reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Dzięki dziewczyny za życzenia dla Jasia:-)
U nas już prawie dobrze, dziś tylko 3 kupki ale ciągle w nich mleczko niestrawione. Apetyt już też się pojawia, dziś i wczoraj Jaś zjadł troszkę zupki i kleiku ryżowego:tak:
Mysza - Piotrus już zdrów jak ryba i apetyt ma coraz większy, mam nadzieję, że w przedszkolu też trochę będzie jadł.
Kaskax25 - Piotruś ma na szyi kilka takich powiększonych węzłów chłonnych, też kiedyś byłam przerażona, że to pewnie najgorsze ale lekarz mnie uspokoił, że to normalne u dzieci.

reklama
Patrysia chocbym chciala zadzwonic do mojego lekarza to nie moge bo jest na urlopie i dopiero w poniedzialek moge isc.:-( A reszta tych lekarzy ktorzy przyjmuja w naszym osrodku to szkoda mowic nie ma po co isc. Rekinasia to wyglada wlasnie tak jak opisujesz. Pod potylica z jednej strony wieksze z drugiej mniejsze. Lekko twardawe przeslizguje sie miedzy palcami. :sorry2:Gosia 78 pocieszylas mnie swoja wypowiedzia mam nadzieje ze Jas tez szybko wroci do zdrowia. Dajesz mu lakcid? Jest bardzo pomocny przy biegunkach. :tak: ogolnie dzieki dziewczyny za wasze wypowiedzi mam nadzieje ze to wlasnie wskutek tej choroby i wszystko wroci do normy. Zycze wszystkim naszym dzieciaczkom zdrowia:-)

Gosia Kaskax dobrze gada :-) podajesz prebiotyk? pewnie jelita po takich czystkach są bardzo osłabione.... przyda im się dobra flora
Myszaa ale z ciebie giganciara - jak ty dajesz radę karmić tyle razy skoro pracujesz? ściągasz pokarm w pracy? ja z moimi piersiami tak nie wyrabiam, bo jak uruchamiałam produkcję po południu, wieczorem i w nocy, to ciągle mi się robiły zastoje, bo w pracy nie ściągałam. Dlatego lekarka kazała mi się przestawić na stałe, równomierne przerwy, co 8 albo co 12 godzin.

w ten weekend znowu mam zajęcia na studiach :-( mama robi mi wyrzuty, że za mało czasu poświęcam dziecku i w sumie się z nią zgadzam, on mnie teraz bardzo potrzebuje :-:)sorry: jak zdawałam na studia, byłam pewna, że zajęcia będą max co 2 tygodnie, plan dostałam dopiero po egzaminach i szok, bo do końca roku mam tylko 4 wolne weekendy. chyba będę brała pojedyncze dni urlopowe, żeby więcej być z Igorem

Hej
A więc - mam ładny biust :-D i nie wiem jak mi się to udaje :-D w pracy jestem od 7 rano do 15 :-) i brak zastojów :-D(czasem biust rozmiar G pomaga) - w sumie ostatnie miałam w marcu :-)
Pozdrawiam :-) i się zastanawiam co to będzie :-D jak przestanę karmić :-D

Cześć Mamineczki!

U nas dziś ponuro straszliwie:-( Siedzimy same z dzidziulą,babcia juz pojechała do domku:-(Fajnie było,ale się skończyło. Teraz jak wszystko będzie dobrze to zobaczymy się na Wszystkich Świętych. Tatulo nasz dziś też cały dzień w pracusi:-( Marcysia robi mu właśnie "porządek" w jego papierach:-D Najbardziej lubi być w jego pokoju,bo tu tyle fajnych zabawek typu książki,długopisy,kable-o zgrozo!! Do ulubionych zabawek należą też oczywiście pilot,komórka,buty,kółka od wózka,łyżeczki i wiele innych wydawałoby się nie do zabawy rzeczy:tak:

Mysza super,że mimo pracy dajesz radę z karmieniem :-) Ja jestem w domu z Marcysią i też ja karmię,ale po wprowadzaniu innych posiłków nie chce juz cysia tak często. No i ta infekcja (z której pomaleńku wychodzimy) tez zaburzyła nam karmienie piersią. Nawet bałam się że Marcelka wogóle nie bedzie juz chciała. Ale skubana nocą podłącza sie po kilka razy:-) A w ciągu dnia ociągałam laktatorem...

Buziaczki!

W takim razie zaraz wysyłam tatę do apteki po lakcid.
Dziewczyny mam prośbę- napiszcie w wątku zakupowym jaką spacerówkę polecacie bo będę musiała kupić Jasiowi nową. Oglądam różne na allegro ale jest tego tyle, że mam mętlik w głowie. Chciałabym, żeby dobrze jeździła po lesie i żeby miała ocieplacz na nóżki najlepiej w pozycji leżącej.

witam sie
ja tylko na chwile bo za bardzo nie mam czasu :dry:
niedawno wrocilam z centrum i od mamuski :-)
dzisiaj dzwonilam do mojego lekarza ide na wizyte 13 pazdziernika na 21:15 fajna pora bo i moj m bedzie w domu i dzieciatko bedzie juz spalo :-D
rekinasia, mysza - wy to macie czym oddychac ,mnie to sie zmniejszyl odkad przestalam karmic piersia i mam teraz moze duze C :baffled:
kaskax25 - szkoda :-( a jak sie teraz czuje lepiej jest :confused:

reklama
Cześć!
Jaś już prawie zdrowy, udało nam się pokonać paskudne choróbsko!:-):-):-)
Wczoraj tylko 2 kupki, dziś jeszcze nie było:tak:.
Wiecie po ostatnich doświadczeniach mam zamiar zaszczepić Jasia przeciw pneumokokom, nie chcę potem żałować:no:. Po pół roku potrzebne są 3 dawki a po roczku tylko 2. Ponieważ Piotruś będzie chodził do przedszkola a podobno 60% przedszkolaków jest nosicielami to nie będę z tym zwlekać. Tym bardziej, że mamy w rodzinie M pediatrę i on jak najbardziej zaleca to szczepienie. W środę będę na bilansie z Jasiem i dowiem się kiedy po przebytej biegunce mogę zaszczepić.
Jutro wracamy do domku, znów czeka nas 8 godz jazdy, ciekawe jak Jaś to wszystko zniesie, pewnie będzie trochę krzyku...

Pozdrawiam

Do góry