reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

wstałam i ja...

mi tez ostatnio brzuchol cały czas robi się twardy. Tz nie są to skurcze, tylko jak stoję- jest twardy jak kamień.
Ale w sumie dlaczego on nie może być twardy jak mnie nie boli? Ani nie mam skurczy?

a.m.g.- mogłabyś być moją żoną ;-)(chodzi oczywiście o jedzenie)

reklama
Witajcie! Potem ponadrabiam, a tymczasem dzielę się obiecaną urodzinową karpatką :)

KarpatkaDoskonala.jpeg

jedzcie do woli, dla nikogo nie zabraknie!

Witam się i ja

Ostatnio się nie wysypiam pobudek ze 200 w nocy i aż mnie nerw bierze, do tego przed 7 dzwoni tel nie odbieram bo obcy nr a mi się chce spać a tu sms proszę o kontakt w sprawie paczki kurier :szok::wściekła/y::no: to dzwonię a on radośnie a no witam mam dla pani paczkę będę 11 po 11 a ja se myślę ty grzybie jeden dzwonisz przed 7 gorzej jak byś już mi pod drzwiami stał :-D

No nic czekam na paczuchy z zabawkami dla dzieci w rodzinie bo już pozamawiałam więc teraz ino kurierów listonoszy wyczekiwać

Na śniadanie wciagnęłam 5 kawałków chleba z pomidorem i cebulką a teraz dopycham winogronami :rofl2:

Miałam iść dziś na glukozę... miałam w tym tyg napewno pójdę muszę

Co do grypy nigdy sie nie szczepiłam i nigdy jako takiej nie miałam :-)

Materac nie wiem jeszcze jaki kupimy pewnie p-k-g jak większość.

Co do kłucia w środku, mam tak często, dyskomfort jest, ale co zrobić.

Eve - jak już karpatke dajesz to dorzuć kawkę na zimno co? :)

Miłego dnia wam.

witam mamuski:*
eh... głowa boli, kośc ogonowa boli, nie wyspałam się a pogoda do du****:wściekła/y: dziś dzien nie zapowiada mi się najlepiej... nawet nie wiem co chce napisac... nie wiem co mi się chce jeś nosz kur***ka wodna niezdecydowanie w tej ciąży mnie dobija:(

jakie macie pomysły dziś na obiad??
EVE udusze za to zdjęcie karpatki!!!! moszę się zadowolic szarlotką z budyniem:(

Ja na obiad robię rybkę. A przed chwilą wyciągnęłam z pieca upragnioną od kilku dni babkę- zebrę.:-D

Domicw- też mam ostatnio jakieś ciężkie dni, zwłaszcza psychicznie..Duszności mnie dobijają i ból pleców. Do tego spać nie mogę, a apetyt mi spadł niesamowicie..Ania pisze, że zjadła 5 kawałków chlebka:eek:a ja ledwo kromkę zjem..

Co do kłucia koło szyjki, mam czasami, ale wcześniej miałam to bardzo często.

Martuszka- przy staniu jak brzuch twardy to chyba normalne??? Ja mam taki od początku, miękki to on na pewno nie jest:tak:Chyba, że tam w środku uczucie spinania, twardnienia, dyskomfortu czy bólu to już nie bardzo. A właśnie to spinanie mam coraz częstsze- ale czy to nie skurcze B-H?

Co do szczepień na grypę- nie robiłam tego nigdy i raczej nie zamierzam. Znam osobiście przypadki, że po szczepionce niemal od razu ta choroba występowała i to chyba z 10 razy gorsza niż zwykle...A na grype to w sumie choruję od kilku lat dopiero, liczę, że mnie opinie do porodu jak będę na siebie uważać:tak:

hej

ja się tylko szybko witam,bo jestem jakaś padnieta:-( ciężko mi się oddycha...a całe popołudnie sama siedzę z Hanką i Zosią

eve1911 Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin:-):-):-) dużo zdrówka i spełnienia marzeń, a Kubuś niech szczęśliwie powita Cię na świecie w lutym:tak:
a tymczasem porywam kawałek karpatki:tak: i zmykam:-D może popołudniu zajrzę do Was

miłego dnia!!!!

Eve- sto lat! Ja tez karpatkę chętnie wciągnę :)
Poli- ja ci trochę zazdroszczę braku apetytu....Ja non stop myslę o jedzeniu, co mnie trochę dobija

Widzę, że sporo z nas już się skarzy na duszności. Ja tez niestety mam, coraz trudniej żyć:-(

Mnie cały czas boli to miejsce pod piersiami, gdzie wypukłośc brzucha się zaczyna. Az wypukłość czuję. Moja lekarz jakoś to zbagatelizowała.

Wstyd mi, ale po 9 zjadłam sniadanie, a teraz juz chcę jesć obiad:zawstydzona/y:

No czołem!

Eve. Najlepszego!

Łatwiej się czyta o karpatce niż ją ogląda na zdjęciach przed nosem... Teraz się będę męczyć z tą apetyczną wizją przez cały dzień.... ;)))

Ja dziś odstawiłam dziewczyny do przedszkola i pojechałam do laboratorium z siusiem w torbie (który obśmiały wcześniej sowicie moje pociechy) i gotowa na standardowe upuszczanie krwi. Zdziwiłam się lekko, że zwyczajowej kolejki nie ma za to masa ludzi na krzesłach. Podchodzę do maszyny biorę numerek (taka nowość w laboratorium) i patrzę a tu 40!!! Na wyświetlaczu dopiero 6. Ja jak teraz nie zjem rano to mam solidne mdłości... Usiadłam więc i ja ... z wrażenia. Siedzę, macham nóżką po czym patrzę, wchodzi dziewczyna z brzuszkiem, bez numerka. Okazało się na szczęście, że mimo modernizacji numerkowej choć usunęli tablicę informacyjną utrzymali stary zwyczaj przepuszczania co trzeciego pacjenta ciężarówek i rodziców z małymi dziećmi... Ufff... Tylko oczywiście trzeba wiedzieć, żeby o to zapytać :)

Co na obiad pytacie? Powtarzam się, korzystając z tego, że została mi pasta curry, a młode jedzą w przedszkolu - robię kurczaka z mleczkiem kokosowym. Niestey zapachu ryb w ciąży znieść nie mogę :/

Ostatnia edycja:
hej ciotki
wstałam i ja...

mi tez ostatnio brzuchol cały czas robi się twardy. Tz nie są to skurcze, tylko jak stoję- jest twardy jak kamień.
Ale w sumie dlaczego on nie może być twardy jak mnie nie boli? Ani nie mam skurczy?
a skąd wiesz, że nie masz skurczy? one na tym etapie nie muszą boleć... :)

eve 100 lat!!
duszności? norma
zadyszka po wejściu na górę w domu? norma
leżę na lewym boku boli mnie wtedy całe lewe biodro i pośladek, leżę na prawym boli prawa strona - norma
ileż można...
po całym dniu wieczorem brzuch boli i to głównie z prawej strony - męża teoria taka, że jestem tam obkopana przez dziecko i może racja.

humor do bani więc za dużo pisać nie będę. w środę wrócę albo z lepszym humorem, albo z jeszcze większym dołem - o ile w ogóle po badaniach od razu wrócę :-( wyć mi się chce

reklama
Gosia. Biedaku! Całkiem to zrozumiałe! Trzymaj się jakoś i nie myśl zbyt czarno! Trzymam kciuki i wysyłam pozytywne poznańskie wibracje! :)

Martuszka. Ja też chcę już obiad. Co więcej chciałam obiad już nawet zanim zdążyłam zjeść śniadanie!!!

Zostały mi dwie godziny do powrotu przedszkolaków i nie mogę się zdecydować, czy mam ochotę na film czy na książkę. Aaaaaa, czas ucieka!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry