Paty36- my zaszczepiiśmy naszą Małą na rotawirusy. Może choć nie będę tak drżała, że i na to choróbsko zapadnie i nie będę miała wyrzutów sumienia, że na niej oszczędzam. W Wa-wie to koszt ok. 300 zł i trzeba podać dwie dawki szczepionki.
Jest przynajmniej chyba dobra, bo Dziecko wypiło ze smakiem bez stresu dla Matki.
anna_ajra- rzeczywiście. W ciąży bałam się, że za spokojna, a za to teraz nadrabia za całe 9 miesięcy wstecz i jeszcze sporo na zapas. Jako, że zostaję z nią sama w dzień przez cały czas, czasem mam mega dół, mega deprechę, bo nie umiem jej uspokoić i do tego padam na ryj. A i tak schizuję bez przerwy i nie potrafię jej zostawić nikomu nawet na 5 minut.
lieczka- i ja też wybrałam się na tę kontrolę do lekarza. U mnie też już wszystko ładnie się wygoiło. No, może tylko ta blizna po szwie mnie denerwuje.
Jedyny minus to to, że nie mogę wziąć tabletek, ani innych hormonów, bo mi hormonalnie organizm rozchwiało całkowicie po ciąży. Zwariowała nawet moja tarczyca i poszła sobie w dużą nadczynność, z której nie wiem kiedy się wygrzebię. Tyle tyko, że teraz się tym nie przejmuję, bo Niunię mam, a jeżeli zaplanuję kolejn ą ciążę, to może już to uda się wyregulować do tego czasu.
A jak to jest z tymi wizytami, bo nawet nie spytałam lekarza z tego stresu. Czy to już była ostatnia wizyta u niego i gdyby się nic nie działo to kolejnych już nie trzeba???Nic mi nie mówił w sumie.
A jak to jest z wagą u Was??? Stosujecie jakieś specjalne diety??? Ja schudłam przez ten czas 20kg i wróciłam do wagi sprzed ciąży. Została nadwaga (spora), ale teraz już wskazówka wagi nie idzie tak szybko w dół.
Pozdrowionka.