reklama

Lutówki na zakupach

reklama
Ja już parę ubranek kupiłam. Wczoraj w ciuchlandzie - malutkie body i totalnie niepraktyczne mini dżinsy :-D Spodenki natchnęły Mojego do imienia Kacper. Wieszał pranie i pomyslał " o jakie fajne gatki dla Kacpra". Poza tym dziś kupiłam drugie body, ale z długim rękawkiem, rozmiar na sam początek, jakieś dwie małe bluzy. I uwaga - na bazarku pod parkanem stała starsza pani i sprzedawała rózne rzeczy, m.in. wydziergane na drutach butki, sweterek ciupki, jakies czapeczki. Więc się skusiłam i maleństwo dostało ode mnie żółty wełniany sweterek i małe butki. Dla mnie to przypomnienie dzieciństwa, takie ciuszki wydziergane przez babcię. Moja juz mi nic takiego nie zrobi, ale maluch będzie miał babcine ubranka od ulicznej babci:tak:

Dziewczyny, ile sztuk śpioszków potrzeba na pierwsze miesiące życia?

Oblicz swoje moce przerobowe ;) Wyliczałabym zużycie tak średnio 3-4 sztuk dziennie . Bo maluch potrafi walnąć i 5 kup rzędem ( a czeto pampers nie uchroni przed obes.. sie po kark ) , nie mówiąc o obsikaniach.

Warto w sumie mieś sporo, ale nie za drogich bo dziecko w minucie z tych najmniejszych rozmiarów wyrasta. Dopiero przy rozmiarze 74 jakby zwalnia ;)

Dziewczyny

Jaki rozmiar kupujecie? 56 czy 62? Kombinezonik mysle zeby kupic na 62, jak myslicie?

Jak narazie mam na rozmiar 62
takie cudo i jeden bodziak. Udało nam sie z mama kupic 2 bodziaki za 5 zl. jeden kremowy, a drugi rózowy, jak nie bedzie dziewczynka to rózowy dam kolezance:)

Fajne te wasze zakupki :)

ja narazie z wielkim bolem ale sie wstrzymuje i nawet staram sie w skepach na dzily dzieciece nie patzec bo wiem ze jak zaczne to bedzie ciezko skonczyc a po za tym nie chce narazie zwiekszac liczby rzeczy przed przeprowadzka zwlaszcza ze i tak kasa narazie idzie cala na oplaty zwiazane z kredytem :(

Agacinka gratuluje zakupów. Naprawde ci sie udało, widać ze sa w swietnym stanie i taka ilość za grosze.

Ja ciuszków nie kupuje bo mam wśród znajomych młodych rodziców chłopaków i dziewczynek i sami zaoferowali już ze skompletują dla nas ubranka :) Choć jakis czas temu trafiłam na promocje maluśkich adidasków i się skusiłam :)

Mam już kupioną wanienke ze stelażem do kąpieli (40 zeta) a wczoraj trafiłam na łóżeczko + materac za 200 zeta (stargowałam z 300 :) łóżeczko ma 140 / 70 i rozkłada się na tapczanik.

4070783_1_644x461_lozeczko-tapczanik-zdjecia.jpg

Wybrałam już model wózka, ale tylko awaryjnie bo chce odkupić od znajomych ale czekam jaką cenę mi podadzą. Także wszystko pod kontrolą i tylko czekać na bąbelka pozostało :)

Fajne te wasze zakupki :)

ja narazie z wielkim bolem ale sie wstrzymuje i nawet staram sie w skepach na dzily dzieciece nie patzec bo wiem ze jak zaczne to bedzie ciezko skonczyc a po za tym nie chce narazie zwiekszac liczby rzeczy przed przeprowadzka zwlaszcza ze i tak kasa narazie idzie cala na oplaty zwiazane z kredytem :(

Wiesz co , ja na twoim miejscu powisialabym se troche na allegro, zwlaszcza jak z kasa średnio, bo zdarzaja sie super okazję, a one bywają rozłożone w czasie. Potem jak będziesz chciała naraz coś kupić to możesz akurat na okazje nie trafić ;) a tak ziarno do ziarnka..

ogladam ogladam :)

ale narazie mnie az tak nie przypila bo i tak juz 2 torby ubranek mam od kolezanki
tylko wiadomo ze i tak jakies rzeczy sie kupi bo to nie sposob sie opanowac jak takie sliczne rzeczy sie widzi :)

ja narazie zakupiłam skarpetusie (8 par za 2euro), 2xbody do których dostałam gratis czapeczke bawełniana i jeszcze jedna pare skarpetek:-) (za 1,5 euro) i wczoraj przyszedł kombinezon ( 7euro). spróbuje wam pokazac zdiecia ale nie wiem czy nie sa za małe

Załączniki

• 2306597203116464_1.jpg
    2306597203116464_1.jpg
    1,9 KB · Wyświetleń: 132
  • wbuomo.jpg
    wbuomo.jpg
    61,2 KB · Wyświetleń: 71
reklama
tu wiecej zdiec:-)

Załączniki

• 2ag81sl.jpg
    2ag81sl.jpg