reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam dzisiaj miłe Panie!!!
Kurcze a ja nie idę na razie na badania czekam jeszcze z tydyień. :-)Kiniusianie bój nic wcale takie złe wyniki nie są. Ja poprzedio tez miałam problemy z bakteriami i urosept sobie jhadłam przez całą ciąże ( nie szkodzi) możesz już dziś iść i kupić i pewnie na wstępie furaginkę jeszcze będziesz łykać. Co do krwi w moczu i białko niewielkie ilości białka mogą sie pojawiać ze względu na zakwaszenie organizmu i coś tam z nerkami ale to norma. Pamiętaj nawet jeśli nie miałaś kamieni w ciąży organizm się zakwasza i możesz mieć piasek który schhodzi i niewielki ilości krwinek czerwonychh mogą się pojawić. To norma ale musi to być pod kontrolą.Jeśli chodzi o cukier jak norma to norma mógł wynik podskoczyć bo dzień wcześniej wieczorkiem wypiłaś soczek (na przykład)W ciąży wsio jest inaczej.
anna _ ajra wyszłam z założenia że głupi ma szczęście - i miałam rację hiihhi. A tak naprawde to kłuciłam się z gościem np kazał mi wyprzedzić malucha bo to obciachh że szybciej jedzie a ja na to ze nie mogę bo tylko 50 km/hh mogę jechać itd. co do badań prenatalnych ne robiłam ichh przy kamilu i teraz też nie będę się stresować dodatkowo. NO chhyba ze coś będzie nie tak - odpukać.
Ania 31 za nie ma co :-)
ladnaexpanna - ale cię impreza omineła ale to prawda czego sie nie robi dla maleństwa a to dopiero początek :-)
cloegłowa do góry. JAk Cię łapie handra oddaj jej i złap ją też niechh wie co to znaczy :-)
A ja miałam dziś męczący dzień jutro będzie gorzej - przywożą nam blaszaczek na budowę :-) dzień pełen wrażeń. Tylko jak pomyślę że będę znów do obiadu umierać to tak myślę że obiad jutro zjem o 8 rano może pokonam złe samopoczucie - co wy na to??

reklama
Cześć dziewczyny. Dziś mam wolne:-) Dziadek na zwolnieniu lekarskim napuchł mu łokieć tak mocno, że rkę od razu wpakowali w gips. Póki co bierze tonę leków twierdzi że czuje że opuchlizna znika. Mam nadzieję bo mój tato to straszny cykor jeśli chodzi o lekarzy a gdyby leki nie pomogły to w perspektywie byłoby nacinanie opuchlizny. Póki co wziął Julcię na spacer:tak:
Ładna ex.panna taki to już los ciężarówek;-).Ze względu na ceny tym razem zdecydowałam się na lekarza państwowego . Gdy byłam w ciązy z Julcia specjalnie wybrałam wizyty prywatne bo uważałam że lepiej się mna zajmą. Może i maiłam rację ale nie dość że co m-c za wizytę u gina płaciłam 70 zł. to jeszcze za każde comiesięczne badanie niewiele mniej. Teraz stwierdziłam że to co zaoszczędze albo od razu wydam na siebie:-p albo zostawię sobie jak już dzidziuś będzie na świecie i wtedy sobie zaszaleję .
Po Julce figura mi się zmieniła . I choć szybko wróciłam do dawnej wagi to i tak mam większy biust i szersze biodra a zawsze lubiłam chodzic w dopasowanych rzeczach.

Cześć dziewczyny! :happy2:

cloe - jak długo Twój tato będzie miał gips?:sick:
Wracając do badań prenatalnych, to żaden artykuł na mnie nie wpłynął:dry:. Miałam w przeciągu dwóch tygodni straszne koszmary i się przestraszyłam. Przypomniała mi się moja znajoma, która miała podobne przeżycia i ... strach opowiadać. Dodatkowo doszły jeszcze inne zaległe wspomnienia i byłam tego dnia "ugotowana". :hmm::sad::sorry::crazy:
Na szczęście mam cudownego męża, który mnie pocieszał, tulił, wysłuchał i wycierał łzy.:elvis:
Badania, które chcę zrobić są nieinwazyjne (PAPP-A). Szczegółowe USG i badania krwi, które określa prawdopodobieństwo wystąpienia zaburzeń u dziecka. Jutro mam jeszcze raz zadzwonić.
ladna.ex.panna - kto Tobie powiedział, że musisz robić badania krwi co miesiąc?:confused: Daj znać, jak było na wizycie i nie stresuj się:wink:! Co do koncertu, to mogłaś dać mi znać... Taka okazja ... :-p;-)
agawa1 - dlaczego nie idziesz na badania?:confused: Obiad o 8 rano ... no no ... nieźle!:yes:
adzamx3, Ania31, maritka, bpcianek22, kiniusia, kropecka, Ika_s, kasia_c-ke, Myyszaaa, Najka - gdzie wy się podziewacie???:eek:

Pozdrawiam serdecznie
Ania

Jestem anna ajra
Tak sie troszke zamysliłam pogoda pod psem pada w sobote mielismy jechac nad jeziorko z dziecmi na urlop ale nie wiadomo co i jak bo pada::( dzieciaki złe
Jest jeszcze jedno forum z mamami z terminem porodu na luty i podczytuje troszkę sie udzielam ale zaczeły sie problemy z niektórymi ciazami i tak jakos wszystko:(
smutne
Pozdrawiam lutowe mamusie
http://bejbej.pl/suwaczek/1219.png

Witajcie Lutóweczki :-)
Jestem mamą kwietniową 2007 - czyli nie tak znowy dawno byłam w Waszym stanie :-D
Gratuluję wszystkim fasoleczek w brzusiach i życzę powodzenia.
Wszystkiego dobrego :-)Pozdrowionka

PS ANNA_AJRA - zapowiedziałam się więc jestem ;-)

Cześć dziewczyny ,wczoraj byłam u ginekolog,ale wszystko opisałam na odpowiednim wątku,moją wagę też na także odpowiednim wątku.

anna_ajra ,jestem,jestem:-D.
Co do Twoich zmartwień to super,że masz takiego kochanego męża,który Cię tak wspiera.:-).Masz wielkie szczęście:-D.Wszystko bedzie dobrze,a Ty się tak nie denerwuj,bo Twój maluszek nie będzie zadowolony,że mamusia się martwi:tak:;-).

ladna.ex.panna ,mnie także czekają co miesięczne badanka,tyle,że ja chodzę państowo i nie płacę.Ja także mam nadzieję,że twój krwiaczek się rozszedł i wszystko jest ok.:tak:

Cloe ,ja także chodzę państwowo i nie żałuję.Pani doktor ok,a położna-cud.
Jak tata?Na ile gips?Ucałuj Julcię od babyboomowej ciotki ;-):-D.

agawa ,dzięki za słowa otuchy,od razu mi się lepij zrobiło:tak::-).

Pozdrawiam i buziam wszystkie Was laseczki;-).

Witajcie!
Jakoś weny do pisania ostatnio nie miałam.
Dzięki Anna aira za pamieć!
Odebrałam wyniki badań i w sumie OK, hematokryt troszkę poniżej normy. Ale niestety dość liczne bakterie w moczu.:-(Dzwoniłam do gina i kazał brać urosept 3xdzienie po 2!:szok: Dziewczyny, czy nie wydaje Wam sie to za dużo w 6 tygodniu ciąży? Mam nadzieję, że nie zaszkodzi, bo teraz przecięż najważniejszy czas, wszystko u dziecka się kształtuje. Ale jak lekarz kazał, chyba muszę zaufać.
Kiniusia zaraz poczytam co po Twojej wizycie u gina.
Anna aira pewnie w snach wychodzą Twoje lęki, ale cudnie,że masz takiego męża. Wiem, jakie to ważne. Trzymaj sie:-)!
Dawna cloe to zdrowia dla taty! Ja nie mam nic przeciwko, zeby mi biust po ciaży pozostał trochę większy, bo mam mały!:-DAle biodra za to w sam raz!:-)
Agawa i jak Twój dzień? Rzeczywiście taki ciężki? Ty też zaczęłaś brać urosept w takiej wczesnej ciąży?
Pozdrawienia dla wszystkich!

Witam,
Pogoda także i u mnie paskudna. Nic mi się nie chce robić. Ale odżywiam się już zdrowiej. Zjadam codziennie jakieś owoce i zmuszam się do jogurtów. Wczoaj wypiłam nawet kubek odtłuszczonego mleka .

anna_ajra- może i dobre te badania nieinwazyjne. Po tych wszystkich przeżyciach. Miejmy jednak nadzieję, że naszym Krusiom teraz nic nie jest. Ja najpierw zobaczę, co z tym moim szczęściem, a potem będę myśleć, co dalej. Już mniej niż tydzień do mojego USG.

Co do lekarzy, to ja mam wykupiony abonament w LUXMedzie, prywatnie. Kosztuje to 90 zł miesięcznie, ale mam w tym wszystkie badania i wizyty. Wykupiłam już jakiś czas temu ze względu na częste pobyty u endokrynologa.
Nie mam jeszcze wprawdzie wybranego ginekologa na stałę, ale byłam już u kilku i jakoś żaden mi nie pasuje. Do tej pory nie zlecono mi nawet zwykłej morfologii. Jedyne badanka jakie robiłam to hormony tarczycowe no i na usilną moją prośbę progesteron, bo zastanawiałam się: brać duphaston czy nie?
Wszyscy zakładają, że trzeba poczekać, bo jeszcze wcześnie, więc czekam na to USG. Kartę ciąży chcą wszyscy dopiero zakładać Maleństwu z bijącym sercem i tylko wtedy ją prowadzić dalej, a to jeszcze trochę.

W którym tygodniu ciąży robiłyście te wszystkie badania? I co o tym wszystkim myślicie? Może jeszcze dalej szukać- tym razem państwowo? Tylko czy tam będzie nam rzeczywiście lepiej?
Pozdrawiam cieplutko.

reklama
IKA_S - a w jakim miescie mieszkasz? Bo ja tez chodze do LUX-MEDU (wczesniej w W-wie i tam prowadzilam ciązę, a teraz we Wrocławiu)....moze ewentualnie cos doradzę? Oczywiscie nie narzucam sie sie na siłe :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry