reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Wlasnie bylam u polskiej lekarki, bo stwierdzilam ze ona napewno powie wiecej niz moga w szpitalu powiedziec mi irlandczycy :nerd: No i okazalo sie ze to czerwone ponizej pepka to od pieluszki. Pani doktor kazala poprostu przemywac spirytusem, co za chwilke wlasnie zrobie.
Anna_ ajra- o co chodzi z tym pieluszkowaniem podwojnie, bo ja pojecia nie mam
:confused:

reklama
Cześć Wam!!!

Ania _ajraCieszę sie ze po Twojej wizycie u gina wszystko jest ok.Też się cieszę że Miłek w nocy ładnie śpi:-)
Co do oczek to dzieci po narodzinach w 90 % mają niebieskie oczka. Mój MIłek też ma. JA mam zielone więc to pewnie po mnie. bo jak byłam mała to też miałam niebieskie. KAmil ma po tacie - brązowe :-).

alicyawitaj :-)

Paulineczka nie wiem o co chodzi z tymi kikutamie pepowinowymi!!:angry::wściekła/y:Kamil miał śliczny pępek a u Miłka ( bo to chhyba zaraźliwe) po odpadnięciu kikuta widać jakiś taki czerwonawy płyn. Boje się jak cholera. Idziemy jutro do lekarza z tym.

Rekinasiapewnie że 0,5 ml :-) masz rację :-)

Myśmy tez mieli się werandować ale wczoraj byliśmy co prawda autkiem w kancelarii adwokackiej z Miłkiem - jako obserwatorem. No i dzisiaj pojechaliśmy w 4 na budowę :-)Miłek kocha autko - śpi w nim jak suseł mimo że wkładany wrzeszczy w niebogłosy. Ale gdy tylko silnik zapali to się uspokaja - pewnie ma to z ciąży pamięta jak mama kochała jeździć :-)

anna_ajra, tak jak pisała agawa, ten kolor oczu który mają asze dzieci to jeszcze nie jest ten ostateczny, bo właściwie wszystkie noworodki rodzą się z takim kolorem. Dopiero za kilka miesięcy okaże się jaki ma naprawdę. Mój Wiktor ma błękitne oczy po Maćku.

co do pieluchowania to ja nie pielu****ę podwójnie. Wiktora też nie pieluchowałam i było OK.

Witam dziewczyny Wczoraj byliśmy u lekarza Oliwia waży juz 4300 super:-) Ulzyło mi gdyby jeszcze teraz nie przybrała, załamałabym się na bank.
anna ajra ja równiez nie pielu****ę przyczyna prozaiczna Nie potrafię dobrze załozyć tych pieluszek tak by maluszek mógł fikac swobodnie dwiema nóżkami nie jedna:zawstydzona/y: Za to kłade na brzuszek tak często jak to możliwe jak narazieproblemu z bioderkami nie ma
My z Oliwka już chodzimy na długie spacerki Oczywiście pod warunkiem gdy świeci słoneczko Szkoda byłoby marnować tak pieknej pogody.:tak:;-)
Powiedzcie mi dziewczyny jak wygląda u was sprawa hcin. :confused:a może juz chrzsiłyście dzidzie:confused:Ja czekam na fajnieszy miesiąc może kwiecien:confused: No i jeszcze nawet nie wiem kogo dć na chrzesnych:baffled:Poza tym ze względu na brak ślubu kościelnego moge mie tym razem problem z ochrzczeniem Oliwii:baffled:

Anna ajra - ja na wizytę do ginekologa wybieram się w poniedziałek, mam nadzieję, że mnie przyjmie bo tym razem idę państwowo...co do oczu to Jaś ma niebieskie i raczej takie mu zostaną bo zarówna ja jak i M takie mamy. Pieluszkuję podwójnie chociaż przy Piotrusiu nie pieluszkowałam. Teraz mam wbite w książeczkę takie zalecenie więc jestem grzeczna;-)

Cloe - my chrzcimy Jasia 2 tyg po świętach. To będzie już kwiecień:-). Na święta jedziemy do rodziców a potem będe tam z synkami przez 3 tyg więc w międzyczasie zrobimy chrzciny. Ojca chrzestnego mamy natomiast mam problem z matką chrzestną...

Agawa - zaraz po odpadnięciu kikuta może jeszcze przez kilka dni coś się sączyć ale faktycznie lepiej to skonsultować z lekarzem

witam serdecznie:)
ja z Gabrysią ide w poniedziałek do pediatry, pewnie dostane od razu skierowanie na usg bioderek, póki co zakładam tylko jedną pieluszkę , nie miałam żadnych zaleceń wcześniej co do szerokiego pieluszkowania, no i teraz też juz lekarz przepisze na pewno witaminki, a powiedzcie mi kobietki jakich firm witaminki stosujecie? bo kiedys to nie było wielkiego wyboru a teraz tych firm sie namnożyło jak grzybków po deszczu, macie jakieś polecone przez lekarzy czy tez np. inne mamy wam cos poleciły?
Mojej Gabrysi juz w poniedziałek odpadł pępuszek ale nadal przemywam spirytusem i wietrzę ,do pełnego zagojenia:tak:
a co do chrzcin to ja tez mysle ze w kwietniu lub w maju, w swieta było by fajnie bo za jednym szykowaniem ale to juz tak mało czasu, a nic jeszcze nie załatwialiśmy no i w ogóle to jeszcze zobaczymy jak pójdzie nam załatwianie formalności w kosciele, bo nie jesteśmy w związku małżeńskim a do tego oboje po rozwodach, moga byc problemy :( no cóz pożyjemy zobaczymy

Witams ie z ranka mała spi. Dzis znow przyzwyczajalam ja do swiezego powietrza jutro wybieramy sie na pierwszy spacerek jak bedzie pogoda:)

Mam do was pytanie doswiadczone mamuski:)
moja mala po kazdym karmienu czy to butla czy to cyckiem ma czkawke:szok: niby nie lapie powietrza jak je ale za kazdym razem jej sie czka:-( daje jej wtedy kilka kroplel cieplej wody ze strzykawki i pionizuje i przechodzi ale nie mozna temu jakos zaradzic? Bo szkoda mi jej jak sie tak biedna meczy:(

A jak u was z waga?
bo ja sie waze codziennie rano po toalecie i co dzien kilo mniej czy to normalne??

Juz zjechalam od 95 przed porodem do 82 zostalo mi jeszcze 8 kilo do powrotu wagu sprzed ciazya le oczywiscie musze zgubic wiecej tluszczyku;p

NO cześć

Byliśmy dziś w przychodni i zważyliśmy się :-) Tzn Miłek był ważony na tamtejszej wadze miał 4300 ale w ubranku. Tak czy siak odzyskał wage urodzeniową. Przybrał minimalnie ale w normie. I całe szczęście, a problemem może być jego ciągłe ulewanie, dlatego we wtorek idziemy do lekarza. NAjwyżej przepisze bebilon AR ma właściwości antyrefluksowe. Kurcze a mi się wydaje zę mam coraz mniej pokarmu :-( i nic nie pomaga. Chyba się załamie. Dlaczego to tak jest?? Jedne mają za dużo inne za mało pokarmu?? Jest to nie fer!! Moim marzeniem jest karmić piersią a tu zamiast coraz więcej jest pokarmu coraz mniej:-( Buuuuuuuuuuuu.
I przystawiam co chwile albo inaczej mały co chwilkę je. i Nawet odciągam po karmieniu ale to nic nie dje. chhyba nie nadaję się do karmienia :-:)no::frown::sad::unsure::hmm:
Kurcze dziewczyny wy na wizyty patronażowe same chhodzicie do pediatry?? To on do was nie przychodzi??? Do nas przychhodzi położna 2 razy i pediatra.

reklama
Do góry