reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Luty 2012

hej kochane:-)

już jestem jednak tęsknota za Wami silniejsza :tak:moje samopoczucie i nasrtój już lepszy,jeszcze tylko jutrzejszy dzień przeżyć i dalej do przodu.

Kitek-no to faktycznie te wyniki mogły by być lepsze no ale co zrobisz ,z tym kabinowaniem to problem ale jest allegro wieć ok idzie wszystko dostać,moja też w tym tygodniu miała mieć jasełka w przedszkolu ale ją ominą bo nadal chora.

wczoraj byliśmy z małą prywatnie na kontroli a okazało się że nabyła nową infekcje a najlepsze że była 2 tyg w domku i niegdzie nie wychodziłyśmy także jedynie ktoś kto nas odwiedzał w domku musiał poczęstować Niki infekcją.Lekarz stwierdził że te same objawy co ostatnio ,kaszel nosek zatkany i na gardełku czop śluzowy a kaszle bo wszystko jej zcieka kazał dużo na dwór wychodzić i zalecił wizyte u dobrego laryngologa bo chciał by jeszcze ażebyśmy u niego skonsultowali co dalej bo byc może miec przerośnięty 3ci migdałek choć tego nie widać jak się zerka na gardło,jednak objawy -kaszel ciągłe oddychanie zatkany nos wskazywały by na to.Także dziś jedziemy do dobrego otolaryngologa więc zobaczymy co on powie.Kto wie może Niki ma po mnie predyspozycje bo ja jako maluch miałam usunięte 3cie migdały ,wieczne anginy no i nawet w tym roku usuwałam ostatnie migdały .No o 16 jedziemy także bede wiedziec co jest grane.Kurcze a jak nazłosc pracownik ema się rozłożył i bedzie m musiał zamknąć warsztat szybko bo ja nie czuje się na siłach ażeby sama za kółkiem z Niki jechać,zabardzo mnie mały uciska wiec boje się prowadzic bo źle mi się siedzi za kółkiem.Jutro też kłópot bo Tomek musi być z Niki bo ja na pogrzeb musze także jak pracownik nie przyjdzie jutro do pracy to warsztat bedzie musiał być zamknięty no chyba że ewentualnie teściu pójdzie na warsztat no zobaczymy.

Zaraz coś wszamam i lece z małą na spacerek a potem ją położe i cośik ugotuje chyba mielone a potem między czasie ogarnianie domku.

Miłego dziona dziewczynki i raz jeszcze bardzo dziękuje za słowa wsparcia i otuchy!!!!jak dobrze wiedzieć że jesteście i można na Was liczyć:tak:Dzieuje kochane jesteście!zerkne tu wieczorkiem

reklama
Witam.
U nas dzisiaj szaro buro i leje..:no: najchetniej z chaty bym niewychodziła a tu musze pojechac do gin na wizytę poszpitalną, miałam jechac w czwartek ale idzie juz na urlop do świąt.Do tego mam mega przeziębienie oczy mi łzawia i chyba poszło mi na zatoki:no::wściekła/y:
KITEK mi tez hemoglobina spadła drastycznie jeszcze 2 tyg temu miałam 10.7 a w szpitalu już 9.4:szok: biorę zelazo mimo ze w zestawie witamin które mam jest 100% Czas około 30 tyg jest właśnie ryzykiem anemii w poprzedniej ciąży tez tak miałam.Przez tą anemię czuje się okropnie jestem osłabiona mam kołatania serca i apetyt mniejszy.
Sorry że Was niedoczytam wstecz bo zaraz spadam do gin.

Mama Niki duzo zdrowka dla Malej!!!!!

Ja w tym tyg tez ide wyniki robic i mam nadzieje ze beda ok!

Co do zakupow swiatecznych to wczoraj przyszla juz gra dla mojego m! Z jego strony robimy zrzute i tesciowa z ema siostra cos pokupuja! Nie bardzo mi sie to podoba ale przynajmniej odchodzi mi kombinowanie i wymyslanie co dla kogo a troche osob z tej strony jest! Tylko dzieciom cos i tak kupie bo jakos nie wyobrazam soebie ze dostaja jeden prezent i juz!
No i jeszcze mojej rodzince musze i tu tez zawszze mam problem! Znow poprosze mame co by Tacie cos wybrala do ubrania, siostra z facetem ma sie zastanowic a mamie pewnie z bizuteri cos bo tego nigdy za duzo :tak:

a tak po za tym tak podgladam dziewczyny ze stycznia bo to w sumie tak blisko nas ten termin i chyba pierwsza styczniowka dzis urodzi!! Szok ze to juz tak blisko jest!!!!

dzien dobry :)
sniadanie zjedzone ( ostatnio cos mi ogorki kiszone smakuja;) ... jakas zmeczona chodze ostatnio, najchetniej to bym wogole nie gotowala itp trzeba sie zebrac w sobie i wziasc za robote w domu, bo pozniej wizyta u lekarza i ostanie usg prenatalne ( nie wiem czy tak to sie w polsce nazywa), mierzenie dziecka i sprawdzanie czy wszystko prawidlowo sie rozwija. mam lekkiego stresa:p
swieta juz coraz blizej a ja jeszcze nie nie zrobilam.. jutro juz napewno musze sie zabrac za pierogi bo sie nie wyrobie:/
trzymajcie kciuki za wizyte:))) milego dnia

Witam
Dziś miałam pobudkę o 6 mały się obudził i nie dał mi spać bo strasznie się wiercił :tak:
Dziś lepiej się czuję bo wczoraj to cały dzień przeleżałam.Ogarnę troszkę mieszanko i polecę na jakieś zakupki.
Mama Niki zdrówka dla małej
Dziewczynki co maja dziś wizytę u gina trzymam kciuki żeby było wszystko OK
Później zajrzę.Pa pa

Witam dziewczynki, nocka spokojna, wedlug porannego siusiu moge zegarek nastawiac:-) 5:30.
Oczywiscie dzien bez stróżów prawa dniem zmarnowanym, znowu do tego samego sasiada co w nocy, teraz straz miejska, ktos zlozyl skarge na luzno puszczanego psa.Echh.
Jak mieszkal ten wczesniejszy to wizyty policji mialam srednio raz na tydzien, zawsze do mnie bo tylko ja mam numer mieszkania na drzwiach.
Wogole mamy dziwnie ten blok zrobiony, na pietrze 3 mieszkania ale 2 pary drzwi, ja mam od razu z korytarza a oni maja wspolne drzwi przedsionek i wejscia do swoich mieszkan.Wiec wszyscy sie gubia.
Mama Niki- zdrowka dla malej.
Dla dziewczyn rowniez duzo zdrowka, wiem jak to meczy :tak:
Jeszcze sie troszk poobijam, potem zabiore sie za obiadek i prasowanie.Jak m wroci z racy to wywozi rogowke a potem posprzata.Juz sie doczekac nie moge nowej sofy, ale na zamowieniu jest 15 stycznia wiec gdzie tam jeszcze :-(

laski nie chorować mi tutaj! mnie troszkę gardło rozbolało wczoraj, ale zakupiłam sobie tantum verde do ssania i odpukać nic nie boli na razie:) także zdrówka dla Was i Waszych dzieciaków ! ja jeszcze przed ciążą wypróbowałam sposób, że w zimie piłam szklankę soku wyciśniętego na świeżo z pomarańczy, tak przez tydzień po jednej szklance na dobę, potem parę dni przerwy i od nowa, i kiedyś niemal całą zimę przetrwałam ;)

zaliczyłam dziś chyba jedną z ostatnich, jeśli nie ostatnią wizytę w ciucheksie ;p już nie daję rady tak buszować, już mi ręce mdleją od wertowania wieszaków ;)

zakończyłam też leczenie u stomatologa do końca ciąży:) zakończyło się usunięciem kamienia na zębach, ale to nie był najlepszy pomysł, bo te "odkamienione" zęby teraz są na maksa wrażliwe:( teraz mam w lecie się pojawić na kontrolę i rtg :)

witam dziewczyny nie wiem co to bylo w dzis w nocy ale mialam dwa skurcze tak silne ze aż sie wystraszylam:szok: przy drugim strasznie napiął mi sie brzuch zjechał na dół i trzymał tak okolo 6 sekunt takie dziwne scisniecie az mnie kosc lonowa dzisiaj boli mialyscie takie cos juz??? co to moze byc???i jakos tak czyje jakby mala caly czas mnie uciskakla do dolu do krocza jutro ide do gina powiedziec mu o tym???Pozdrawiam i zycze milego dnia:)

Suzi86 tantum Verde ponoć tylko uśmierza ból ale nie leczy. Wiem że dobre jest Homeogene o ile ktoś wierzy w homeopatię.No i niezawodne mleko z miodkiem - byle nie za gorące.
Mi stomatolog kamienia nie czysściła bo mam za wrażliwe dziąsła i zaraz krwawią, więc nastepna wizyta dopiero na wiosnę.

natalia ginowi powiedz koniecznie. To mogą być skurcze przepowiadające. Jak najbardziej normalne, ale teraz powinnaś być pod bardziej stałą kontrolą

reklama
Do góry