reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

powiedzmy, że od września jest i przysługuje mamie która na dzień 1 września miała jeszcze urlop macierzyński czy może być i wypoczynkowy??
Musi być macierzyński.

Nie ma co się nastawiać na ten dłuższy macierzyński, wczoraj mówili że UE się nie zgadza na większe zadłużenie a wydłużenie urlopów macierzyńskich obciąża budżet więc pewnie z tego zrezygnują

reklama
netto - to wypłata na ręke !!! Dziwne by było gdyby dziecka sie w to nie wliczało, w każdym bądź razie poszperam dzisiaj ale wydaje mi sie że ta nowelizacja odeszła w zapomnienie.
wtedy też mogę zapomnieć ;/ a już mialam rozplanowane te pieniądze :) w 2013 mam dwa wesela, 18-stke i dwie komunie ;/ a i 40-stke szwagierki SZOK

A z tym macierzyńskim to strasznie postępią z dziećmi ze stycznia i lutego.... ale ja już odpuściłam co będzie to będzie

Ostatnia edycja:
Witam i ja..Ja słyszałam i to nie raz, że becikowe od 2013 r. będzie zależało od dochodu w roku poprzedzającym złożenie wniosku...Lipa na maxa.....:baffled:Ale uwaga- składa się oświadczenie o dochodzie, a nie zaświadczenie;)
Co do rocznego macierzyńskiego- ja napisałam pismo do ministerstwa, warto spróbować, kosztuje mnie to tylko kopertę i znaczek;)

No to ja jak wlicze tylko Belle i dodam premie bo te na 100% się wlicza.to też mogę się nie wyrobić!Co do tego macierzyńskiego to naprawdę przegiecie!! Powinno być od stycznia i tyle a nie od d... Strony od 1/3 roku

czyli nawet becikowe mi zabrali? Buuuuuu.....A juz za tego tysiaczka kupowałam coś dla dzidziusia.....
Zapytałam o to, bo moj wczoraj powiedział, że od 2013 becikowe dostaną tylko ci z małymi dochodami. Wcześniej dostawali wszyscy.
A ja tez wczoraj słyszałam, że ten roczny maciezyński to raczej nie przejdzie, bo unia się nie zgadza.

reklama
Będę dziś znać szczegóły becikowego od dziewczyn z mojego GOPS-u, to dam znać co i jak..
A dziś spodziewam się wizyty teściowej.....:eek:Ciekawe, co wymyśli znów

Do góry