reklama

Luty 2012

witam dziewczyny!!

dawno mnie tu nie było i chyba nie uda mi się Was nadrobić- uroki iPlusa ;/

przeziębiłam sobie nerki i w poniedziałek wróciłam ze szpitala. przed ciążą często miałam problemy z infekcjami i teraz znów się odezwało, ale podobno już dobrze. nie miałam żadnych antybiotyków, jedynie nospa i jakieś ziołowe tabletki oraz wygrzewanie. żałuję trochę, że nie wypytałam lekarzy o wiele spraw, ale oni ciągle zajęci się wydawali, a ja chyba w zbyt wielkim stresie byłam, jak już chciałam zadać pytanie. no i przemilczałam cały czas.

mam nadzieję, że Wy nie macie żadnych problemów ze zdrowiem, czego bardzo Wam życzę.

w międzyczasie podczas pobytu w szpitalu wykonałam kilka telefonów. chciałam zmienić gina, ale to nie takie łatwe. chcę koniecznie, żeby ciążę prowadził gin ze szpitala, w którym będę rodziła. w mojej okolicy jest takich dwoje- moja gin i gin w kłodzku, który przyjmuje raz w tygodniu i tylko na kasę chorych, ale jedynie 10 osób i niesamowicie ciężko się do niego dostać. prywatny gabinet ma już przy szpitalu, a to dla mnie za daleko, bo autobusem musiałabym tłuc się pół dnia, a samochód nie zawsze mam pod ręką, bo mąż do pracy dojeżdża. we wtorek mam umówioną wizytę u tej samej strasznej baby, ale tym razem mąż będzie ze mną. chcę aby wszedł od razu i nie będę się pytała czy może, a jak ona łaskawie będzie chciała mnie zbadać na fotelu, to mężowi każę zostać. bez majtek mnie już widział i przy porodzie też będzie, więc nie powinna mieć obiekcji. i chyba już u niej zostanę, a jedynie będę chodziła jeszcze od czasu do czasu w razie wątpliwości do innego ginekologa na konsultacje.

cyśka ja rozmawiałam z ginekologiem, u którego będę miała USG 4D. powiedział, żebym przyszła po 22 tygodniu. już nie mogę się doczekać. myślałam, że wcześniej będzie.

Edyta_ gdzie mogę znaleźć przepis na ciasto z coca-colą?? pierwszy raz o takim słyszę i chętnie bym spróbowała, ale z moim internetem nie prędko przewertuję całe forum. byłabym wdzięczna, jakby ktoś przesłał mi w wiadomości prywatnej.

pozdrawiam wszystkie lutowe mamusie :)

reklama
mama Niki chcesz zapisać dziecko dopiero teraz do przedszkola? Na ten rok? Z reguły takie zapisy odbywają sie w marcu/kwietniu i naprawdę jest problem zeby dziecko się dostało. Chyba że w Twojej okolicy mało dzieciaczków jest.
dariałapka mnie też boli podbrzusze prawie od 2 miesięcy i nie pamiętam tego z pierwszej ciąży- może już faktycznie wiek nie ten :-)

cyśka ja będę 3D robiła dokładnie za tydzień z czwartek (19 tydz) chcę żeby wszystko dzieciątko miało pomierzone (tak jak na połówkowym). Słyszałam, że połówkowe najlepiej zrobić między 18 a 22 tyg. A 13 września i tak mam wizytę u swojego gin to on pewnie wtedy mi zrobi połówkowe
a i robię USG w wawie na grenadierów (gin z polecenia) 250 zł z płytką
dariałapka mnie też od jakiegoś tygodnia ciągnie podbrzusze, w nocy to z bólem się przekręcam na drugi bok

eg16
wiek na pewno robi swoje - tak mówi i gin i koleżanki - każda ciążę po 30stce znosiła gorzej. Ale cóż. Tak mi się złożyło że pierwszą córcię urodziłam jak miałam 25 a drugi dzidziuś będzie po 35 urodzinach :). Matko aby tylko mi się na 45 nic nie przydarzyło :)))

mama Niki - nie ma się co łudzić - prawie każde dziecko płacze kiedy idzie do przedszkola,ale to wszystko jest przejściowe, potem same się garną, żeby iść. Moja Nastusia płakała ponad miesiąc - ale to chyba ja cierpiałam bardziej :(

nie wiem czy o tym samym bolu mowimy ale mnie od miesiaca pobolewa na dole na wysokosci jajnikow , jak np. leze na czyms twardym, gwaltownie wykonuje ruchy lub dlugo chodze.pytalam o to ginki czy to nie sa przypadkiem wiezadla macicy i ona powiedziala ze tak, ze one sie rozciagaja.

edyta zrobilam te Twoje ciasto i teraz czekam az wystygnie. nie moge sie doczekac kiedy je sprobuje.moze masz jeszcze jakis ladny przepis, bo ja kiepska jestem w gotowaniu i potrzebuje przepisow takich dla glupkow.

Edyta - tez ostatnio miałam problem ze snem, zasnełam chyba po 1 w nocy...co u mnie było niespotykane... to mzoe przez ta pogode.
Planuje upiec to ciasto z coca-colą, ale to jak zjemy kołocz weselny co dostalismy od kuzynki

dariałapka
- czasami mam skurcz jak wstane... lekarz kazał brac magnez i przypadku skurczów nospe, w I trymestrze miałam nawet do 6 w ciagu jednego dnia, teraz to sporadycznie......... miałam dzisiaj rano własnie taki skurcz a wczesniej gdzies 2 tygodnie temu.

kacha10- ja mam prost przepis na ciasto z budyniem... jakby ci odpowiadało...to było moje pierwsze ciasto co upiekłam...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry