reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam!

Moje dziecko pospało dziś do 8 i nie wiem czy zechce zdrzemnąć się po południu. Przede mną więc być może długi dzień. Na szczęście jest jeszcze dziadzio więc jakoś przeżyjemy.

Ania 31 - doszłam do wniosku, że nie powinnam narzekać na swoją teściową. Wolę jeśli nic ją nie interesuje niż miałaby do wszystkiego się wtrącać.

Anna ajra - mam w swojej biblioteczce "W oczekiwaniu na dziecko", " Języka niemowląt" nie znam za to polecam książkę "Dziecko, pięlegnowanie i wychowanie" B.Spock, M.B. Rothenbers.

reklama
Hej dziewczeta :-)
Ja wlasnie po obiadku, juz pomylam naczynka i teraz sie nudze a z tego powodu ze fajnie slonce grzeje szlo by isc na spacer ale jak narazie nie ma chetnych :-(
potem pojde do kosciolka... no i znow nic-zadnych planow.

Gosia78 - no to jak Ci dzidzia nie zasnie popoludniu to troche przesrane. Ale nie ma to jak dziadek. Roznica pomiedzy babcia a dziadziem dla mnie byla zawsze ogromna ;-)tu zabawi, tu przytuli, tu pojdzie na spacer, kupi jakiegos smakolyka :laugh2:A co do tesciowej to moja przyszla to jakis diabel - wlasnie robi wszystko zeby "pomoc" ale ta jej pomoc to jest juz doprzesadna - nie robi tego umyslnie ale nie wie ze za bardzo stara sie swoja pomoc komus ofiarowac. Ale mam nadzieje ze jakos z nia przezyje wspolne pare miesiecy :dry:

pozdrawiam.

Dziendobry w ten piekny dzien.:-)
Udalo mi sie zaliczyc nawet krotki spacerek, u mnie piekne sloneczko .

Patrysia buty super a co do bukietu to ten z bialymi kwiatami bardzo mi sie podoba.

Pozdrowienia dla wszystkich mamus i milego dnia.

Hej!
Piotrusia udało mi się na godzinkę ululać więc w spokoju mogłam przygotować obiad. Teraz poszedł na spacerek z dziadziem więc mam chwilę spokoju....

Patrysia - wiesz, ja byłam wychowana w ciepłym, rodzinnym domu więc niektórych zachowań nie potrafię zrozumieć. Moja teściowa wiedząc, że spodziewamy się kolejnego dziecka nie pogratulowała nam, nie zapytała jak się czuję i w którym jestem miesiącu...choćby z czystej ciekawości...
Co do bukietów to mnie również bardziej podoba się ten z biały. Nie wiem tylko jak Ty kobietko wytrzymasz tyle godzin na takich wysokich obcasach z brzuszkiem?

Witam wieczorkiem :-) Dopiero teaz mam chwilkę by coś skrobnąć. Pogoda była rewelacyjna więc z dzieckiem cały dzień na dworze, aż mała mi padła bo niesety tak się składa że Julka już dawno nie chce sypiać w dzień. Jak dziecko mi zasnęło to skorzystałam z okazji i sama sie kimnęlam a potem jeszcze zrobiłam rundkę samochodem wokół miasta Ogólnie dzień był udany.
Gosia 78 my też mieszkamy z moim tatą i musze przyznać że wiele pomógł. Samo wyjśćie z dzieckiem na spacer kiedy już siły i cierpliwośći brak to dużo .Niesety tato ma taka pracę że częśto wyjeżdza więc zbyt często z jego pomocy korzystać nie mogę.
Co do teściowej to właściwie nie mam powodu do narzekań choć porafi posuć krew ale zbyt daleko mieszka ( cudowne 120 km od nas:-p) więc że tak powiem jej ingerencja nie mam wpływu na nasze życie. Jak dowiedziała sie że jestem z drugim w ciązy tez pierwsze co to zapytała czy się cieszę:baffled: Żadnych gratulacji ,nic:dry:Teraz juz chyba osowiła się z myślą że poraz drugu będzie z babcią .Zanim zaszłam poraz drugi w ciązę ciagle mówiła jak to fajnie gdy jest duża różnica wieku między dziećmi:baffled::dry:

Witam Was mamusie jako pierwsza :laugh2:
Niestety juz nie spie od 7 bo rodzenstwo do szkoly musialam wyprowadzic - ale juz nie moge narzekac na nude bo mam duzo roboty teraz wlasnie robie pranie :dry: bo bardzo ladna pogoda sie zapowiada :-D

Gosia78 - co do butow zmienne tenisoweczki sa juz naszykowane biale oczywiscie :-) a te tylko do kosciola i na zdjecia ;-)

pozdrawiam mamcie. milego dnia.

Hej

Wiatm po weekendzie :-)
Już mamy 3 przyszłe lutowe mamy które niedługo ślub biorą :-)

U mnie jak narazie cisza i spokój - ból gardła mija i wraca :-) I nie wiem czy się martwić czy olać.

Ania31 - podeślij info - czemu maluszek się urodził? ja to jeszcze żyje w przeświadczeniu że jak minął I trymestr to już potem jest z górki, aż do III gdzie jest pod górkę(brzusio wielki - to się trudniej chodzi :-))
Kropecka to jeszcze parę dni do tego wydarzenia - super - trzeba Cię nakręcić że to fajny moment :-) Bo jak człowiek na spokojnie do tego podchodzi - to później nie ma wspomnień (i nie ma też czego wypominać za parę lat (Co mi przypomina moją historię - ksiądz się zapytał czy przeczytamy czy będziemy powtarzać - stwierdziliśmy że przeczytamy - do teraz słyszę że M tylko cytował :-D )) :-)
Patrysia - fajne wiązanki - ale buty - weź jedne na zmianę :-) bo to zawsze jakby kręgosłup zaczął boleć możesz się zmienić na płaskie :-)
Gosia78,Cloe - ja mam blisko teściową - ale w sumie nie narzekam - na razie :-D jedyne co takiego śmiesznego powiedziała to to że mój brak mdłości to niesprawiedliwe :-D

Pozdrawiam Ula

Witam Was mamusie jako pierwsza :laugh2:
Niestety juz nie spie od 7 bo rodzenstwo do szkoly musialam wyprowadzic - ale juz nie moge narzekac na nude bo mam duzo roboty teraz wlasnie robie pranie :dry: bo bardzo ladna pogoda sie zapowiada :-D

Gosia78 - co do butow zmienne tenisoweczki sa juz naszykowane biale oczywiscie :-) a te tylko do kosciola i na zdjecia ;-)

pozdrawiam mamcie. milego dnia.
i:cool2: za długo swego posta pisałam i mnie wyprzedziłaś:laugh2:

hehehe myyszaaa nie martw sie nastepnym razem Ty bedziesz pierwsza ;-)
a ten bol gardla olej bo ja tez mialam niedawno zapalenie gardla to lekarz przepisal mi wziewy BIOPAROX no ale i tak mnie boli gardlo juz nie tak jak wtedy ale zawsze cos ale to bylo chyba miesiac temu... :-)
no a za niedlugo trzebabedzie umowic sie z ginkiem na wizyte a dzis po odbior wynikow na glukoze we krwi :dry:

mam szwagierke jest w 24 tc czyli 2 tyg dluzej ode mnie no i przytyla juz 7 kg, a ja jakos nie tyje - ale jeszcze wszystko przede mna choc moja waga z przed ciazy wynosila 55 kg to spadlam w I trymestrze na 53 a teraz waze 54 kg. wiec nie wiem czy mam sie przejmowac... :unsure:

reklama
hej dziewczyny:-) Piękny dzień Niedługo uciekamy na spacer:tak:
Patrysia wagą się nie przejmuj skoro drgnęla ( 1 kg więcej od I trymestru) to azawsze coś Nie będziesz grubaskiem w końcówce i tyle. Kuzynka mojego M przez całą ciążę przytyła tylko 9 kilo a dzidziuś był duży:eek::eek: Ja tyję w zsatraszającym tempie:szok: Założę się że na końiec będzie ok. 30 kilo:szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry