Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Witam fankę "Walki o tron" - czytałaś czy tylko oglądałaś?
Czytalam wszystkie czesci of courseWielka fanka G.R.R.Martina ze mnie
Serial ok, ale wiadomo ze ksiazek nie przebije.
Mdlosci mnie dzisiaj od rana dopadly. A dopiero zaczynam 5 tydzien! Tylko dobrze ze piersi mnie nie bola tak bardzo.
A jak tam wasze samopoczucie?
Też czytałam wszsytkie i choć serial jest niezły to zgadzam się, że książek nie przebije :-)
Witam Panie
co do witamin to ja w ciąży brałam na zalecenie lekarza a mała i tak była z hipotrofią (gorzej brzmi niż jest) była drobna 2570 i 50 długości.
tak jak pisałam tylko na innym forum, podobno w ciąży należy unikać leków a ja na patologii jak byłam naliczyłam 21 tabletek dziennie + 3x dożylnie.
Dziewczyny kiedy powinny się kończyć mdłości? wiem, że ok 13 tygodnia ale faktycznie to tak długo trwa?
ja mam gorsze wieczorem przypuszczam, że dlatego, że rano biorę B6 i to mi pomaga a wieczorem już nic;/
Nie pocieszę Cię pewnie jak napiszę, że w pierwszej ciąży mdłości mnie dopadły późno bo w 9 tygodniu, ale trzymały do 16. Wszystko zależy od tego kiedy łożysko przejmuje sterowanie hormonami i wtedy zwalnia z tego nasz organizm, a jest to chyba sprawa bardzo indywidualna.
Współczuję wszystkim, które borykają się z mdłościami, oby jak najszybciej się skończyły a resztę dziewczyn ominęły.
U mnie najważniejsze osoby już wiedzą :-)

Czuję lekko gardło
Płukam wodą z solą,pije syrop prawoślazowy i dziś zrobiłam sobie syrop z cebuli
Jak mi nie przejdzie do końca tygodnia, to idę do lekarza, bo boje się, żeby mi to dalej nie poszło
:-(
No, ale czuję, że znowu mnie senności biorą;-) Idę się umyć i spać:-) Do jutra :-)
po wizycie u gina poinformuję w pracy, a całą resztę nie wiem kiedy
jakoś mi nie śpieszno bo wiem że mogę spotkać się z różnymi komentarzami, ale to już kwestia tego że to trzeci dzidziuś - mam wrażenie że otoczenie zupełnie inaczej reaguje na pierwsze bądź drugie dziecko;-)
pewnie do soboty jeszcze jakiś teścik zaliczysz, co?;-)
Ja do lekarza muszę się wybrać, bo wyjeżdżam 24.06 na urlop, a kończy mi się duphaston, więc muszę się mu pokazać, chociażby po to, żeby dał receptę.