reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

czesc wszystkim
ja z krotkim pytaniem
zastanawiam sie czy jedzenie majonezu jest dozwolone czy zabronione w ciazy (ze wzgledu na zawartosci surowych jaj).
mam na mysli oczywiscie taki majonez w sloiczku.
ech - oszalec mozna z tym uwazaniem co dobre a co niebezpieczne.
az sie boje myslec ile juz takich niedozwolonych rzeczy nieswiadomie zjadlam (np. taka mozarella)....
buzia sobotnia
Zuza

reklama
Ja tam majonez zajadam, nie duzo nie często, ale w sałatce, sosie do frytek czyli średnio raz na 2-3 miesiące.

Jem i pasztetową i metkę, i mozarella się zdarzyła raz... jakoś tak jem to na co mam ochotę a nie patrzę czy wolno czy nie :baffled:

Ja niestety tylko na chwilę. Dziś połowę dnia w kuchni spędziłam, bo wyprawiamy imieniny mojej mamy i do tego urodziny mojego Marcina.:-) Robiłam na tę okazję gołąbki, sałatkę jeżynową, gyrowa, no i oczywiście tort:-D
Oto moje dzieło:

zdjcie0676xt.jpg

Witam Kochane:))
Ania ja mam tak sucha skórę że całe życie swedzi...żal mi kasy na apteczne kremy bo nawet one nie dają rady...ale zeszłej zimy dove wypuscil balsam zimowy i on jest reweacyjny...nakupilam zapasu i cały rok uzywalam, mam nadzieje, że w tym roku też się pojawi bo już mam tylko jedno opakowanie:(
Co do fal gorąca, to ja je mam cały czas przed ciążą, o dziwo w ciąży mnie nie dopadaja:))

Poli jak ręka już dobrze?

Ja mam taki ból kręgosłupa w dolnej części jak na wznak się położę, że nie mam szansy się ruszyć...martwię się, że zapomnę o tym a jak męża nie będzie a ja na wznak się położę to do wieczora tak będę leżeć://

Jutro mnie czeka wczesna pobudka bo mąż po teścia ok 4 na wesele jedzie...wrrrr raz pomógł z autem i już zaczyna się wymyslanie próśb(tak zawsze sam wracał)

Ja dziś bylam z Bella w takiej sali zabaw, wyszalala się panna za wszystkie czasy i już śpi od godziny:))

Miłej nocki kochane no i niedzieli udanej;))

Żanetko - 100 lat dla jubilatów a tobie szacun za super tort...

Zawiało wazelinka więc kawałek tortu możesz podrzucić...

Bella- to masz przerąbane z tym swędzeniem... dobrze,że chociaż jakieś mazidło dla siebie znalazłaś odpowiednie...

Fajnie,że córcia wyszalana i teraz masz wolny wieczór.

Lepiej nie zapominaj o nie leżeniu na wznak bo biedna tak będziesz wieki leżeć.

Mąż niech wstanie cicho jak mysia a nie budzi cię o 4 rano.

Spokojnej nocy... i miłej niedzieli.

Żanetka- super torcik, pewnie przepyszny:)

Z ręką w porządku, normalnie jak mi dłonie puchną to trwa to z pół godziny, a wczoraj było nieciekawie.. Zapytam o to gina. Co do swędzenia, nie zdarza mi się to nigdy. Jedynie miewam suchą skórę

Zanetka, jaki apetyczny torcik:-pzaśliniłam klawiaturę:angry:
cały dzień minął mi na sprzątaniu, odwiedzinach u rodziny a teraz padnięta już w łóżku siedzę.
Co do majonezu to zawsze go uwielbiałam a teraz jakoś nawet nie mam go w lodówce i to nie ze względu na jajka;-)teraz raczę moje kubki smakowe tym, za czym wcześniej nie przepadałam:-D

reklama
Zuza ja majonez jem normalnie, to znaczy nie lyzeczkami ze sloika hehe ale w salatkach, z jajeczkiem czy na kanapce.
Zanetka ale sliczny torcik, wyglada baaardzo apetycznie. Najlepszego dla mamy i meza:-).
Dziewczyny mi kiedys pani w aptece na bardzo swedzaca i sucha skore na nogach poradzila kupic w zwyklej drogerii krem ktory zawiera maslo kakaowe, nie musi byc wcale z tych drogich. Dla mnie rewelacja.
Spokojnej nocy i kolorowych snow :)

Do góry