reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Luty 2012

Czesc Dziewuszki!
Nie bylo mnie pare dni bo oczywiscie znowu problemy z pracownikami. Moja pracownica ciagle chora i w piatek musialm wziasc dzieciaki i zesmy obydwoje sprzatali domki razem z dziecmi. Wczoraj tez na 2 domki pojechalam ale juz sama.
Dzisiaj padam bo jednak z formy wypadlam.
Misiek OK, zabki u nas tez ida. Na szczescie w nocy ladnie spi tylko w dzien marudek, goraczka i kupki.

reklama
Antila łączę się w bólu, bo my też już 3 raz od urodzenia chorzy i tym razem się skończyło antybiotykiem :wściekła/y:. Szymon wszystko zbiera od Barta i już słabo mi się robi na myśl o wrześniu, bo Bart idzie do przedszkola. Będzie armagedon pewnie całą jesień:-(. Zdrówka dużo dla dziewczynek !!

hej, odpowiadam zbiorczo: z nianią umówiliśmy się na 7 zł/h, w Rz. stawki zaczynają się od 6, my będziemy potrzebować ok 110 godzin miesięcznie (ok 800zł), czyli niecały etat bo m co drugi tydzień ma drugą zmianę,
my żłobka nie dostaliśmy, dobrze będzie jak za rok się uda,
także moja pensja pójdzie na niańkę i ratę kredytu na mieszkanie, właśnie ze względu na ten kredyt nie pójdę na wychowawczy, do pracy wracam 20.09., a przyzwyczajanie do niańki zaczniemy jakiś tydzień wcześniej, ale jeszcze muszę to przemyśleć, my też cycowe, ale wtedy już chyba przejdziemy na mm,
w pracy wrócę na to samo stanowisko a do tego koleżanka z którą pracuję niedawno wyszła za mąż i też się pewnie od razu zabierze za robienie dzidziusia i sobie pójdzie i mnie zostawi na placu boju, ale nic to na razie bardziej boję się zostawienia małej beze mnie:-(

u nas waga stoi, ok 6400, do podwojenia zostało jakieś 500,

pytanie do cycowych: nie macie wrażenia pustych cyców? ja wiem, że one mają być miękkie, ale mnie się wydaje, że małej tam niewiele leci, tylko z czego byłyby te dwie kupy dziennie, i darłaby się cały czas gdyby była głodna, a się nie drze, dlatego wytrzymam te 6 miesięcy (mam nadzieję) a potem zobaczymy, ale już się nie będę upierać przy cycu...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, co to może być :-:)-(... takie małe plamki suchej szorstkiej skórki w różnych miejscach. na nogach kilka, na rękach po 1, na pośladkach po 1. po kąpieli i wysmarowaniu kremem zrobiły się bardziej widoczne i przechodzą w kolor czerwony :-( (normalnie nie smarujemy się kremem na ciele, tylko na twarzy, bo młody miał ok skórę). proszku nie zmieniłam, on tylko raz jeden skosztował marchewkę parę dni temu i od tego czasu nic, bo jednak stwierdziłam, że jeszcze nie wprowadzamy. ja sama jem wszystko już od dawna, a w ostatnich dniach w dużych ilościach maliny, borówka amerykańska i nabiał w troszkę większej ilości niż zazwyczaj. kupy normalne, innych objawów brak. najbardziej boję się atopowego zapalenia skóry :-:)-:)-:)-(. we wtorek idę do pediatry z wynikami z krwi, to od razu zapytam i ewentualnie poproszę o skierowanie do alergologa, bo u dermatologa byłam przy okazji mojej wizyty, a młody miał akurat jedną taką plamkę na brzuchu (później znikła, więc już sobie głowy tym nie zawracałam) i lekarka powiedziała, że nic na razie podejrzanego nie widzi (ale wtedy, to była tylko jedna plamka:-(). ech :sorry2:

sprite u nas było to samo tylko w mniejszej ilości, po jednej plamce na nóżkach, nie robiłam nic, samo zeszło, i już nie wróciło... w sumie nie wiem jaka była przyczyna...

kropla wlasnie ja tez juz mam "miękawe"piersi, chyba ze mam 4 godzinną przerwę w karmieniu wtedy twardnieją, ogólnie są miekkie, ale młoda nie płacze, słychać że połyka, po prostu karmienie się unormowało. A nasze małe dzielą tylko 3 dni :D

Ja tez od wrzesnią chcę opiekunkę, narazie na 4 godz, żeby przyzwyczaić się i małą,a potem na pełen etat

Nie tak łatwo wprowadzić mm przy cyckowych dzieciahc, moja z butli nie chce jeśc ani pić, smoka też nie chce, przy synku niania dawała deserki, kaszke łyzeczką, a ja po powrocie do domu pierś. Próbowałaś już dawać mm??

moja ostatnio na brzuchu, wypina pupe do góry, jakby stawala na palcach, tylko nie wie co z klatką i rękoma zrobić :-D i na leżąco podnosi głowę do klatki i n ogi do brzucha, chce się podnieść:-D

oby przeszło, bo choroby skórne u takich maluszków są paskudne :-(, biedne nie rozumieją, że nie można drapać, a swędzi i co mają zrobić :-(. muszę myśleć pozytywnie.

ania_kropla, tak jak pisze monico, laktacja się unormowała. ja też tak mam i nigdy nie zastanawiałam się, czy syn się najada. hmm... jakoś wierzę w lecące z cycków mleko i ten temat mnie nie martwi :-). gdyby okazało się, że jednak wracam do pracy na 1/2 etatu, to wtedy pod moją nieobecność będzie kaszka czy deserek, przed pracą cyc, po pracy cyc no i w nocy też cyc. mam tak zamiar do roku, o ile syn wcześniej sam nie zrezygnuje z piersi. a po roku rozstaniemy się z cycuszkami, bo Tatuś wykupi na nie monopol :rofl2::-)

monico ja to tak optymistycznie napisałam o tym mm, bo póki co, to moja też butelki nie tknie, jak nie załapie to zrobimy tak jak sprite, kaszki, deserki i zupki...

sprite przypomniałam sobie, że kilka razy wykąpałam małą w emoliencie (Emolium dokładnie), i smarowałam oliwką z serii, ale tylko dlatego, że akurat taką miałam...nie wiem, czy akurat to podziałało, ale można spróbować...

Ostatnia edycja:
sprite-kąp przes tydzień w krochmalu..czubata łyżka mąki ziemiaczanej rozpuść w zimnej wodzie dolej 1.5 l wrzątku i wlej do kąpieli. kąp przez tydzień i nie dawaj nic innego do wody...u nas rewelacyjnie zeszło

reklama
sprite nie chcę zabawiać się w lekarza, ale wygląda na sprawy alergiczne, spróbuj tak jak dziewczyny piszą kąpać kilka dni w krochmalu, zobaczysz czy będą efekty, jak nie to w jakimś emoliencie
mojemu synkowiu też kiedyś wyszła taka plamka, smarowałam mascią ale on mial juz 3 latka i zeszło, pozostała po tym biała plamka
sprite ja właśnie też nie myślę o tym czy mam dobre, czy za mało, wiem, że jest i że jest ok, bo mała przybietra, ja chciałabym karmić do max 10 m-ca ale zobaczymy, przerabialam schemat 1,5 roku - 1 rok teraz zobaczymy

układ rano cyc potem póki jest niania - inne pokarmy i dziecko nie jest bardzo zmęczone całym dniem, potem po powrocie cyc i na noc cyc - jest dobrym układem - u mnie się sprawdził a wracałam do pracy jak synek miał 7,5 miesiaca
I daj znać ...

Do góry