reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Dobry Wieczór.
Wieki mnie tutaj nie było. Nie wiem czy mnie w ogóle pamiętacie. Nie jestem w stanie nadrobić tego co przez te w sumie 5 m-cy napisałyście.
Mam nadzieję, że Wasze pociechy zdrowo się chowają i dają Wam mnóstwo radości.
Po krótce napiszę Wam, że u mnie wszystko idzie ku lepszemu.
Mój były narzeczony jest pozbawiony praw do dziecka i ma zasądzone alimenty i radzimy sobie same. Jest Nam bez niego lepiej :)
Moja córeczka ma niestety skazę białkową i pijemy obrzydliwy Nutramigen, próbowałam z zupką jarzynową zaczynając od samej marchewki i tak dalej według zaleceń lekarza, niestety mała jest również uczulona na niektóre warzywa.
Chciałam podziękować Wam, że przez długi długi czas byłyście wirtualnie ze mną i przeprosić za to, że Was tak zaniedbałam.
Nie jestem w stanie codziennie wchodzić na forum ale często jestem bez logowania, żeby po prostu przeczytać 2,3,4 posty - co u Was.
Trzymajcie sie ciepło dziewczynki i ucałujcie swoje pociechy od Błękitnej.

reklama
Kwasia to i ja wpraszam się na parapetówkę, no i żeby nie było prezent też się znajdzie, dobry kryształ nie jest zły,
i-crystal-julia-wazon-krysztalowy-20-cm-4682.jpg

aaaaaaaaa no i jak wazon to i kwiaty, a tu już masz wybór ... gerbery czy goździki????
0406.jpg

14180313-piekne-rozowe-gozdziki-w-wazonie-na-bialym-tle.jpg

Cortina, piękne te szklaneczki, pamiętam że dostałam komplet w czerwonych koszyczkach na prezent ślubny od sąsiadów mojego męża, ech to były czasy, w tym roku nasze małżeństwo uzyska pełnoletniość, bo już wkrótce 18-sta rocznica ślubu.

Ćwierć nuta, mój Misio co prawda waży w porównaniu z Twoim synkiem, aż 6860, ale on na starcie miał prawie kilogram więcej niż Twój Szymuś. Widocznie taka uroda chłopaków z 6 lutego, że będą smukli, bo mój synuś też długi, śmiga w ciuszkach na 74 i wcale za dużo luzu w nich nie ma, córci niektóre ciuchy zakładałam jak miała roczek, a Młody jak tak dalej będzie rósł to niedługo z nich wyrośnie:szok::szok:

domikcw, jak córci rozszerzałam dietkę to dawałam na początku kleik kukurydziany i kleik ryżowy,

domikcw, dreamuś, kleiki są bezsmakowe i wzbogacone są tylko witaminą B1, kaszki są smakowe do tego mogą być mleczne lub bezmleczne i wzbogacane są całym zestawem witamin oraz żelazem.

dreamuś, to dopiero spryciarz z Twojego synka, niby taki aniołek grzeczny w oczy patrzy, a rączki żyją swoim życiem i psocą
patik80, super, że Jaśkowi marcheweczka posmakowała,

Błękitna, pamiętam Cię, dużo zdrówka dla Nadii,

Misiek w końcu też chyba dostanie w tym tygodniu pierwszą marchewkę, szczególnie zachęcają mnie do podania marchewki Wasze posty, z opisami tego, że maluchy rzadziej robią kupkę po warzywkach, a Młody nadal robi 7-8 kupek dziennie:szok::szok:, więc liczę na jakąś pozytywną zmianę w tym temacie:cool2::cool2::cool2::cool2:
Zapowiada się dłuuuuuugi dzień, mój duecik wstał o 6:30, Misiek to pośpi w dzień, ale Miśka, to będzie ganiać do wieczora, na dodatek wykluwa się jej dolna piątka, już ją fajnie widać i może dziś w końcu wyjdzie na światło dzienne, ale przez to ma humorki i fochy, dobrze, że ładna pogoda za oknem, to będziemy spacerować, bo wtedy moje dziecko zawsze jest grzeczne.

Dziewczyny napiszcie mi czy dobrze sobie liczę macierzyński z rodzicielskim.
Daniel urodził się 04.02 i od tego dnia miałam podstawowy macierzyński czyli do 23.06 i od 24.06 mam dodatkowy 6 tygodni czyli do 04.08, a rodzicielski bym miała do 02.02.2014, tak? dobrze licze??

siemka tasiemka !
nie bylo mnie bo dla Kwasi szukalam prezentu na parapetowke :-D
froterka_kaska_04.jpg

zatkalo was coooo ?????? :sorry2: ha !

Blekitna witaj ponownie, pamietamy cie doskonale :-)

Lorenka no pojechalas z tymi krysztalamiiiiiiiiiiiiiiii :shocked2:

Smoniczka masz taka szklanke w koszyczku jeszcze ? jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!! ale ci zazdroszcze ! jak bylam mala to mielismy takie szklanki w plastikowych koszyczkach tylko mama codziennie nie pozwalala z tego pic, tylko jak goscie przyszli ;-)
a moja ciocia to miala takie dizajnerskie w metalowych koszczykach ! to byl szal ! ciocia w tych szklankach tylko kawe serwowala ;-)

Cortin spi, ide jakis stek z dinozaura do gara wrzucic w ramach obiadu ;-)

Orchidea super, że się odezwałaś :-) Zdróweczka dla niuni :tak:

Ja dzisiaj mam dzień praczki, normalnie tyle mi się prania nazbierało, że nie wiem czy to ogarnę. Najgorsze, że już nie mam gdzie suszyć :/ ale przynajmniej dobrze, że ciepło to szybko schnie.

W ogóle to miałam dzisiaj w planach zabrać Madzię i piesiura do parku, ale coś mnie od rana leń ogarnął na wędrówkę i sobie odpuściłam. Oj jak by mi się przydało kawałek ogródka pod domem.

A jak któraś ma ochotę na naleśniki to zapraszam :-)

Cortina ja miałam taką czerwoną "Kaśkę"

reklama
Do góry