reklama

Luty 2012

Czesc

Właśnie skończyłam urodzinowy tort dla Poli. Wszyscy obchodzą 30 rocznicę stanu wojennego a my 3 urodziny :) I pomyslec ze trzy lata temu męczyłam sie na porodówce a za jakies 15 mies znowu będę.
No nic idę zapakować prezent, taki typowy dla malej dziewczynki czyli wieeeeeeelki garaż ;)

Robimy małe rodzinne party jak wróci z przedszkola.

reklama
Cześć mamunie
Ale się dziś okropnie czuje.Wstałam rano ogarnełam mieszkanko zjadłam śniadanie i czułam się taka zmęczona jakbym z tonę ziemniaków przewaliła...a to do mnie zupełnie nie podobne.Potem usiadłam trochę do laptopa podczytać co piszecie i zrobiło mi się strasznie słabo.Nie mogłam oddychać i było mi strasznie duszno.Normalnie jakby mi ktoś na klatkę piersiową usiadł.Aż się przestraszyłam bo nikogo w domu nie było.Ale położyłam się szybciutko i trochę przeszło.
Też tak macie??? Nie mam pojęcia co to mogło być.Ech...

Cyśka, ja często tak mam kochana, teraz jest u mnie dziecię znajomych na dwie godzinki zostawili, dałam jej zupkę i spać położyłam, nie mogłam jej nawet "aaa, kotki dwa" zaśpiewać bo tchu traciłam, czujecie? taka krótka kołysanka heh ale to chyba normalne w ciąży ;)

Digitalis myślałam, że jakieś lecznicze to:/ no póki co nic nie boli, jak zacznie to kupię to co Ty poleciłaś:)

Cyśka, Suzi u mnie to samo, nawet mówiąc mam zadyszkę, nie wspomnę już o jakimś wysiłku, bo wtedy to masakra!
A teraz zbieram się powoli do gina, trzymajcie kciuki!

A i MamaNiki dużo zdrówka dla córci, aż żal małej, że non stop coś łapie!

dziewczyny..te zasłabnięcia i duszności z rana..to objaw niedokrwistości anemii..ja też tak mam i czytałam, że w tym okresie dziecko bardzo przybiera na wadze a co za tym idzie zabiera..i nam..krwi jest więc, ale rozrzedzona jak ktoś tu wspomniał..i stąd objawy takie . Trzeba robić wszystko wolniej.

Mitra..najlepszego dla córci..oby była zdrowa

Mama niki...a testy alergiczne robiliście...antybiogram? poza tym na zabieg z migdałkami poczekałabym...poczytaj jak znjadziesz chwilę..zresztą laryngolog Ci opowie o tym. Hartuj małą..i zastanów się nad zmianą..leczenia..albo eliminacją z diety produktów alergennych .chodzisz prywatnie...lekarz już powinien zastanowić się....nad tym..powodzenia i cierpliwości.

Mitra -to wszystkiego najlepszego dla małej solenizantki:tak:sto lat!!!!my 3cie urodzinki Nicol będziemy świętować 3maja:-)też dzień porodu pamiętam jak dziś,najlepsze że niiedziela 3maj śięto -długi weekend a ja na porodówce zamiast odpoczywać .Wszyscy się śmieją że ciekawe czy się okaże leniuch bo niedość że w niedziele to jeszcze w święto się urodziła:-)Fajnie to przyjemny dzień Was czeka:-)a Pola będzie wniebowzięta-taka niespodzianka w domku:tak:

Cyśka-ja już ostatnio od dłuższego czasu tak mam przeważnie wieczorem jak się położe to czuje tak jakby mi ktoś na klatke usiadł -cieżko się wtedy oddycha troszke mnie też to niepokoi.Chyba jak już u nas w domku się wszystko uspokoi to się umówie na 4d bo chciałąbym jeszcze raz Wiktorka zobaczyć jak teraz jest większy pozatym zaczerpnąć tak z ciekawości opini innego lekarza.Ja w niedziele miałąm pietra bo wymiotowałam i bardzo źle się czułam a raczej w ciąży nie wymiotuje.Myśle że chyba poprostu nerwy i ostatnie przeżycia przez to miałam tak złe samopoczucie.

Obiadek się kończy robić zjemy z emem,mała obudze i będziemy się zbierać do lekarza.

beti beti-lekarz jak narazie mówi że nie myśłałby że to alergia zobaczymy co powie otolaryngolog dziś,wczorajszy nam mówi że migdałki nie są przerośnięte ale objawy typowo są takie jak przy po większonych migdałków także chce wiedziec co powie otolaryngolog i wtedy bedziemy mysłeć dalej.Kazał też zrobić badania na pasożyty a pełną opcje badań może nam zrobić po nowym roku tyle że musiałabym z małą zostać na 2 dni w szpitalu ,ale to już takie opbszerne łącznie z testami na alergie.Także kto wie zobaczymy co dziś nam powiedzą potem zadzwonie do tamtego doktora i zobaczymy co nasz powie.

kurcze święta tuż tuż a ja jeszcze też żadnych przygotowań ,zresztą jak kocham świeta tak jakoś w tym roku mnie nie cieszą,rok się kończy nie zafajnie,teściowej w domku też brak a w takie dni jak swięta to najbardziej smutno jak już któregoś z domowników nie ma.Pozatym siły na przygotowania świąteczne i sprzątanie brak,może w piątek uda mi się ciasteczka popeic no zobaczymy.W niedziele też mam gości przyjezdnych wieć musze obiad przygotować i jakieś jedzenie więc będzie co robić. Wigilie spędzimy u nas w domku albo u moich rodziców zobaczymy czas pokaże czy moja mama dostanie wolny dzień.Kurcze tak bym ema zagoniła ązeby w niedziele ubrał choinke nawet Nicol mogła by mu pomagać bo wszystko mamy plastikowe także nic by się nie stłukło;-)No ale że goscie będą to nie da rady nic zrobić.Nicol całą ucieszona bo przyjedzie dziewczynka -jej dalsza kuzynka no i druga 4 miesięczna ja też już sie takiej maej słodzinki doczekać nie moge.

Nic zmykam się ubrać i ogarnąć .

Dzięki kochane za miłe słowa mam nadzieje że dziś lekarz nam wyjasni skąd przyczyna tych nawrotów infekcji młodej,napisze wieczorkiem co nam powiedział ,tymczasem-miłego popołudnia

Ostatnia edycja:
No Dziewczynki chyba już czas zwolnić i dać się wykazać mężom w sprzątaniu a zresztą jak nie będzie posprzątane to też nic się nie stanie. Nie chcecie chyba wylądować w szpitalu na święta. Ja w sumie też miałam te zadyszki i hemoglobina za niska mimo że od lipca biorę suplement z żelazem włącznie ale odkąd biorę dodatkowe żelazo na czczo pół godziny przed jedzeniem minimum to jakoś lepiej, choć w nocy słabo śpię no i nad ranem muszę nadrobić. Po ile tego żelaza łykacie?
Dziś u nas cudna pogoda, lało poziomo, wieje że łeb urywa, później świeciło słońce no i 2x padał grad wielkości grochu, a w centrum Mąż mówił, że 10sec padał śnieg. Do koloru do wyboru. No i przez tę pogodę spałam rano 3h.
Mitra wszystkiego najlepszego dla Poli zdrówka i cierpliwości po przybyciu rodzeństwa.
MamaNiki zdrówka dla Nikoli, miejmy nadzieję że wkrótce wyrośnie z tego.

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc Dziewuszki!
Zaczynam nowy trend. Mialysmy pomidory, sledzie, krupnik a mnie teraz tak potwornie wzielo na cytrusy!
Codziennie wypijam milion herbat z podwojna dawka cytryny, zezarlam SAMA (no z dzidziem) cala siate mandarynek, sasiad przyniosl pomarancze to jak sie rzucilam to 3 na raz, sok pomaranczowy wypijam hektolitrami. No szok!
Ja sie wczoraj tez troche zestresowalam, szukalam poczty 2h! Najpierw pol godziny jezdzilam wte i we wte po ulicy gdzie sprawdzilam na mapie (M mial gpsa) i ni hoho nie bylo poczty. W miejscu gdzie powinna byc byl taki maly urzad miasta, w koncu weszlam tam i pytam sie, ze mi mapa pokazuje, ze tu jest poczta. A babka no jest. No to super 30 miedzynarodowych znaczkow poprosze a tam kurcze tylko zwykle sprzedawali i to takie male cus bylo.
Wytlumaczyla mi babka gdzie jest najblizsza poczta, na szczescie otwarta do 18:30 bo juz sie ciemno zrobilo, ja bez gpsa, nigdy tam nie bylam i znowu w kolko jezdzilam.
Ale kartki na swieta wyslane.
A pozniej skoczylam jeszcze do sklepu po pare rzezcy i jak odchodzilam od kasy pytalam sie laski czy mam 2 torby. Tak masz 2 torby.
Przyjezdzam do domu, dzieciaki chca myc zeby na noc a tu nie ma pasty do zebow. No calej reklamowki z chemia mi nie dala.
Tak sie wkurzylam bo zebym nie spytala.
I wiecie co nawet jak na ameryke bylam w szoku.
Wrocilam sie do sklepu, poszlam do obslugi klientka i mowie menagerce, ze zostawilam torbe z chemia i pytalam sie kasjerki i powiedziala tak masz 2 torby itd.
A ona mi na to: masz rachunek?
Mam.
No to idz sobie wez z polki te same rzeczy i przyjdz. A, ze dostrzegla, ze jestem w ciazy to mi poszla pomoc zeby bylo szybciej i normalnie wszystkie rzeczy mi dali! :szok:
Mama Niki zdrowka dla coreczki!
Trzymam kiuki z wszystkie wizyty!
mitra wszystkiego najlepszego dla coreczki!
galwaygirl ja lykam jedna tabletke bo mi tonik juz nawet na skurcze lydek nie pomagal.
W dobrym momencie tez moj mezus ma wolne bo ja bym juz nie mogla teraz robic. Wczoraj wlasny dom i to jedno pietro na razie posprzatalam i jak odkurzalam to wlasnie mi sie w glowie zaczelo krecic. A jak zejde do pralni w piwnicy to normalnie jakbym maraton przebiegla.
OK lece sie pojawic w pracy, dzisiaj jedna z moich ulubionych klientek to podjade.
Milego dnia!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry