reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Dziewczyny nawaliło mi koło w x landerze- przebita opona właście jak sito!Jakaś zbutwiała była chyba!Gdzie można kupic dętkę, nie wiecie?Może zareklamowac?

reklama
A co to dziś taką pustką tu wieje?/ ;/ Dziwne
U mnie pogoda [od psem,,, poleciala sobie do Polski ....hmm ;/ Caly czas pada. Zaraz bede robic Michalkowi masazyk :-D Kurcze dziewczyny nie uwierzycie ...polozylam dzis Misia na brzuszku (czego on strasznie nie lubi, wiezga sie i wogole) a on obrocil sie na plecy!!!!:szok::szok::szok::szok: No jestem w szoku!! Zawsze jak klade go na brzuszku to strasznie sie wydziera, rusza glowka w kazda strone, macha raczkami i nozkami podnosi sie na raczkach, no ale takie cos...:eek::oo:\ No i musze sie pochwalic- spalam dzis do 12, rano o 7 M zabral malego do salonu. aby mamusia mogla sobie pospac:-p
Anna_ajra- czas leci strasznie szybko, nawet sie nie ogladniemy a trzeba bedzie 1sza swieczke zdmuchiwac za nasze dzidzie. Michalek twoj ma kolki?? Bo jesli nie to moze niepotrzebnie mu herbatke podajesz?? Moze sama woda przegotowana wystarczy??
Dawna_cloe- pewnie, ze jak M. w domu to trzeba wykorzystac, a co!!:-p Nie wiem co Ci powiedziec na temat pasemek, bo ja zawsze robilam blondy. Chociaz w zeszlym roku cala glowe farbowalam na ciemno (niby zeby to wlosy odpoczely) i pasemka tez kolor ciemny przybraly. Moze zalezy od farby ;/
Paty36- watpie zeby w serwisie gwarancyjym uznali przebicie jako usterke fabryczna:dry: a opona (jesli mozna dokupic sama) nie powinna za wiele kosztowac.

Pozdrawiam z deszczowej Irlandii;-)

Hej ja dzis wizytowo :-) Mały odstawiał pokazówkę :-) tzn nakarmiłam przed wyjsciem i jak dojechalismy to myslalam ze najedzony :-) Ale nie on musiał poczekać az babcie sie nim zainteresuja i pokazał im ze mama go głodzi :-D

Wiec bylo zabawnie :-)

Paty36 - próbuj reklamować :-) a jak nie to pytaj sie gdzie można kupić:-)

Cloe - ja zafarbowałam od razu na ciemny kolor - więc nie mialam pasemek :-) A i jesli bedzie dobra farba - to powinno sie bezproblemowo zafarbowac:-) ale i fryzjer musi byc dobry :-) mi fryzjerka powiedziala ze jesli bede chciala moge moje włosy rozjasnic :-) wiec farba musiała byc dobra :-)

Paulineczka - ja juz wogóle zauważyłam że mało kto pisze:-( dziewczyny zabiegane są :-(

Ania_ajra - wszystkiego najlepszego :-)

Pozdrawiam

Cześć

Oj Myszko przy dwójce dzidziorów to nie tak łatwo pisac a jak juz się by chciało to siłki opadają :-(

Gdzieś za miesiąc jak nasze pociechy skończą 3 miechhy to sie zmieni tzn wszystkie będą częściej pisały :-)

Paty36 też mam X - landera ale nie stało mi się z nim nic. Próbuj w sklepie gdzie kupiłaś napewno jak nie naprawią to doradzą gdzie kupić.

cloe ja tez nie doradzę Ci w sprawie włosów. Raz w życiu zafarbowałam tzn zrobiłam jasne pasemka i tragedia to była. Zawsze miałam ciemne włosy i pasemka w kolorze borda itd. Musze tez iść do fryzjera bo w przyszłym tygodniu tj 7 wybieram się do gina. ;-)

anna ajra Wszystkiego naj dla Michałka :-) i dla Ciebie też bo jakoś te 2 najgorsze miesiace przeżyłaś :-) Jeszcze miesiąc i juz luzik będzie:-)

Paulineczkajeśli chhodzi o budowlańca to przybita jestem tak troszkę ze dałam no jednym słowem ciała. A co do Miłka to waże go 2 razy w tygodniu tylko że moja waga zaczęła wariować i potrafi nawet 10 kg na jedno posiedzenie albo ująć albo dodać.A i nie smakuje mu mleko z butli - wypluwa więc musi być naprawdę głodny by jeść. A jak już je to max 40 ml i to połowę wypluje. A ważę Miłka na takiej specjalnej przystawce dla dzieci. Co do kg po porodzie - to ja odzyskałam dawną wagę( w końcu nie wiele przytyłam ) ale ze nie ważyłam mało to muszę zrzucić jakieś 20 by wyglądać jako tako :-( a na razie stanęło.:crazy:

całuje Was wszystkie mocno.

Mysza- no wiesz co??dziecko glodzic :-phihi
Agawa- to moze zmien mu mleczko, moze to poprostu mu nie pasuje i juz, zapytaj pediatre moze jakies poleci
Ide za chwilke spac. Ok. 11 Miś powinien sie zbudzic na jedzenie, ale zostaje z moja mama. Nakarmi go i przyniesie nam do pokoju. wiec 1sza pobudke bede miala miedzy 2, a 3. Mam nadzieje, ze bedzie spokojniutko sobie spal po jedzeniu, jak wlasnie w tej chwili:-)Pozdrawiam was mamuski i kolorowych snow zycze.

ja również się witam, zaczęłam wczoraj coś pisać ale mi przerwało i sobie odpuściłam. Piękna pogoda, byliśmy wczoraj na spacerku. Dzieci były wyjątkowo grzeczne, ja pojechałam do szkoły, wracam o 20 a tam Wiktor jeszcze drzemkę ma :O i Olek też :/ Pomyślałam sobie że będzie przerypana noc bo na pewno skoro w dzień tyle spali to w nocy nie usną. Wiktor poszedł spać o 23 ale przespał całą noc. Olek poszedł standardowo o 20, wstał o 24, 4 i 7, więc moje obawy okazały się bezpodstawne.

Co do żółtaczki odbieram dzisiaj wyniki. Poczytałam trochę i wnioskuję że jest to tzw żółtaczka wywołana mlekiem matki. Podobno wtedy nie jest groźna, może się utrzymywać nawet 3 miesiące i nie trzeba przerywać karmienia piersią (chociaż niektórzy lekarze zalecają odstawić dziecko na 48 godzin i karmić mlekiem modyfikowanym).

Za to nie wiem czy to od kurzu czy od jakiejś alergii Olek ma brzydką buzię, taką z krostkami czerwoną. Ostatnio na klatce był remont, malowali farbami, kurz był wszędzie więc może to od tego. (Mi samej jednego dnia twarz strasznie spuchła i zrobiła się czerwona i nadal nie wiem od czego). Na wszelki wypadek ograniczam trochę nabiału. No i jeszcze ma sine usta :/ Boję się czy z sercem nadal jest wszystko OK.

Ja byłam u gina w piątek. Wszystko OK tylko mam dużą nadżerkę i 9 kwietnia będę ją miała wymrażaną.

Ja też się zbieram do fryzjera ale ja tak potrafię się zbierać kilka lat, zawsze się boję że mi zepsują i zrobią nie tak jak chcę.

agawa a co sie zmienia jak maluchy kończą 3-mce, ze mamy miec wiecej czasu?:-)
moja mala tez jakas marudna sie zrobiła, wszystko beee, na raczkach beee, w łóżeczku lezec beee, w bujaczku beee, mam nadzieje ze to chwilowe:baffled::-(
znowu odwiedzili nas kuzyni ze swoim synkiem starszym od naszej o 3 tygodnie i powiem wam, ze róznica jest kolosalna:szok: ich mały jest tak silny ze prawie siedzi, slicznie gaworzy i w ogólnie jest bardzo kontaktowy, usmiecha sie do kazdego kto do niego zagada, normalnie szok:tak:
gdzie tam moja mała:-( troche zainteresuje sie grzechotkami, na chwile karuzelką, główke dalej jej podtrzymuje, z gaworzenia tylko EEEE jej wychodzi, a ludzi obcych to w ogóle nie lubi:zawstydzona/y: juz sie zasatanawiam czy nie poswiecam jej za mało czasu:dry::confused:

ladna.ex.panna, każde dziecko jest inne, nie należy się przejmować i porównywać z innymi. Mój Olek też ani się do mnie zbyt wiele nie uśmiecha, mało gaworzy, główkę podnoi tylko na chwilkę. Nie przejmuję się tym, Wiktor też dużo rzeczy robił później a mimo wszystko rozwija się wspaniale.

U mnie chyba @ sie pojawiła.Czyli tem ból w czwartek i mega śluz to co było :szok: :szok: ?Przecież @ powinna byc ok 14 dni po owulce.Hmm.Zobaczymy.Możę to nie @?Ale brzucholek tak boli na @.

reklama
Witam w poniedziałek Piękna pogoda a moje dziecko starsze chore:-( Ma gorączkę rano zwymiotowałai męczy ja kaszel.Zaaplikowałam jej serię syropów poki co humor się poprawił co z resztą - zobaczymy Jśli nic z tego nie będzie, utro wizyta u lekarza nas nie ominie. Zeby tylko Oliwka się nie zaraziła.
Ładna expanna kropecka ma rację każde dziecko jest inne nie ma co porównywać.choć nie ma to jak mamy które spotkaja sie u lekarza bąż w piaskownicy i jedna przed drugą licyuje co jej dziecko potrafi juz robić i ja szybko zaczęło Wtedy to dopiero można nabawić się kompleksów Z drugiej strony,jeśli spojrzec na to z dystansem , to wynikałb z tego że sami geniusze się rodzą . ;-)
Agawa mnie się wydaje że kiedy nasze maluchy będą miałey 3 m-ce to dopiero sie zacznie. czas aktywności się zwiększy większość już będzie potrafiła się obracać z brzuszek ciekawość świata się zwiększy... może zacząć się jazda.
Kropecka ja sie wybrałam ale czy mam na głowei to co chciałąm? oj nie wiem. Wiem tylko że im więcej blondu na mojej głowie tym gorzej wyglądam następnym razem farbuje na jednolity ciemny kolor psemek mam juz dość:dry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry