• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2012

grzebałam, grzebałam i sie dogrzebałam: moje "maleństwo" w 35tc ważyło 3577g, czyli jak sobie odniosę to do różnych kalkulatorów to w 32tc było na pewno ponad 2600, więc cpokojnie dziewczyny - wszystko dla ludzi;)

Anek M
a myślałam że tylko mnie to tak wkurza. Wszystkie dziewczyny pełne zapału więc nie pisałam, ale też mnie te wszystkie dolegliwości denerwują, to prasowanie, szykowanie, jeszcze święta po drodze, prezenty trzeba popakować - koszmar jakiś. Juz bym chciała dzidzie tulić ale najchętniej żeby ktoś za mnie to wszystko przygotował - może zwyczajny leń jestem, ale robie to wszystko bo muszę, a wcale mi sie nie chcę mimo że dzidzius wyczekiwany...

agulka
są konkretne przepisy które regulują wysokośc macierzyńskiego. Chyba jest to średnia pensja z ostatnich 12 miesięcy. Oczywiście ta na papierze. Nikogo nie obchodzi ile z premii dostajesz:(

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry
Ależ miałam nockę beznadzieją m tak chrapał że myślałam że go zamorduję :wściekła/y:
Trzymam kciuki za nasze dziewczynki trzymajcie się w dwupaku:tak:
kitek81 może nie będzie tak źle z tymi badaniami.Trzymam kciuki

Dziewczyny tak się zastanawiam jak to teraz jest z tym becikowym?? czy ono jest czy nie bo już się w tym pogubiłam??? I jeśli nadal jest to jakie i kiedy dokumenty trzeba mieć i gdzie złożyć?? Kurcze jak ja się w tym wszystkim gubie...

Digitalis- wow, jestem w szoku wagą Twojego Synka! Pewnie ciuszków na 56 to wcale nie zakładał :-D

U mnie porządki świąteczne odpadają ze względu na tą skracającą się szyjkę. Mąż musi robić wszystko sam, ogarnie żeby wizualnie było czysto i tyle. Nie ma co się spinać.

cyśka z tego co się orientowałam, to jeszcze zostaje becikowe, no ale nie wiem tego tak 1000%.U nas papiery trzeba do MOPS-u złożyc (wniosek, akt urodzenia dziecka, zaświadczenie od gin, ze byłaś pod jego opieką, u nas jeszcze ksero dowodów rodziców i oświadczenie że nie było pobierane już becikowe na to dziecko); gdzieniegdzie jest też możliwość złożenia w Urzędzie Gminy. oczywiście piszę o becikowym tym ogólnym dla każdego.

Są jeszcze becikowe dla rodzin ubogich, ale to cały czas się zmienia i becikowe samorządowe, ale nie każdy samorząd je "rozdaje" :no:

ja sprawy becikowego, urzedów zostawiam mezowi.Wygonie go jak bede w szpitalu,zebym sama nie musiala pozniej sie gonic.
Cyska z tego co wiem to becikowe jest nadal, a z dokumentow to wiem ze trzeba miec zaswiadczenie ze do lekarza poszlo sie najpozniej w 10 tyg ciazy.

u nas też w Mopsie składaliśmy wniosek (akt urodzenia dziecka, zaświadczenie od Gina, ksero dowodu rodziców, wypełniony wniosek o becikowe)
Na załatwienie becikowego mamy cały rok od urodzenia się dziecka więc ma co się teraz tym przejmować.

reklama
to nasza w 33tyg wazy 2kg.... i kazdy co tak malo:/ az sie zmartwilam i spojrzalam na kalkulator, niby wszystko oki!
moj w 31 tc 1100 gram wiec co ja mam powiedziec ?>> :)

daissy odpoczywamy, zdarzymy narobic sie na wiosne :) na swieta wielkanocnem, dzieci porzadki bla bla bla, teraz mezowie dzialaja :*

cyśka becikowe jest, dla rodziców ktorych dochod nie przekracza 85 tyś zł rocznie i trzeba miec zaśw od gina o wizytach od max 10 tc

agatulka macierzyński liczony za okres sprzed ciazy, czyli z roku 2010

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry