reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

Dzisiaj miałam ostatnią wizytę. Mały wg usg przez ostatnie 3 tyg przytył tylko 400 g. Teraz waży 3200 g. Ma troszkę mniejszy brzuszek od reszty i może dlatego wychodzi że jest lżejszy, no zobaczymy. Oznak wcześniejszego porodu brak :baffled: a ja tak już chciałabym :blink:.
Cieszyłam się z wyniku negatywnego Gbs a moja doktór pyta a gdzie drugi wynik:confused:, kurcze kobietka z laboratorium wydała tylko jeden wynik. Pojechaliśmy odebrać drugi i niestety okazał się dodatni :baffled:. Dostałam zwolnienie do terminu porodu z usg plus 7 dni- czyli do 11 lutego. Jeśli do tego dnia nie urodzę to 12 rano mam się stawić w szpitalu. Jeśli coś wcześniej będzie mnie niepokoić, brak ruchów, źle samopoczucie to też na ip. No i w każdej chwili mogę dzwonić do niej i pytać.

reklama
anit80, dlaczego masz 2 wyniki GBSu? pytam, bo ja dostalam dzisiaj tylko "sprawozdanie z badania wymazu z pochwy w kierunku GBS" i się zastanawiam czy dali mi wszystko...co to jest ten drugi wynik?

A w tym laboratorium co ja robiłam to badają bakterie i gin mówiła, że jak nie wpisali gbs to znaczy, że nie ma. Co miejsce to inaczej :confused:

Ja też się melduję po wizycie. A właściwie po dwóch - wczoraj NFZ a dziś prywatna. Przepaść między jednym a drugim jest ogromna. Generalnie na NFZ tylko posłuchanie tętna i badanie na fotelu i tak już do końca (potem jeszcze ktg). Dziwi mnie to mocno, bo przecież dużo nieprawidłowości można zobaczyć tylko na usg, a ostatnie miałam chyba ok 32 tc. No i generalnie cacy tylko posiew moczu mi wyszedł dodatni (dolegliwości z tego wynikających nie mam zadnych), więc znowu antybiotyk...
Dzisiaj za to byłam prywatnie i okazało się, że dziecko malutkie (37tc, wszystkie wymiary tak na dwa tygodnie do tyłu, waga chyba 2,3 kg). Niby wszystko poza tym jest ok, ale doktorek widzi w tym problem. Mam znów przyjść za tydzień i wtedy zdecyduje kiedy konczyc ciążę. No i jeszcze kazał mi zrobić dodatkowo crp z krwi i postraszył szpitalem, jeśli wynik będzie zły.

anit80, dlaczego masz 2 wyniki GBSu? pytam, bo ja dostalam dzisiaj tylko "sprawozdanie z badania wymazu z pochwy w kierunku GBS" i się zastanawiam czy dali mi wszystko...co to jest ten drugi wynik?
Betula, robiłam od razu dwa posiewy- z pochwy i odbytu. Tydzień temu mąż odbierał z laboratorium, nawet mu kartkę z laboratorium dałam , no ale kobitka z laboratorium musiała nie dojrzeć i wydała jeden wynik ( ten z pochwy ) i ja taka zadowolona i szczęśliwa a tu dzisiaj zonk bo wynik z odbytu dodatni :sad:

reklama
Do góry