecnaczy któraś z Was stosowała/stosuje poduszkę stabilizacyjną do spania u swojego maluszka?
chodzi mi o spanie na boku jak na zdjęciu
hmmm no ja się mega martwię bo mój na boczku śpi i nie daje mi spać przez te nerwy i dzisiaj babeczka jakaś mi polecała właśnie że jej dziecko z czymś takim śpi że to niby uczy prawidłowej pozycji spania kurde ale raczej nie zapobiegnie położenia się na brzuchuMi to fizjo odradzała. Mówiła, że dziecko wtedy nie może przybrać swobodnej pozycji, poduszki są produkowane masowo a musiałyby być szyte na konkretne dziecko, co jest niemozliwr. I że lepiej zwinąć w rulon kocyk i podłożyc dziecku jak się je umieści na boczku. A zastanawiałam się nad kupnem jak był maleńki i dużo ulewal bo te poduszki to chyba raczej dla noworodków i malutkich dzieci. Ile prawdy w tym co mówiła fizjo to nie wiem bo to jeszcze ta ze szpitala, nie ta. Nasza obecna

chyba jeszcze przeżyję ten tydz i naszej fizjologiczne zapytam, może przesadzam w sumie o kocyk też się bałam a teraz z nami śpi i się nie nakrywa więc jest git!
trochę to mi przypomina rogal w ciąży tylko ja go z przodu trzymałam

Ale chyba podnosi Twoj glowke i rece juz na brzuchu? Moja spi w lozku moim, ja czesto przed snem jeszcze sie krzatam po domu, ona czesto na brzuszek mi kopyrta, ale nie widze zagrozenia uduszeniem. Podnosi sie ladnie, jak nie ma sily ( za dnia) to daje glowke na bok, a jakby bylo cos nie tak to na pewno dalaby znachmmm no ja się mega martwię bo mój na boczku śpi i nie daje mi spać przez te nerwy i dzisiaj babeczka jakaś mi polecała właśnie że jej dziecko z czymś takim śpi że to niby uczy prawidłowej pozycji spania kurde ale raczej nie zapobiegnie położenia się na brzuchu
chyba jeszcze przeżyję ten tydz i naszej fizjologiczne zapytam, może przesadzam w sumie o kocyk też się bałam a teraz z nami śpi i się nie nakrywa więc jest git!
trochę to mi przypomina rogal w ciąży tylko ja go z przodu trzymałam![]()

*Katarina*
Dziewczyny macie jakieś fajne zabawki dla dzieciaczków? Może coś grającego?
Moja już wszystkim się nudzi, pokazuje jej jeden po drugim jakies grzechotki, książeczki, pluszaki, gryzaczki. Nie mamy tego za dużo a ona już pokazuje nerwami że tego nie chce, tego nie chce, coś innego matka pokaż
. Coś czuję że będzie z niej duży uparciuch.
A najbardziej lubi być na polu (podwórku) i być noszona przodem do świata, wtedy jest szczęśliwa i nic jej więcej nie trzeba ale mój kręgosłup już tego nie wytrzymuje...
Moja już wszystkim się nudzi, pokazuje jej jeden po drugim jakies grzechotki, książeczki, pluszaki, gryzaczki. Nie mamy tego za dużo a ona już pokazuje nerwami że tego nie chce, tego nie chce, coś innego matka pokaż

A najbardziej lubi być na polu (podwórku) i być noszona przodem do świata, wtedy jest szczęśliwa i nic jej więcej nie trzeba ale mój kręgosłup już tego nie wytrzymuje...
Ja dzisiaj mlodej dalam plastikowy ugniatacz do ziemniakowDziewczyny macie jakieś fajne zabawki dla dzieciaczków? Może coś grającego?
Moja już wszystkim się nudzi, pokazuje jej jeden po drugim jakies grzechotki, książeczki, pluszaki, gryzaczki. Nie mamy tego za dużo a ona już pokazuje nerwami że tego nie chce, tego nie chce, coś innego matka pokaż. Coś czuję że będzie z niej duży uparciuch.
Wogóle to najbardziej lubi być n

Załączniki
rosenberg
Mój młody najbardziej lubi poznawać świat na swój sposóbDziewczyny macie jakieś fajne zabawki dla dzieciaczków? Może coś grającego?
Moja już wszystkim się nudzi, pokazuje jej jeden po drugim jakies grzechotki, książeczki, pluszaki, gryzaczki. Nie mamy tego za dużo a ona już pokazuje nerwami że tego nie chce, tego nie chce, coś innego matka pokaż. Coś czuję że będzie z niej duży uparciuch.
Ooo moja tez fajnie reaguje na wodeMój młody najbardziej lubi poznawać świat na swój sposóbnajbardziej go interesuje np pad do PlayStation albo butelka z wodą Żywiec zdrój wypełniona tak do połowy żeby woda się ruszała
etykieta szelesci a Żywiec jest kanciasty, więc mu nie ucieka. Ogólnie zauważyłam, że najbardziej interesuje go wszystko co nie jest zabawką
z tą butelka wody to zabawa minimum pół godziny
![]()

no tak podnosi i nawet się już obraca z brzucha jedna strona no ale cośAle chyba podnosi Twoj glowke i rece juz na brzuchu? Moja spi w lozku moim, ja czesto przed snem jeszcze sie krzatam po domu, ona czesto na brzuszek mi kopyrta, ale nie widze zagrozenia uduszeniem. Podnosi sie ladnie, jak nie ma sily ( za dnia) to daje glowke na bok, a jakby bylo cos nie tak to na pewno dalaby znac![]()
no mój uwielbia nie się pielucha i kocem szczególnie jak wstaje i się kładzie spać nie wiem co to za maniak mówię na niego szeherezada

reklama
mam ten sam problem a ponieważ nie zabrałam wszystkich zabawek na wakacjeDziewczyny macie jakieś fajne zabawki dla dzieciaczków? Może coś grającego?

Ja odkryłam balony i cały dzień może go nie być ale to zabawa na jeden dzień