reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej!

Do nas też przyszła zima...
Piotruś szaleje na saneczkach a Jaś smacznie śpi w wózeczku:-)

Paulineczka - wreszcie się odezwałaś:-) Gratulacje dla chodzącego Michasia!
Anna ajra - też zjadłabym obiadek u swojej mamusi:tak:
Kluska - szkoda nerwów z powodu teściowej, z tego co pamiętam to chyba daleko mieszkacie od rodziców, ja teściową mam na szczęście 600 km stąd:tak:, niestety moich rodziców równie daleko:-(
ladna.ex.panna - u nas z ubieraniem nie jest źle, Jaś nie przepada za kombinezonem ale na szczęście nie robi problemów podczas zakładania:tak:
Patrysia - gratulacje dla Sewka!:-)
moniamonis - nie mam zmywarki, do tej pory wydawała mi się zbędna, jednak powoli mąż zaczyna mnie do niej przekonywać:tak:
Kaskax25 - jak Mateuszek?

A to widok z naszego okna...

Pozdrawiam

Załączniki

• -2.jpg
    -2.jpg
    127,7 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Dziewczyny czy jest choć jedna z Was która w dalszym ciągu karmi piersią? Mój Madik świata nie widzi poza cycem i końca nie widać. Nie powiem zeby mi to specjalnie przeszkadzało czy bym chciała przestać karmic, ale ostatnio gdzieś przeczytałam że w przypadku chłopców karmienie do roku i powyżej wiąże sie z "trzymaniem maminej spódnicy" jakoś nie chce mi sie w to za bardzi wieżyć. W moim otoczeniu nikt tak długo nie karmi i nie karmił. Oli jak miał 3 miesiace zdecydowanie odrzucił pierś i wszystko co było zwiazane z mlekiem i do dnia dzisiejszego z produktów mlecznych je tylko płatki pokropione mleczkiem i danonki.
No i nie mam okresu. Już od 1,5 roku mam spokój. Nie to żebym za nim tęskniła oooooooooo nie ale, ostatnio strasznie brzuch mnie boli a nic nie chce się wykluć...

Hej kobietki.Niedziela dzień czysto rodzinny i jakos mi zeszlo, zeby tu zajrzec.Ale znalazłam płyte ze starszymi zdjeciami i wklejam martysie jak miała 3 latka i te loczki:rolleyes2: i terazniejsze włoski:tak:
Syneczki2 moja Niki dopiero jak skończyła 8 m-cy to podziekowała za piers:tak:ale to dlatego,ze ona nie uznawała ani smoka ani butli:dry:i kolejne próby podania jej butli na nic byly.Kiedyś wznowiłam próbe i tak zaciagła jakby od urodzenia na butli była.Smoka nie mamy wcale i nei mielismy nigdy.Piers była tylko doraznie w nocy jeszcze:dry:Jednak od jakis 2tyg.nie ma tez piersi w nocy;-)Ja tam sie cieszę , bo ciagle siedziała przy cycu.A Twoje maleństwo pije tez z butli czy tylko ten cycuś?Nie mam chłopca to i nie znam sie jak to z nimi jest:confused: A co do @ to miałam dopiero drugą od porodu- cierpliwości;-)
Gosia78 piekny masz widoczek ehhh....
Kluska79 teściową masz iście z kawałów wziętą;-) Wspólczucia...
ladna.ex.panna moja Niki daje się ubrać :tak: ale to strojnisia mała;-):-D
kropecka where are you??:confused::-D
Pozdrawiamy

ehh u mnie dzisiaj Igunia nocke miała fatalną, co ją odłozyłam do łóżeczka to płakała, do tego obudziła sie rozpalona:baffled: po zmierzeniu temperatury okazało sie, ze to zaledwie 37,3 ale podałam jej nurofem i cały dzień spokój:dry: wydaje mi sie ze to przez ząbki, bo na przeziebienie mi to nie wygląda, nie ma katarku ani kaszlu:baffled: ale moze to jeszcze przed nami:dry: do tego raz mi zwymiotowała, co jej sie pierwszy raz zdarzyło!:szok: a nawet wy pisałayscie ze tak moze byc przy ząbkowaniu:-( oby to było tylko to:tak:
myszaaa no to Miki daje czadu:rofl2: fajnie to musi wygladac jak wychodzi z łóżeczka:happy:

Syneczki -ja nadal karmię mojego drugiego synusia ale po skończeniu roczku planuje odstawić, w dzień w zasadzie się nie dopomina za to nocki to istny koszmar, wybudza się bardzo często i chce ssać - przynajmniej 10 razy:wściekła/y:
Starszego też karmiłam przez rok potem 3 noce wycia:szok: i z głowy...Oj, jak ja się boję tych nocy...:-(. Moja siostra cioteczna karmiła ponad dwa lata i Maciuś jest takim mami synkiem w dodatku to jedynak. Ale na pewno nie jest to regułą.
Margaritta - cudne loczki:-), a to ostatnie zdjęcie to już po skróceniu czy jeszcze przed?

hej
no ja mam teraz wolne wiec weszlam
maly zasnal tak szybko spal tylko dzis od 12:30 do 13:20 a to dlatego ze noce mam coraz to gorsze - pobudki minimum 3 razy a wczoraj chyba z 5 - mowie Wam normalnie masakra mialam takie wrazenie ze wstaje co 5 min i chodze tak nie wyspana ze hej... a dzisiaj szybko zasnal i mam nadzieje ze na dlugo :tak:
aha ale u nas biaaaaaaaaalo :-D:-D:-D jutro zrobie juz zdjecia na sniegu jak bedzie fajny hihih ;-)
anna ajra - gratulacje kolejnego zabka :tak:
ladna.ex.panna - ani nie gadaj jeszcze jak Sewcio nie ma czym sie zajac jak go ubieram na dwor to jest masakra - nie lubi tego i to bardzo :wściekła/y: no i oby to bylo zabkowanie :tak:
kluska - ach tesciowe - to powodzenia bedzie lepiej :tak:
mysza - zaraz lukne i dziekuje oczywiscie :tak:;-) a jak tam Miki :confused: czy ja nie doczytalam - chcesz kolejne dziecko :confused:
Gosia 78 - ale macie ladny widok ja niestety takiego nie mam wprawdzei tez bialutko ale same domki jednorodzinne i nic wiecej ... :wściekła/y::dry:
Syneczki - ja karmilam mojego do 4 miesiaca - sam mi odrzucil ale cos tam slyszalam :tak:
margaritta - jakie sliczne loczki :tak: sliczna dziewczynka byla z niej ;-)

Witam sie wieczorkiem. Maly dzis rekordy niespania pobil, wpierw zasnal nam w drodze do biedronki i spal z 20 mintu potem wieczorem ledwo co zasnal m przypadkiem go obudzil, w rezultacie z trudem dopiero przed chwila usnal:tak:Margaritta Gosia 78 Mati ma sie calkiem dobrze juz nie wiem czy to byl katar czy moze to jakis katar alergiczny, bo naraz mu przeszedl. Cos z alergii musi miec bo dzis po raz pierwszy od dawna dalam mu jajko no i policzki cale czerwone i takie drobne krostki. A wiec jednak jest uczulony na jajko, Kuba jak byl maly tez byl. :crazy:Patrysia widze ze u was ze spaniem tez horror:wściekła/y:Chociaz nie powiem ale nocki nie sa takie zle 2 pobudki na am i dzis uwaga... obudzilismy sie o 7.30, gybynie to ze poszlam spac o pierwszej to pewnie bym sie wyspala.:wściekła/y:ladna ex.panna to ja pisalam o tych wymiotach, jak malemu sie wyrzynal to wymiotowal caly wieczor. :no:Temperature tez mial troszke podwyzszona.:tak:syneczki2 ja mialam dopiero 1 raz od porodu ale przedtem niz dostalam to tez brzuch mnie bolal jakbym miala dostac a tu nic tak kolo miesiaca to trwalo:-)Piers odrzucil w 6msc.Mysza to kiedy ten dzidzius;-)Mateusz tez woli raczkowanie od chodzenia, chociaz moj m twierdzi ze dzis maly przeszedl kilka kroczkowkolo lozka sam bez trzymanki no ale ja tego nie widzialam:-Danna_ajra jak tam obiadek, nie ma to jak u mamy?:-):-):-)kluska jak tam tesciowa lepiej juz, moja niestety juz nie zyje, ale dobra z niej tesciowa byla:rofl2: Acha Oliwka11 kupuj ta biostymine jest bez recepty bo u nas to przeziebienie gdzies poszlo odkad podaje nie wiem moze to przypadek a moze ten lek? Pozdrawiamy

Ja chce śnieg!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!
Witam! Zaczynam z góry od przeprosin za błedy w poście:-p-Michas pourywal mi klawisze w kompie i niektórych juz sie nie da reaktywowoać.:tak:
Kurcze u was piękna zima, a u mnie dalej jak zreszta w ciagu calego roku-jesien i to ta najbrzydsza faza:wściekła/y:. Dzis rano szłam do pracy-wyszlam spozniona,kropil deszcz,ale poszlam z parasolka...no i po 200 metrach wrocilam- nawet majtki mialam przmoczone-to sobie wyobrazcie co sie dzialo:crazy::crazy::no:. Dobrze,ze P. byl w domu-odwiozl mnie i sie nie spoznilam.
Michalek od zmiany czasu zaczal nam sie budzic o 5. Jednak od kilki dni wstaje o 6:20, wiec nie narzekam-zasypia ok 8 i do rana sobie spitylko sporwdycznie przebudza sie w nocy:tak::-D. Pozatym ostatnio juz przechodzi samego siebie- tak szaleje, ze szok. Jak raczkuje jestkupa smiechu-upatrzysobie cos i jest zryw ze nawet lambogini by odpadlo! Jakis czas temu kupilam mu tran i dzis podalam po raz pierwszy. Zauwazylam, ze strasznie sie poci,aleniepodczas snutylko podczas swoich szarż- chyba to normalne,alejednak podalam mu ten tran-tak dla spokojnosci.
Anna_ajra- no oczy to juz mam wszędzie, bo nie dosc ze mam strasznie zywe dziecko to do tego bardzosilne-ostatnio upodobal sobie kuchenke-stajeprzy niej i sobie podskakuje,az ona sie bujac zaczyna:-p.Malo tego-dzis złapal łóżeczko(turystyczne) i sobie przeciagnal-a co:-p!!! Strasznie duzo zabkow juz ma twoj michas-gratuluje:tak:.Jak i tego,ze jest juz tak "obyty"-imprezowicz maly ;-p:tak::tak::tak:
Syneczki2- no na moje dziecko nic kompletnie nie dziala:crazy:, zawsze trzeba ubierac z wielkim krzykiem iproblemem.:-(Niekarmie piersia wiec nie pomoge
Kluska79- teściowa temat rzeka! nie masz sobie kim nerwow psuc!:crazy:
Mysza- nie zapomnialam,tylko tak jakos napadlo mnie wszystko naraz: brak czasu, checi,lenistwo itd. mam nadzieje,ze to ostatni raz:sorry2:
Kaskax25-jak katareku malucha??
Downa_cloe,Zytka,Gosia78,Patrysia-;-);-)
Margaritta- super loczki!
Pozdrawiam wszystkie i kolorowych snow zycze!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie i ja po weekendzie mala tez ostanio ma PROBLEMY ZE SPANIEM WIECZOREM NIE NZIOE ZASNAC a w nocy budzi sie pokilkanascie razy i ryczy musze wstac dac jej smoka i zasypia i taklie popbudki co 30 minut ahhh zeby to sie skonczylo i tez zeby juz w koncu jej wyszly

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry