reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

zrobiliśmy porządki i chyba przegięłam :( słabo mi, kręci mi się w głowie i ogólnie padam ze zmęczenia.
i do tego chyba jutro sama jadę na usg bo młody coś jeszcze kaszle i raczej go nie będziemy wyciągać więc mąż musi z nim zostać... mam tylko nadzieję, że to zmęczenie minie bo do lekarza mam 60km i z zawrotami glowy to sama tam raczej nie dojadę :-D
zanetka cudny torcik! dobrze, że mi słodkie w ciąży nie podchodzi to przynajmniej nie zaśliniłam klawiatury hehe
zuza ja tam majonez jem. nie wyobrażam sobie jajka bez majonezu :) a że moje dziecko jajka lubi to kilka razy w tygodniu je gotujemy więc i majonez wcinam
nie jem surowizny (ryb i mięsa) i rzeczy niepasteryzowanych i to tyle. w pierwszej ciąży to bardziej uważałam i nawet gazowanych napojów nie piłam, a teraz piję jak tylko mam ochotę hehe

reklama
mnie od czwartku męczy ząb, z czwartku na piątek w ogóle nie spałam, wczoraj próbowałam być u dentysty, ale akurat nie przyjmował, noc ostatnią dałam radę jakoś spać i dzisiaj w ciągu dnia było całkiem nieźle,a teraz trochę pobolewa, ale mam nadzieję, że wytrzymam do poniedziałku

co robicie jak Was boli ząb?

a ja dzisiaj upiekłam ciasto chałwowe, zrobiłam babeczki z owocami, ugotowałam rosół na jutro i nie mam już sił a nogi w tyłek mi wchodzą:baffled:, Jutro impreza urodzinowa tośki:) balony powieszone i co chwile jakiś szczela:szok:

Cześć Laseczki:-)

ale miałam dzisiaj sen:-( urodziłam Jaśka przedwcześnie, przy czym okazało się że waży 11 kg i mierzy 100 cm :szok:Miał już zęby i w ogóle okazało się że jego wygląd jest wynikiem jakieś wady genetycznej o której nikt nie byl w stanie nic mi powiedzieć w szpitalu, oczywiście zrobili mi cesarkę, ale śmigałam po niej jakby gdyby nigdy nic. Personel szpitala był bardzo niemiły, obwiniając mnie o stan mojego Jaśka, niby tym, że zostałam ukarana przez Boga za to że nie zdecydowałam się poświecić całkowicie rodzinie, bo wracałam po porodach do pracy:szok: A Jasiek chociaż miał trochę zdeformowane dłonie i mnóstwo pieprzyków i znamion na ciele to uśmiechał się do mnie całym sobą - taki był radosny. Pielęgniarki w szpitalu zaczęły sugerować że nie dam sobie rady z takim dzieckiem i najlepiej jak się go pozbędę:szok: a ja ryczałam jak głupia eh chyba zaczynam schizować:sorry:

Zanetka Wszystkiego Naj dla mamy i chłopaka! Pięknie udekorowałaś torcik, jestem pod wrażeniem:tak: zdradź nam czym go przełożyłaś?
kasiadz Ty też pysznościami kusisz;-) udanej imprezy urodzinowej dla Tosi:-)
Kasiulec współczuję bólu:-( nie dopadło mnie póki co w ciąży więc nie pomogę
Zuza jem majonez w sosach i na kanapkach
Bella to się Iza wybawiła:-) musisz częściej ją zabierać to będzie ładnie zasypiać:tak: niestety na moje dziewczyny taki wysiłek nie działa, prędzej jak po dworze pobiegają

miłej niedzieli:-)

miałam ciężka noc, boli mnie żołądek i wogóle mam problemy gastryczne, najgorsze że promieniuje do pleców i ani spać ani leżeć, któraś z was tez miała problemy chyba Poli? nie wiem co można brać, a jak tylko otworzą aptekę to wysyłam męża...

a propo niego to już drugi dzień w lesie na grzybkach siedzi, dużo tego nie nazbierał, ale pare słoiczków zamarynowałam, będzie symbolicznie na święta:-D
Zanetka sliczny tort, napracowałas się:-)

patik ale ci sie naśniło;-) mnie znowu że nie urodziłam bo nie mogłam, więc miałam wziąść z adopcji niemowlaka, tylko on miał już 4 miesiące a ja miałam ciuszki dla noworodka i nie miałam go w co ubrać, czasem to takie głupoty że szkoda gadać:-)

Witam:)
Dzięki wszystkim za życzenia:-D

Patik sen na prawdę bardzo dziwny. Chyba za bardzo się martwisz o swoje maleństwo i dlatego takie sny.:eek:

Kasiadz wszystkiego najlepszego dla Twojej Tosi. :-)

hej
prysznic zaliczony. o 5:50 usłyszałam małe tupoczące nóżki i młody nam się wpakował do łóżka. w zasadzie spał dalej do 8 jeszcze, ale ja to już miałam tak czujny sen, żeby mnie nie kopał po brzuchu, że wymiękam :( jestem zmęczona, młody z kaszlem więc do lekarza jadę sama i jeszcze mam zamiar jechać wcześniej bo jak już jadę te 60km to tam muszę pochodzić po sklepach - za kaloszami do małego bo u nas wszystkie małe rozmiary wykupione i do polskiej hurtowni bo parę rzeczy by się przydało :/ tak więc jak wrócę to będę znowu zdychać :/ a wizyta dopiero o 18 buuu
patik o jaaa... ale sen...
kasiadz buziak na urodziny dla Tośki i udanej imprezki

miałam ciężka noc, boli mnie żołądek i wogóle mam problemy gastryczne, najgorsze że promieniuje do pleców i ani spać ani leżeć, któraś z was tez miała problemy chyba Poli? nie wiem co można brać, a jak tylko otworzą aptekę to wysyłam męża...

Kochana, gin powiedział, ze można bez obaw Ranigast oraz krople żołądkowe.

Patik- też mam takie dziwne sny hehe.

Mąż robi kurczaka na piwie na obiad i pieczone ziemniaczki:-D A potem śmigamy na imieniny babcine. Oczywiście denerwuję się, że mąż w daleką podróż jedzie jutro, dziś to chyba nie zasnę :eek: Zresztą dziś w nocy też się budziłam, w pon wizyta więc stresik sie pojawił.

A propos expose premiera..już wiem na 100%, że nie ma w tym kraju na kogo głosować haha..Dłuższe macierzyńskie od sierpnia..żałosne:no:

A miałam się pochwalić- jest duże prawdopodobieństwo, że załapię się do darmowej szkoły rodzenia w moim mieście:D

Ostatnia edycja:
Babeczki taki weekend to ja rozumiem, mężulek podstawia śniadanka do łóżka, gotuje obiadki, sprząta normalnie żyć nie umierać:-)
Właśnie zjadłam talerz frytek, cycka z kurczaka i surówkę z marchewki, a teraz dociskam serniczkiem na zimno:-)

reklama
Czesc ! Miałam straszna noc Maja wymiotowala od 2 do 7, ledwo żyje ! Za to ona bryka jak mały źrebak, mam nadzieje ze juz z nią ok :-(

Do góry