galwaygirl musze Cie zmartwić ale masz stare informacje dodatek na dziecko to jest teraz 140Euro a nie 160,a max. macierzynski 260 a nie 280Euro. Co do becikowego w Polce według polskiego prawa nalezy sie ono każdej obywatelce ale musisz spełniać warunki różne miedzy innymi ciąza musi być prowadzona w Polsce czyli conajmniej 3 wizyty musisz odbyć u lekarza w Polsce z czego pierwsza do chyba 12 tg, no i nie wiem czy warunkiem nie jest tez porod w Polsce...
Isia, magdabb ja też mam takie bóle ale to już kilka dobrych tygodni czuje to szczególnie rano jak wstaje z łózka po odpoczynku czy w pracy po dłuższym siedzeniu, jak rozchodze to jest lepiej... ale chyba się już do tego przyzwyczaiłam jak to by było normalne ;-)
Isia, magdabb ja też mam takie bóle ale to już kilka dobrych tygodni czuje to szczególnie rano jak wstaje z łózka po odpoczynku czy w pracy po dłuższym siedzeniu, jak rozchodze to jest lepiej... ale chyba się już do tego przyzwyczaiłam jak to by było normalne ;-)
nie wyrabial na zakretach on myslal ze ja rodze jak mi juz przesylo to sie usmialam jak on lecial taki zaspany mowie wam ubaw ale spisal sie teraz wiem ze w razie naglej interwecji jest czujny:-)a wy kochane macie takie skurcze mi sie przytrafilo pierwszy raz wyczytalam ze kobiety w ciazy tak maja ale bol okropny
teściowa mi nagromadziła dla mojego synka ciuszki. Niby ok, prawda? Ale różowe w sporej części
Stracha miałam, a jakże. Ale przywiozłam sobie chłopa z lotniska :-) w pakiecie ze szwagrem i 2 kolegami. I znowu mam przykład, że mój chłop ma ciągle kaca moralnego
dojechaliśmy do domu, a potem w drogę do teściów. I dopiero wtedy Mój mi powiedział, że jak ich wiozłam, to zrobiłam podczas jazdy dwa błędy, ale nie chciał mi od razu zwracać uwagi, żeby mnie nie zestresować. (*wyjaśniam - sytuacja nie była niebezpieczna, po długiej przerwie od jazdy mam problem z jazdą po rondzie i pomyliłam sposób jazdy na rondzie, coś zmiana pasów czy jak. Nikomu tym razem nie zajechałam drogi, bo nikt akurat za mną nie jechał uff
fajnie, że już wrócił tej Anglii 
Mam troszkę ciuszków i też zamówiłam łóżeczko,wózek w sumie też ale jeszcze u siostry.