reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć Dziewczyny!

Jaś dziękuje wszystkim ciociom za życzenia urodzinowe!:tak::-)

My dziś siedzimy w domku:-(. Strasznie sypie śniegiem i przeokropnie wieje, brrr...

Zytka - myślę, że 3 czy 4 dni wolne łącznie z weekendem kiedyś M będzie miał, ale o dłuższym urlopie czy jakimś wspólnym wyjeździe to raczej nie mamy co marzyć... Wstępnie planuję, że w wakacje moja mama będzie już na emeryturze i razem z nią pobędziemy z chłopkami nad morzem. Zresztą, do wakacji jeszcze daleko..........
Rekinasia - raczej nie ma sensu by w tej chwili M zabierał nas do Poznania. Mieszka w hotelu na terenie jednostki, do centrum z Krzesin daleko. Zajęty jest od rana do wieczora, potem też musi siedzieć nad książką więc może i dobrze, że mieszkamy na razie oddzielnie...
Cloe - może masz jakieś zdjęcia z balu?

Pozdrawiam

reklama
Cloe
ja już zamówiłam tort urodzinowy, a imrezka już w niedzielę :) fajnie tylko jak pomyślę znowu o tym staniu w garach cały dzień.... :wściekła/y: jakoś przeżyję, wszystko dla Córci :tak:

Gosia
to trochę masz ciężka tak bez męża, ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, bo bardzo dużo mam od niego pomocy, ale wiadomo, że w życiu trzeba się zmierzyć z różnymi trudnościami i to nas tylko umacnia

anna_ajra
dobrze, że z Martynką już dobrze :)
a teścia to zazdroszczę
mój daleekkkkooo
podobnie jak rodzice
powoli zaczynam się stresować tym jak będę rodzic i co zrobię w tym czasie z Hanią, w końcu wyskoczył mi już na suwaczku 8 miesiąc...

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!:-)
Malutka śpi (zobaczymy, jak długo…:dry:), a Michaś w przedszkolu. Dziś grupa liczy 5 dzieci.
W domu posprzątam później, a teraz odrobina przyjemności :-p

kwiatuszek.pregnet – w pierwszej kolejności GRATULUJĘ drugiej ciąży!:-D Bardzo się cieszę, że do nas wróciłaś, no i oczywiście, że Ciebie pamiętam! Dlaczego nie pisałaś?
witajcie Dziewczynki,
pozdrawiam Was wszystkie, a zwłaszcza te, które mnie pamiętają, odkąd urodziłam Hanię 6 lutego 2008 praktycznie tu nie pisałam, ale zaglądam często.
Jeśli chodzi o szczepienia, to zaszczepię Michałka latem. Oprócz szczepienia na meningokoki i pneumokoki to dodatkowo na ospę. Uważamy, że będzie to najbardziej odpowiedni czas na dodatkowe szczepienia. A z tą rtęcią, to owszem, słyszałam... dlatego też szczepiliśmy Michałka i teraz Martynkę tradycyjnymi szczepionkami.
kwiatuszek.pregnet pisze:
przy okazji mam do Was pytanie, czy szczepiłyście swoje dwulatki na meningokoki i pneumokoki
ja przy okazji bilansu dwulatka myślałam o meningo
jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
Gdyby nie teść, to prowadzanie Michałka do przedszkola byłoby niemożliwe. Na te mrozy nie wychodziłam jeszcze z Martynką, nawet jej nie werandowałam. Więc bardzo doceniam jego pomoc.
Jeśli chodzi o pozostawienie Hani na czas porodu, to musisz koniecznie się zorganizować. Nie wiem jaka jest sytuacja z tatusiem Hani, czy mógłby i chciał? Może trzeba by było „ściągnąć” mamę lub tatę to siebie?
A tak w ogóle, to jak się czujesz? Malutki pewnie już nieźle prze do wyjścia…? Och… wolę sobie nie przypominać…
W każdym razie trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie!
kwiatuszek.pregnet pisze:
dobrze, że z Martynką już dobrze :)
a teścia to zazdroszczę
mój daleekkkkooo
podobnie jak rodzice
powoli zaczynam się stresować tym jak będę rodzic i co zrobię w tym czasie z Hanią, w końcu wyskoczył mi już na suwaczku 8 miesiąc...

Ostatnia edycja:
Gosia 78 – tort w kształcie autka!:happy2: Ale babcia się postarała… super!:tak: Szkoda, że chłopaki nie chcieli spróbować… ale jak to z dziećmi… potrafią zaskoczyć.
Dziękuję kochane za życzonka dla Piotrusia:-). Chłopaki wczoraj dostali wymarzone prezenty, babcia zorganizowała cudny torcik w kształcie autka, którego chłopaki niestety nie chcieli spróbować za to nam smakował bardzo:tak::-p.
Och, Gosiu… a żebyś wiedziała… Michaś przepada za dziadkiem – bardzo! Uwielbia jego towarzystwo.:-D
Gosia 78 pisze:
Ania ajra - bardzo się cieszę, że Martynka zdrowsza, nie zastanawiaj się i nie obwiniaj o przyczynę przeziębienia. Najważniejsze, że już jest ok. Fajnie, że możesz liczyć na pomoc teścia, Michałek pewnie też, podobnie jak moi chłopcy, uwielbia przebywać z dziadziusiem

Zytka, Rekinasia – dziękuję za słowa otuchy!
Kluska79 – czekam z niecierpliwieniem! Świetna nazwa dla przedszkola!
przedszkole już wyremontowane, przynajmniej parter i od niego zaczne. Teraz urządzam pomieszczenia, robie strone internetową, znalazłam już dziewczyny do pracy, mam nazwe : Akademia Przedszkolaka "Art of Growing". Za tydzień roznoszenie ulotek. Jak tylko skończe środek urządzać (do soboty ) to wrzuce zdjęcia, no i oczywiście strone internetową:)

cloe – i jak, dałaś radę? Pewnie masz zakwasy…?
Uciekam wyruszam z młodymi do miasta Muszę przedłuzyć umoweę na telefon zamówić tort odwiedzić sklep odzieżowy i wszędzie będę ciągąć młode na sankach:baffled: Cośczujęże zaliczęsaunę i siłownie w jednym:dry:Koniec spokoju uciekam dopotempa ...Oliwka bieże się za klawiaturę

Jeśli chodzi o pozostawienie Hani na czas porodu, to musisz koniecznie się zorganizować. Nie wiem jaka jest sytuacja z tatusiem Hani, czy mógłby i chciał? Może trzeba by było „ściągnąć” mamę lub tatę to siebie?
A tak w ogóle, to jak się czujesz? Malutki pewnie już nieźle prze do wyjścia…? Och… wolę sobie nie przypominać…
W każdym razie trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie!

Męża zabieram ze sobą na porodówkę,
nie pójdę sama na tą rzeź ;-):-D
a z mamą chyba opracuje plan awaryjny, że jakby co to zamknie sklep i wsiądzie w autobus, zastąpi mojego małżona i wtedy on do mnie przyjedzie, miejmy na dzieje na czas, bo to wszystko ok 3 godz potrwa
jak nie wiecej
póki co pozostaje mi jeszcze liczyc na to ze dzicko urodzi sie w terminie czyli 5 kwietnia czyli w poniedzialek wielkanocny i wszyscy beda mieli wolne :)

Z okazji 2 urodzinek Marcysi i Olusia
wszystkiego najlepszego!:-D
Dużo zdrówka, radości i wszelkiej pomyślności!
Moc uścisków i buziaczków dla naszych
kochanych dzieciaczków!:-D

reklama
Do góry