• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2012

Dziewczyny, widze, ze nie tylko ja przejmuje sie tak waga mojej ,,malej'' ;-)
Mi tez wroza duze dziecko, ale ginka nie mowila nic o wczesniejszym rozwiazywaniu ciazy. Owszem, powiedziala, ze jak mala urodzi sie w terminie to moze miec 4 kg i wiecej, a jak urodzi sie ok 2 tygodnie przed terminem to bedzie zwyklym 3500g noworodkiem :-D mowila tez, ze jesli dziecko bedzie mialo te 4 kg to mozliwa jest cesarka ale zeby sie nie nastawiala, bo w sumie nie zalezy to od wagi malej ale od mojej budowy. Teraz to ja sama nie wiem, czy wolalbym zeby urodzila sie w terminie ale przez cc, czy 2-3 tygodnie wczesniej ale z przecieztna waga. Bedzie co ma byc :-):-)
Krisowa dobrze, ze wrocilas :-) oszczedzaj sie
zreszta wszystkie mamki musimy sie teraz oszczedzac, przynajmniej do tego 37tc :-)

Isia waga twojego dzieciatka wcale nie taka duza ( tzn. wieksza niz przecietna ale nie wydaje mi sie jakos tak bardzo) moja mala w 30 tc+1 d wazyla 1860 g - sporo, to bylo 2 tygodnie temu, wiec teraz sadze, ze tez bedzie juz dobijac do tej wagi :-D bo ona rosnie jak na drozdzach.
sencilla piekne to Twoje dzieciatko :-)
Digitalis a z jaka waga urodzila sie corcia??

reklama
daissy do szpitala nawet nie pakowałam 56, zwłaszcze że przy samym urodzeniu miał już 68cm więc nawet na 62 sie nie załapał:)

magdabb 2kg to chyba w miarę w normie - trzeba pamiętać że każdy człowiek jest inny, więc dzieci też różne, jakby było za małe to by lekarz Ci powiedział, więc nie martw sie na zapas.

maron córcia dopiero w drodze, ale synuś miał 4780g i wcale mu sie nie spieszyło z wyjściem

za 6 dni dowiem sie jak moja córcia wyrosła, ale ona to chyba z tych mniejszych, bo nawet moich kg jest mniej niż wtedy no i nie biorę Centrum Materny, bo ponoć to zwiększa masę płodu. Jest nawet takie powiedzenie: bierzesz Maternę urodzisz Manna:D

Ostatnia edycja:
ja jutro mam echo wiec prosze o kciuki i wtedy powiem ile wazy, ale mój synuś moze byc maly z racji nadcisnienia
mi ordynator powiedzial ze w moim przypadku 1000-1200 gr dziecko moze wazyc w 31 tc

Daissy-u mnie dokładnie tak samo mogę liczyć tylko na męża,tylko wkurza mnie to,bo ja cały dzień leżę w łóżku i chętnie bym coś porobiła a ten biedny wraca z pracy i jeszcze musi zajmować się domem,ale co zrobić siła wyższa:-)
Krisowa-dobrze że już wróciłaś
Galaway,Sonka,Mama 2006- trzymam kciuki żeby wszystko było ok
Anek M już niewiele nam zostało,damy radę

salernes- no mój też teraz wszystko sam robi, tyle że jak wraca z pracy to musi zajmować się Danielkiem (iść z nim na spacer, dać deserek, pobawić się, wykąpać, nakramić, położyć spać) i jeszcze do tego ma ogarnięcie całego domu. Ale daje chłopak radę ;) jeszcze dobre 6tygodni do 36tc i wtedy już nie będzie trzeba się tak oszczdzać.
Ale udało nam się załatwić nianię dla Danielka, na 3-4h dziennie. Cieszę się bo chociaż chłopak na spacer za dnia pójdzie bo mąż jak z nim idzie po pracy to już ciemno jest.

dziewczyny, pamiętacie Weronikę Mudant? dawno się nie odzywała.

Krisowa ale to napewno bedzie naliczone za 2010 rok??? jak ktos nie pracowal wtedy wcale to z czego by mu naliczyli?? albo jak inna praca z duzo mniejszymi dochodami niz w 2011!

reklama
Dziewczynki,a wczoraj tak się zastanawiałam jaki rozmiar ubranek spakować dla małego do szpitala i nie wiem... A Wy jakie macie zamiar spakować?? W przyszłą środę idziemy na usg to zobaczymy ile ten mój mały "kluseczek" jak na niego mówię waży i mierzy:-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry