reklama

Luty 2012

hej dziewczynki

mam problem :-( moj maly dzis mial tak ciezka noc! tak go bolal brzuszek non stop masowanie a on nawet podczas jedzenia sie prezy i wygina! jak poszedl bak lub kupa to chwila spokoju a potem znow to samo! ja dzis juz sily nie mam! ,yslicie ze to cos powaznego? powinnam do lekarza dzwonic lub poloznej?

prosze pomozcie :-(

reklama
Flower - a pdajesz mu jakieś kropelki na te bóle brzuszka.My kolek nie mamy ale jak widzę że mały się pręży i wygina to podaję mu wtedy Delicol bo pewnie go brzuszek boli albo "bączka" nie może puścić.

ja sobie nie wyobrazam spac osobno - jezeli dziecko ma kolki, jest chore itp - przy tym płacze pół nocy to rozumiem że można pracującemu ojcu udogodnić spanie w innym pokoju, ale jak dziecko spi normalnie i budzi się jak każde inne niemowlę na pieluchę i jedzenie w nocy to dlaczego ojciec miałby się nie wyspać, jak karmi się piersią to w nocy i tak rola ojca to max zmiana pieluchy, choć jak nie ma kupy to ja nawet pieluchy bym nie zmieniła, tylko dała pierś i spała dalej. swoja drogą moim zdaniem takie rozdzielenie źle wpływa na stosunki miedzy dwoma partnerami

Flower nie wiem czy ci pomogę ale spróbuje jeśli karmisz piersią to ty pij herbate z kopru włoskiego a jeśli karmisz mm to taką herbatke mozesz podawać dzidzi,ja podejrzewam ze to gazy sie uzbierały i temu tak krzyczy a moze i tez zaczeły się kolki spróbuj jakiś kropli ekspumisan,bobotik itp dziewczyny jeszcze doradzą co podawają dzidzi swojej szczerze to jak są kolki to ulżysz dzidzi na chwile a może i całkiem mojej małej mało co po maga i dyndam na rekach co chwile jak ma kolkę trzymam kciuki zeby to tylko brzeszek był jednorazowy.

Hejka.

Dzięki kochane za rady i podpowiedzi.Muszę się wreszcie jakoś ogarnąć z tym spaniem i zorganizować to wszystko, bo za długo to trwa i wygląda niestety tak jak wygląda...I macie rację że takie spanie oddzielnie z emem nie za ciekawie wpływa na stosunki damsko-męskie.
Dzisiaj spróbuje na noc uśpić małego w łóżeczku.Oby się udało.Nie poddam się.

U nas Mała chyba kupki nie moze zrobic pręży sie i stęka. A jak zaczyna płakać to płacze tak,że ja mam ochote płakać. Dałam jej herbatki koperkowej i trochę przysypia właśnie.
Mam nadzieje, że to pomoże.

Witajcie
Cyśka my też śpimy razem M czasem się przebudzi zwłaszcza, gdy ja nie słyszę płaczu małej i wtedy mi ją podaje, ale generalnie to nie wybudzamy się za bardzo. Szybkie karmienie, przewijanie i lulu dalej. Tylko po pierwszym nocnym karmieniu, czyli tak od ok 3 mała jest już z nami w łóżku, bo wtedy śpi spokojniej:tak:
Flower ja myślę, że to brzuszek, próbuj wszystkiego
Kochane, któraś pisała o planowanych wakacjach w Chorawcji lub Czarnogórze tylko nie pamiętam kto:zawstydzona/y:Mam pytanie dotyczące kwater, co polecacie

No i powiedziałam mojemu m że od dzisiaj zmiana planów i przenosimy się z małym do taty i że bedziemy spać już wszyscy w jednym pokoju.I CO??? był bardzo niezadowolony z tego i od słowa do słowa doszło do kłótni bo poruszyłam jeszcze w związku z tym kilka innych tematów... pojechał do pracy mega wściekły a ja siedze i rycze...zaczynam mieć dosyć...

reklama
My śpimy razem w trójkę, Synek w swoim pokoju a ok. 7-8miesiąca planuję przenieść Małą do pokoju Danielka.
Ja nie przewijam w nocy bo kupy nie ma, 2 razy się tylko zdarzyła. Za to rano pampersem można zabić taki jest ciężki.
Karmię i odkładam, więc rola męża tu żadna. Aczkolwiek jak Daniel był mały to w weekendy robiłam tak, że odciągałam mleko na noc i mąż karmił :-) teraz tak nie ma bo w weekendy on z rana zajmuje się Danielem a mi daje pospać dłużej z Córką. Bo mój Syn to między 6-7 robi pobudkę codziennie... więc ja mimo iż wstaję w nocy do Małej to przed 7 w tygodniu już jestem na nogach. Ale wiecie i tak się cieszę, bo miał okres że rozpoczynaliśmy dzień o 5 :baffled:
Munie- ja też jestem uzależniona od endo :)

Jakie kropelki są najlepsze na gazy? mojej czasem coś dolega i chcę jakieś kupić ale tyle tego że może Wy mi coś polecicie, przy Synu miałam esputicon.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry