• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Luty 2012

zaległości mam coraz więcej, ale muszę sobie dziś znów darować, wybaczcie! ale normalnie przeziębienie mnie mocno łapie, tak mnie łamie w kościach, że wzięłam sobie pół apapu, bo z bólu aż mi się płakać chce:-( leże już w łóżku, mam nadzieję, że jutro juz będzie lepiej, bo mam 2 dni wolnego, a nie chcę spedzić ich w łóżku tym bardziej, ze jutro jest zakończenie roku i przedstawienie w przedszkolu!! muszę byc zdrowa !! temp też mam podwyższoną:wściekła/y: zmykam jutro nadgonię zaległości i poodpisuje
trzymajcie się i zdrówka Wam zyczę:-)

ja w zeszłym tygodniu byłam też rozłożona przez przeziębienie... na ból głowy i gorączkę możemy brać paracetamol - mi pomógł... oprócz tego wszystkie domowe sposoby ;) czyli herbatka z miodem i cytryną oraz czosnek :) o dziwo mi najgorszy etap choroby minął w 3 dni i mogłam wracać bez problemu do pracy... teraz jeszcze tylko trochę ze mnie katar schodzi i jeszcze trochę kaszlę, ale nic to ... :) ZDRÓWKA ŻYCZĘ !!

reklama
Anek - a jaką miałaś kwotę na umowie? Pytam bo się kompletnie na tym nie znam. Czy jak np. będę miała 600zł to też mi się należy? Czy jest może jakiś próg - gdzie musi być konkretna kwota?
Niepamiętam dokładnie ale chyba kwota na umowie niema znaczenia.Ale to było 5 lat temu może od tamtego czasu cos sie zmieniło.

Vanillia- ja w poprzedniej ciąży też miałam tyłozgięcie macicy i wszystko było ok. Jakoś ok 4 czy 5 miesiąca macica przybrała dobre położenie. Nic się nie martw!
kitek- syrop PRENALENsobie kup!

cześc dziewczynki! straszne zaległości w czytaniu!niestety mój ginekolog wysłał mnie do szpitala bo się bał tych moich plamień! No ale już zanikły a brałam tylko luteine pod język z pęcherzykiem wszystko ok ładnie rośnie tylko nie mogłam się doprosić innego lekarza o zrobienie bety o której mówił mi gin że odrazu mi zrobią! Dzisiaj jak przyszedł na dyżur to mi zrobił,ale musze jeszcze zostać żeby powtórzyć i jak będzie ładnie przyrastać to w środe do domku!

Mamusia Blaneczki ja przy drugiej ciąży bardzo się bałam o dziecko, bo pierwsza ciążę straciłam. Poszłam do mojego GP i on kazał mi iść do Early Pregnancy Assesment Units (EPAU). Poszłam tam, pomarudziłam im trochę ;-) i zrobili mi usg w szóstym tygodniu, nie było żadnego problemu. Więc gdybyś się naprawdę bardzo martwiła i niepokoiła, to myślę, że możesz zrobić tak samo i jestem prawie pewna, że zrobią Ci usg.
A w ktorym tygodniu stracilas?:-(
to jest jakas klinika?? specjalna kolo szpitalna??:confused::sorry2:
to w tej ciazy bylas na usg juz ? czy w poprzedniej ??

Mamusia Blaneczki - też tak czuję, jakbym miała wszystko tam na dole rozpulchnione.

Ja do lekarza pójdę jak będę w 8 tygodniu i już doczekać się nie mogę :)
Ja tez jakos tak pojde bo bede wtedy w Polsce i prywatnie z lekarzem bede mogla spokojnie pogadac ...:tak::tak:i zrobi mi normalne usg:tak::tak::tak:

Witajcie.

I jak tam u Was dzisiaj samopoczucie? U mnie w miarę...

Wstałam o 7mej bo strasznie mnie brzuch bolał - ale nic po za grubszą sprawą nie było ;) Więc wszystko jest dobrze. Mdłości też się pojawiły, ale napiłam się jogurtu i pomogło.

Któraś z Was pytała się kiedy na ogólnym będzie Nasz wątek - już się pojawił.

dodo - trzymam kciuki za wzrost bety i szybki wypis do domku !!!

kitek - kup sobie syrop na przeziębienie dla kobiet ciężarnych, nie bierz nawet kawałka apapu. To jakby nie było lek. A najlepiej to do lekarz idź. Dużo zdrówka

Jejciu ja już chce poniedziałek i wizytę u lekarza !!!

Daissy, dzięki za info o tym leku, zaraz idę do apteki kupię go sobie:-)
Mama2006 w ciąży można brać leki przeciwbólowe na bazie bazie paracetamolu, czyli apap i paracetamol, oczywiście jak najmniejsze ilości, a lepiej chyba sobie pomóc i lepiej się czuć niż zdychać z przeziębienia, a wiadomo nie tylko jest to lek przeciwbólowy, ale na zbicie gorączki też, a wczoraj miałam podwyższoną temp, dziś jest już o niebo lepiej, chociaż dalej szału nie ma! rano miałam temp 36,1

Witajcie!
Czekam na wynik bety, ale jeszcze nie ma.
Kitek paracetamol można:tak: nie wolno leków zawierających ibuprofen
Dodo oby beta super przyrosła

reklama
Witam się porannie!
Ja dzisiaj pospałam do 8, oczywiście spałabym dłużej gdyby nie mój szalejący Danielek:) Teraz zjadłam śniadanko, zaraz idę wieszać pranie a Mały ucina sobie drzemkę.
W ogóle nie mam apetytu, niby mam na coś ochotę ale jak to zjem to robi mi się niedobrze. W ogóle jak przebieram pampersa Małemu z "grubszą sprawą" to mdłości pojawiają się natychmiast...
Już jutro mam wziytę u gina, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Wiecie co, tak mi się wydaje, że już mi brzuch trochę urósł. Mój N. wczoraj wrócił po 5 dniach z delegacji i też to zauważył! Kurde to dopiero 8tc, jak tak dalej pójdzie to niezły będę miała bebzon :D
kitek- apap można brać, na pewno mniejszym złem jest wzięcie leku niż niewyleczone przeziębienie... bo to wiadomo, różne konsekwencje mogą być. Mi zawsze pomaga gorące mleko z masłem, czosnkiem i miodem. Ohyda ale pomaga:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry