reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Myslicie ze wyrywanie ósemek jest bezpieczne w ciazy? Ja mam jakas czesciowo wyrosnieta i chyba znowu zaczela rosnac bo mnie dziaslo boli i sie zastanawiam czy tam wszystko jest ok. Musze sie umowic na wizyte ale najbardziej się boje tego wyrywania.
Ja mam 8 do wyrwania. Rozmawiałam z chirurgiem, powiedział żebym zostawiła to do 2 trymestru o ile nie jest to pilna sprawa. Mnie nie boli wiec spokojnie czekam 🙂

No ja przypuszczam ze ona po prostu rosnie i dziaslo mnie boli ale nie moge ta strona jesc. Może przejdzie a do dentysty sie w drugim trymestrze zapisze.
Mi super pomagał olejek gozdzikowy (do kupienia w aptece) - brałam na palec trochę i smarowałam dziąsło. Działał lepiej niż leki. Ale nie wiem czy w ciąży można go stosować :/

Myslicie ze wyrywanie ósemek jest bezpieczne w ciazy? Ja mam jakas czesciowo wyrosnieta i chyba znowu zaczela rosnac bo mnie dziaslo boli i sie zastanawiam czy tam wszystko jest ok. Musze sie umowic na wizyte ale najbardziej się boje tego wyrywania.
Jeśli ból jest spowodowany wyrzynaniem tego zęba to ja poczekała bym z wyrwaniem.
Ósemki tak mają że wychodzą etapami i najszybciej się psują a nam przy okazji psują samopoczucie.
Przed wyrwaniem dobrze zrobić zdjęcie RTG żeby sprawdzić jak przebiega korzeń żeby nie było niespodzianki a w ciąży raczej to niewskazane 🤔
Myślę że wizyta u dentysty rozwieje Twoje wątpliwości, może lekarz tylko natnie dziąsło co przyniesie ulgę przy wyrzynaniu.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry