reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Hej Mamuski!

byłam dzis na szopingu- oczywiscie dla Felutka. Bodziaków mu kupiłam, bo mam całą szafę, ale malutkich, i chyba mu juz niewygodnie.

Maly coraz mniej spi, rozgląda sie po domu, zaczał grymasić i krzyczec, zmienia sie i rośnie z dnia na dzien. Tylko dalej chudzinka, to nie jest taki mały grubasek jak wiekszośc niemowlaczków :)

U mnie tez coraz lepiej, tylko brzuch nadal jakis taki mi został i nie spada... Ale zaraz zjem krokiety- może spadnie :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Jak tam dziewczyny Wasze krwawienia? U mnie lekkie brudzenie tylko zostało..A słuchajcie, Wy uzywanie wkładek laktacyjnych nawet ja nie leci Wam mleko? Zastanawiam się czy nie stosować ich w celach higienicznych?
Kurcze dobrze, że póki co mam mleko tak akurat..ani nie cieknie, ani nie mam braków:happy2:
Martuszka- ja mojego chłopczyka też już pomału ubieram w 62, oczywiście nie wszystkich producentów:tak:

A mój synek zaczyna cos tam sobie gaworzyć:-D

poli ja jak tylko pomyślę o karmieniu albo o synu to od razu ze mnie się leje więc wkładki muszę nosić cały czas:eek: nie wspominając o tym że jak karmie jednym cyckiem to z drugiego tryska jak z fontanny, więc gdy karmie do wolnego cycka wkładam muszle laktacyjną żeby trochę oszczędzić na wkładkach i nie musieć ich wymieniać co godzinę:cool2:

mam pytanie kolejne - bylismy u pediatry i maly ma jakies wodniaczki na jajkach - musze mu jajka i siusiaka ukladac do gory w pieluszce( w zwiazku z tym kazdy ciuch mi zasikuje;-)). a pytanie jest takie co to i jak dlugo to trwa?bo z wrazenia nie zapytalam:dry:
my też to mamy i też tak kazali jajka układać i efekt był taki sam jak u was:eek: ale położna w szpitalu powiedziała że jak się będzie zakładało normalnie pieluchę to też powinno to przejść tylko będzie to dłużej trwało i my zakladamy normalnie z siusiakiem do dołu :) położna która do nas przychodzi znowuż pokazywała nam żeby do pampera włożyć tetrówkę, jajka i siusiaka do góry i mocno zapiąć i wtedy jajka się mocno w górze trzymają ale też tak nie robimy

poli ja jak tylko pomyślę o karmieniu albo o synu to od razu ze mnie się leje więc wkładki muszę nosić cały czas:eek: nie wspominając o tym że jak karmie jednym cyckiem to z drugiego tryska jak z fontanny, więc gdy karmie do wolnego cycka wkładam muszle laktacyjną żeby trochę oszczędzić na wkładkach i nie musieć ich wymieniać co godzinę:cool2:

troche zazdroszczę takiej ilości mleczka :) Ja musze sie nameczyć żeby wydoic porcyjke :)

Ja to mam klops z ubieraniem teraz bo pajace odpadaja, zostaje body cos na body i spodenki...a ja takich ciuszkow nie mam:( wiec musze praktycznie wszystko kupic:( bo do tej pory bylo tylko body i pajac hehePoli ja jak karmilam wkladki nosilam caly czas bo czasem pomyslalam o malej i bum lecialo mleczko hehe teraz trz nosze bo jeszcze czasem cos kapnie...

my też to mamy i też tak kazali jajka układać i efekt był taki sam jak u was:eek: ale położna w szpitalu powiedziała że jak się będzie zakładało normalnie pieluchę to też powinno to przejść tylko będzie to dłużej trwało i my zakladamy normalnie z siusiakiem do dołu :) położna która do nas przychodzi znowuż pokazywała nam żeby do pampera włożyć tetrówkę, jajka i siusiaka do góry i mocno zapiąć i wtedy jajka się mocno w górze trzymają ale też tak nie robimy

dzięki za odpowiedź. w sumie to przyznam bez bicia - nie chce mi się cudować z tą tetrą. póki co udaje mi się czasem tak jakoś wyczarować że czasem co druga przewijka jest potop;) może dojdziemy do wprawy ehheh.

pytanie kolejne;-) o moje skarbnice wiedzy!
kiedy robić to usg bioderek? bo dostałam skierowanie i nie wiem kiedy jest odpowiedni na to czas. w ogóle to jakoś tak mnie zamroczyło na tej wizycie, że nic nie pamiętam, o nic prawie nie pytałam;) masakra! mama ze mnie taka zakręcona że to moje dziecię to będzie święte przy mnie:eek:

bella marne pocieszenie, ale wyobraź sobie że twoja malutka będzie na wiosnę miała nową kolekcję prosto z wybiegów i fashion weeków:tak:będzie mega trendy. a nie tam jakieś pajace srace:-)

ja też mam wycieki jak tylko pomyślę o karmieniu i też twierdzę że jak na razie j&j maja najlepsze wkładki - ale nie omieszkam wypróbować innych firm.fajne też są takie plastikowe "spodki" medelli do chodzenia po domu. wypycham je watą i zakladam - suty nie sa podrażnione;-)ale najlepiej mi chodzić topless jak jesteśmy sami.cyc się wietrzy i jest cool!:cool2:

Ostatnia edycja:
Dreamus usg bioderek robi sie miedzy 4-8 tygodniem, u nas ortopeda chce jednak wizyty miedzy 6-8 bo do 6 wszystko sie jeszcze ksztaltuje i niektore wady moga byc fizjologiczne. Po nas widac jednak, ze im wczesniej tym lepiejl, no i lepiej nie przekraczac terminu 8 tygodnia:)

Nam kazali na bioderka się zgłosić do 1 miesiąca, ale jestem ciekawa jak z kolejkami, bo ponoć długo się u nas czeka na wizytę. Mam zamiar dzwonić w poniedziałek i się dowiadywać.

reklama
zazdroszczę ilości mleka...u mnie z tym bidnie....

a co do usg bioderek to my tez przy wypisie dostalismy informacje o zrobieniu do 4 tygodnia jednak nasz pediatra kazał nam przyjść po 6 tygodniu, wiec wybieramy się po świętach...

Do góry