reklama

Luty 2012

Dee czyli powrót do starego image z avatarka

ja dzis w kominku nawet rozpaliłam mamy sporo grzybów muszą się wysuszyć by były na zimę cała suszarke prania to obie rzeczy skorzystają i w domku bedzie na noc ciepełko

reklama
A u mnie niestety wyniki wymazu nie są pocieszające, bo jestem nosicielką Streptococcusa agalactiae... podobno 30% kobiet jest nosicielkami, ale u mnie infekcja objawiała się upławami, także zaczynam leczenie i mimo, że w necie można naczytać się strasznych historii ile to dzieci przy porodzie nie umarło, albo ile matek nie dostało sepsy, jestem dobrej myśli, bo u mnie przynajmniej wiadomo, że mam tą bakterię i dopilnuję, żeby i mnie, i dziecko później leczono zgodnie z europejskimi standardami:)

Krisowa do szybkiego kliknięcia

ja teraz włosków nie ruszam zetnę sobie gdzies na Święta Bożego Narodzenia by na poród nie odrosły a teraz w kitka sobie spinam a mam zwykle na krótko

Ta bakteria jest bardzo groźna, podobno na zachodzie wszystkie kobiety w ciąży są na nią badane, same badanie jest bardzo drogie, mnie z antybiogramem kosztowało prawie 60 zł... ale warto wiedzieć, w necie jest bardzo dużo informacji o nosicielstwie, ja o jej istnieniu przed ciążą nawet nie wiedziałam...

ja też najpierw do położnej do gabinetu zważyć się, ciśnienie i zapisać na następną wizytę, a później czekam pod gabinetem lekarza na wizytę
Munie to dobrze, że chociaż masz zdiagnozowane. A robiłaś to badanie na własną rękę, czy lekarz Ci zlecił?

Hej Kobitki,

Pisałam tu jakis czas temu, a potem sie opusciłam w pisaniu, pewnie mnie nie pamietacie:-( ale mam nadzieje, ze miło znowu przyjmiecie.
Gratuluje kolejnym lutowym mamusiom:-)
Jak to jest z ciśnieniem w ciązy, bo ja chyba zaczełam reagowac na jego zmianę ...wczoraj miałam 150/110, bo 2 godzinnej drzemce spadło do 120/90...boje sie ze mogło to zaszkodzic malenstwu... w poniedziałek ide do gina to mu o tym powiem.
Jak myslicie w poniedziałek bede juz prawie w 16 tygodniu... dowiem sie co nosze pod sercem czy jeszcze za wcześnie?

Czy są w śród lutówek mamy ze śląska:)

dee
- jak to jest z tym farbowaniem włosków...moze byc normalna farba czy musi byc farba bez amoniaku

Zajrze do was poźniej ... wracam do pracki... pozdrawiam

reklama
Witam nowe mamy.
Mmona2 ja jestem ze Sląska :-) I chciałabym miec takie ciśnienie jak Ty. U mnie najwyżej 100/60 i to po kawie, więc chodze śnięta, a tu tyle na głowie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry