reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2013

Wyć mi się chce, bo co ze mnie za matka karmiąca jeśli nawet nie potrafię dziecku potrzebnych składników dostarczyć
unhappy.gif
wez ty sie osiolku palnij w czolo !
pewnie za malo milkiłejów jesz, niemowleta maja na bank inne normy niz dorsoli i duze dzieci ;-) skonsultuj z pediatra a pozniej sie zamartwiaj ;-)

kacik jest zajety ! ja tam siedze ! placze bo mi Gosia mufinki kurierem nie wyslala
:eek:

no wlasnie ! ktora przetrzymuje MOJEGO KURIERA ? cos dawno go u mnie nie bylo :-D
pamietacie Kuriera :-D ?

reklama
eve - ja nie mówię, że film zły - film jako film jest ok, fajnie sie ogląda, ale jak przeczytałas książkę to będziesz czuła ogroooooomny niedosyt. Tak dla obejrzenia jest ok.

A co do kryminałów to polecam Harlana Cobena - on pisze dość specyficznie, masz do wyboru serię książek o Myronie Bolitarze, lub pojedyncze egzemplarze niepowiązanych ze sobą historii. Niestety nie mam ani jednej jego książki i przeczytałam ich zaledwie 2-3 - juz nie pamiętam bo to dawno było - a jest ich chyba ze 20 albo więcej. U mnie problem plegał na tym, że jak jego zaczęłam czytać to czytałam e-booki i to była dla mnie tragedia bo mnie oczy po nocach bolały no i jako, że jeden laptop w domu to musiałam sie dzielić z mężem więc takie czytanie na raty zależne od niego... i tak moje czytanie Harlana padło... a zaczęłam od tej serii z Myronem - jechałam po kolei, no i nie doczytałam :-( Jak bedę w Polsce mam zamiar dopaśc jakieś książki to jak znajdę ciekawa pozycje to sie podzielę. Chciałam "Grę o Tron" albo "Igrzyska Śmierci", zaciekawiła mnie też trylogia o Greyu - EL James, ale to jakiś erotyk podobno i jakoś to mnie zniechęca. Może wypatrzę coś jeszcze, chociaż zalega mi "Zabic drozda" i trzeba by było w końcu doczytać...

No a mi sie Antek przed wyjazdem rozchorował... 2 dni temu miał gorączkę - lekarz mówi, że wirus i samo przejdzie, wczoraj było ok, a dzisiaj cały dzień wymiotuje i dostał wysypki - w panice znowu do lekarza - mówi, że wirus - samo przejdzie... no to czekamy az przejdzie... ja juz myslałam, że jakaś zakaźna choroba sie przyplątała...

Eve- ja robiłam morfologię, tez były odchylenia od normy ale lekarz u nas powiedziała że to normalne. Akurat hemoglobinę mieliśmy dobrą.

Dól nadal mam, Felutek jakis dziwny, gorączkę trochę ma :(
Ja chyba tez.

kacik jest zajety ! ja tam siedze ! placze bo mi Gosia mufinki kurierem nie wyslala
:eek:

no wlasnie ! ktora przetrzymuje MOJEGO KURIERA ? cos dawno go u mnie nie bylo :-D
pamietacie Kuriera :-D ?
pamiętamy :-D i jak to nie dotarł? wysłałam :baffled: domyślam się, że któraś lutóweczka tak go omotała, że przechwytuje wszystkie pyszne przesyłeczki :-D

dziewczyny zdrowia dla dzieciaków!!

podjęłam właśnie decyzję, że kończę karmić. jak bardzo tego nie lubiłam, tak trochę mi szkoda bo się przyzwyczaiłam do tych dwóch karmień tylko i już było ok. mam ochotę sobie nalać duuuużo wina, żeby jutro się nie wycofać z tego, ale jednak jutro jeszcze raz nakarmię bo inaczej mnie zaleje jak od razu całkiem odstawię. ja bym mogła jeszcze przepękać z tymi karmieniami, ale młody się męczy, znowu mi się krztusił dzisiaj, że myślałam, że zawału dostanę. nie dla mnie to. z butelki pije ze smoczka 1 bo z większymi sobie nadal nie radzi, moje mleko kurde wręcz strzela jak z fontanny i on sobie z takim tempem w ogóle nie radzi. co chwile się odrywa, wygina, piszczy. więc zrezygnowana przed spaniem go odstawiłam, zrobiłam mm i wypił sobie ze spokojem i poszedł spać.

skoro któraś przetrzymuje kuriera to podrzucam tutaj moje dzisiejsze muffiny
DSC_0506.jpg

martik, gnidka szerokiej drogi!! czekam na wieści od was jak wrócicie ;) może mój gagatek do tego czasu opanuje sikanie na nocnik :-D

Załączniki

• DSC_0506.jpg
    DSC_0506.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja:
Gosia!!! Zabije Cie! Ja tu na diete ide hahaha

Zdrowka dla chorowitek:***

Ja dzis od 5 na nogach:(
Nerwa w nocy mialam na meza bo najpierw spl przed tv wiec go 2 zwleklam do lozka, to o 3 wstal przykryc Ize i ...wstaje o 4 a ten spi u niej na podlodze! Hahaha

A juz od godziny warczy mi pod brama betoniara, bo sasiedzi chyba nowa podloge klada wrrrrrrr

Cześć Dziewczynki,

Oj też bym poczytała ale przy dwójeczce to ciężko o czas, jak karmiłam córkę, to bardzo dużo czytałam, a teraz jak karmię, to muszę rozmawiać z córką, żeby miała jakieś zajęcie, albo czytam jej książeczki:tak:
Dwa pierwsze tomy Läckberg przeczytałam pod koniec ciąży, a na kolejne jak na razie brak czasu. Z dobrych książek polecam, serię Alex Kava serię o agentce specjalnej Maggie O'Dell, z literatury skandynawskiej Helene Tursten serię o detektyw Huss oraz Henninga Mankella serię o Kurcie Wallanderze.

Poli a co powiedział lekarz, na ten łupież na główce? Ja nadal nie znalazłam złotego środka na to, trochę jest mniej po olejuszce Skarb Matki, ale jednak nadal jest. Za to skóra coraz lepsza, kupiłam Emolium emulsję specjalną i jest o niebo lepiej niż po maści cholesterolowej.

Ostatnia edycja:
podjęłam właśnie decyzję, że kończę karmić. jak bardzo tego nie lubiłam, tak trochę mi szkoda bo się przyzwyczaiłam do tych dwóch karmień tylko i już było ok. mam ochotę sobie nalać duuuużo wina, żeby jutro się nie wycofać z tego, ale jednak jutro jeszcze raz nakarmię bo inaczej mnie zaleje jak od razu całkiem odstawię. ja bym mogła jeszcze przepękać z tymi karmieniami, ale młody się męczy, znowu mi się krztusił dzisiaj, że myślałam, że zawału dostanę. nie dla mnie to. z butelki pije ze smoczka 1 bo z większymi sobie nadal nie radzi, moje mleko kurde wręcz strzela jak z fontanny i on sobie z takim tempem w ogóle nie radzi. co chwile się odrywa, wygina, piszczy. więc zrezygnowana przed spaniem go odstawiłam, zrobiłam mm i wypił sobie ze spokojem i poszedł spać.

Ja miałam tak samo, że mi tryska fontanna, to poprostu znak że masz dużo mleka dla swojego dziecka, ja wtedy odpuszczam troszkę do zlewu iw tedy już tak nie leci mocno. No ale to trzeba chcieć. Dziwi mnie trochę to tłumaczenie, jedna kobieta narzeka na za mało mleka, inna na za dużo, a prawda jest taka że każda wymówka jak się nie chce karmić jest dobra...

Cześć Dziewczynki,

Oj też bym poczytała ale przy dwójeczce to ciężko o czas, jak karmiłam córkę, to bardzo dużo czytałam, a teraz jak karmię, to muszę rozmawiać z córką, żeby miała jakieś zajęcie, albo czytam jej książeczki:tak:
Dwa pierwsze tomy Läckberg przeczytałam pod koniec ciąży, a na kolejne jak na razie brak czasu. Z dobrych książek polecam, serię Alex Kava serię o agentce specjalnej Maggie O'Dell, z literatury skandynawskiej Helene Tursten serię o detektyw Huss oraz Henninga Mankella serię o Kurcie Wallanderze.

Poli a co powiedział lekarz, na ten łupież na główce? Ja nadal nie znalazłam złotego środka na to, trochę jest mniej po olejuszce Skarb Matki, ale jednak nadal jest. Za to skóra coraz lepsza, kupiłam Emolium emulsję specjalną i jest o niebo lepiej niż po maści cholesterolowej.

pediatra już ostatnio mówił, że to łuszczenie jest normalne. Też chce kupić emolium do skóry b suchej- kumpela b chwaliła..A cieminiuszka schodzi już po ziaji. Ja już dziś po ćwiczeniach- najadłam się wieczorem michałków orzechowych:-p:zawstydzona/y:

reklama
Wrrr, wcięło mi większość poprzedniego posta, chciałam go szybko dodać, bo Młody wołał o cyca i du..., więc piszę jeszcze raz

Eve1911
, na wypisie szpitalnym córki jak miała 3 miesiące mam wpisaną normę dla Hemoglobiny 10-13,5 ważne jest jeszcze żelazo norma 20-140 i zapas żelaza w organizmie czyli ferrytyna norma 50-200. Jak potrzebujesz jeszcze jakieś normy to pisz, w wypisach mam wszystko, patrzyłam na wypis jak była starsza i dla Hemoglobiny są inne normy, więc wiek ma znaczenie.
My też dopiero po pierwszym szczepieniu, bo szczepiliśmy się w 10 tygodniu, teraz też nie będę się śpieszyć, bo Młody słabo przybierał na wadze przez 2 tygodnie po szczepieniu, więc niech organizm się zregeneruje, zamierzam umówić szczepienie na koniec czerwca na 20 tydzień.

Wczoraj moje Skarby zrobiły mi prezent, obudziłam się, spojrzałam na zegarek i była 8:45 a dzieci jeszcze spały:tak:, dziś już nie było tak różowo, syn obudził się o 6, jak go przewijała to obudziła się córka, więc dziś będzie długi dzień.

Edit

Poli, u nas po Ziajce nie było poprawy, no cóż pewnie musi się złuszczyć wszystko, a że fryzura bujna to trochę to potrwa.
Wy tu ciągle o ćwiczeniach, a ja nie mam jakoś fazy na ćwiczenie, choć kiedyś ćwiczyłam codziennie z Cindy Crowfor, Cindy ma też specjalny zestaw dla kobiet po porodzie "powrót do formy". Pogoda piękna, więc może skuszę się na jazdę na rowerze w ramach ćwiczeń.

Ostatnia edycja:
Do góry